HerNews.gr
Ελλάδα

«Σαφάρι» ελέγχων σε πλοία, αεροδρόμια και μέσα σταθερής τροχιάς με εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη

Σε εγρήγορση για τα θέματα ασφαλείας που αφορούν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς βρίσκεται η κυβέρνηση στη σκιά της ανείπωτης τραγωδίας στα Τέμπη, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει εντολή για σαρωτικούς ελέγχους.

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι αφορούν τόσο τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μέσα στην πόλη όσο και σε αεροδρόμια και λιμάνια.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου με την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και υπηρεσιακών παραγόντων, η εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Γιάννη Πλακιωτάκη ήταν να ενταθούν οι έλεγχοι ασφαλείας και οι επιθεωρήσεις σε πλοία και λιμάνια.

Στην σύσκεψη βρέθηκε και αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Γιώργος Αλεξανδράκης.

Είναι ενδεικτικό ότι ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου η ανάγκη αυτή γίνεται ακόμη πιο επιτακτική. Ταυτόχρονα, ο υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών Μιχάλης Παπαδόπουλος, υπό τις κατευθύνσεις του νέου υπουργού Γιώργου Γεραπετρίτη, ξεκινά μπαράζ επαφών με εκπροσώπους αεροδρομίων και μέσων σταθερής τροχιάς, ώστε να υπάρξουν και εκεί έκτακτες επιθεωρήσεις για την ασφάλεια στις συγκοινωνίες.

Ανοίγει η «ατζέντα» των σιδηροδρόμων

Στο μεταξύ, μονοθεματική θα είναι η ατζέντα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού. 

Αντικείμενο θα είναι σαφώς το φριχτό δυστύχημα στα Τέμπη και ο σχεδιασμός της επόμενης ημέρας των σιδηροδρόμων στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πως την Παρασκευή 10 Μαρτίου ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο των μηνιαίων τακτικών συναντήσεών τους

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ρόδος: Διάσωση χελώνας που είχε μπλεχτεί σε σχοινιά

Her News

Black Friday: Πωλήσεις ρεκόρ στο διαδίκτυο – Oι εκπτώσεις που έκαναν τους καταναλωτές να γεμίσουν τα «καρότσια» τους

Her News

Θεσσαλία: 48 κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 65 αναπνευστικών λοιμώξεων

HerNews ka