HerNews.gr
Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έβαλε τέλος στα σενάρια για εκλογές πριν το Πάσχα

Έκλεισε με έμμεσο τρόπο τα σενάρια περί διεξαγωγής εκλογών πριν το Πάσχα ο πρωθυπουργός κατά το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, τονίζοντας πως «έχουμε πλούσιο νομοθετικό έργο τις επόμενες εβδομάδες» και κάνοντας λόγο για περίπου 10 νομοσχέδια.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα μέτρα στήριξης στις οικογένειες των θυμάτων του φριχτού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο ίδιος ζήτησε, επίσης, από όλους να είναι παρόντες στο δημόσιο διάλογο, αλλά με ενσυναίσθηση, χωρίς κανένα συμψηφισμό ευθυνών, με ειλικρίνεια και αλήθεια, με στόχο την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπογράμμισε ότι μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αυτό θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα, αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει να δημιουργήσει σε καμία περίπτωση την αίσθηση ότι το κάνει για να αλλάξει την ατζέντα.

Οι νέες ημερομηνίες που «παίζουν» στο τραπέζι

Τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών στα Τέμπη επισκίασαν τα πάντα, με τον πρωθυπουργό να μην θέλει να ακούει κουβέντα από τους συνεργάτες του για το θέμα των εκλογών και να κόβει αμέσως την οποιαδήποτε συζήτηση.

Με την 9η Απριλίου, όπως όλα δείχνουν, να έχει πλέον αποκλειστεί – ήταν μέχρι πρότινος η επικρατέστερη ημερομηνία για την πρώτη κάλπη – κομβικό ρόλο στις όποιες αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη θα παίξουν και οι δημοσκοπήσεις με τα πρώτα δείγματά τους να μην είναι πολύ ενθαρρυντικά αλλά όχι και αποκαρδιωτικά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αίθριος ο καιρός την Κυριακή – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

Her News

Βγήκε το Ιππικό στο Σύνταγμα – Πρώτη πρόβα ενόψει παρέλασης

HerNews ka

Απόψε και αύριο η πρώτη υπερ – πανσέληνος του 2021

Her News