HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Η καλύτερη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος κατά την εγκυμοσύνη!

Το μωρό σας είναι σαν ένα σφουγγάρι για όλα τα πράγματα που βάζετε και μέσα στο σώμα σας, γι’ αυτό είναι απίστευτα σημαντικό να γνωρίζετε ποια προϊόντα περιποίησης είναι ασφαλή για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Για πολλές γυναίκες, η εγκυμοσύνη είναι η μεγάλη ώθηση που τις κάνει να σκεφτούν την καθαρή ομορφιά . Θέλουμε να μείνουμε μακριά από οτιδήποτε μπορεί να βλάψει το μωρό μας, αλλά υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με την ασφάλεια της περιποίησης του δέρματος για τις μέλλουσες μαμάδες

Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να στραφείτε σε πιο υγιεινά, μη τοξικά προϊόντα

Δερματικά προβλήματα που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη

Η εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει πολλά ανεπιθύμητα προβλήματα στο δέρμα όπως το μέλασμα και η ορμονική ακμή , αλλά τα καλά νέα είναι ότι είναι προσωρινό!

 Το μέλασμα είναι μια μορφή υπερμελάγχρωσης που χαρακτηρίζεται από καφέ ή μαύρες κηλίδες στο πρόσωπο. Συχνά συνδέεται με αλλαγές στις ορμόνες… αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, εξασθενεί τους πρώτους μήνες μετά τον τοκετό.

Οι ραγάδες είναι επίσης μια κοινή ανησυχία για το δέρμα των εγκύων. Προκαλούνται από το τέντωμα του δέρματος  σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όταν είστε στο πρώτο και δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης σας, μπορεί επίσης να εμφανίσετε ορμονική ακμή. Τότε είναι που τα επίπεδα ανδρογόνων σας είναι υψηλότερα από το κανονικό.  Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι το δέρμα σας είναι πολύ ξηρό χάρη στις μεταβαλλόμενες ορμόνες σας. Αυτό μπορεί να είναι προσωρινό, αλλά πολλές γυναίκες παρατηρούν μόνιμες αλλαγές.

Συστατικά που πρέπει να αποφεύγετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Υπάρχουν πολλά κοινά συστατικά που πρέπει να αποφεύγετε στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας όταν είστε έγκυος. Τα ακόλουθα μπορεί να είναι επιβλαβή για ένα αναπτυσσόμενο έμβρυο: σαλικυλικό οξύ, Retin-A, ρετινόλη, παλμιτικός ρετινυλεστέρας, υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, υδροκινόνη και ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα για την ακμή.

Επιπλέον, θα πρέπει να αποφεύγετε τις επαγγελματικές θεραπείες όπως το χημικό πίλινγκ με σαλικυλικό οξύ, το μπότοξ και τις θεραπείες με λέιζερ.

Πώς πρέπει λοιπόν να είναι η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας κατά την εγκυμοσύνη;

«Απαλό» είναι η λέξη που πρέπει να θυμάστε. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε ήπια προϊόντα και να κάνετε τακτικές περιποιήσεις προσώπου που είναι ασφαλείς για την εγκυμοσύνη.

Υπό τη φροντίδα ενός εξουσιοδοτημένου, επαγγελματία, η θεραπεία σας θα πρέπει να είναι πλήρως προσαρμοσμένη ώστε να περιλαμβάνει συστατικά που είναι ασφαλή για εσάς και το μωρό σας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιούν φυτικά συστατικά και αποφεύγουν τις ηλεκτρικές διαδικασίες.

Η ιδανική ρουτίνα περιποίησης της εγκυμοσύνης είναι μοναδική για όλους. Ακόμα κι αν είχατε μείνει έγκυος στο παρελθόν, το δέρμα σας μπορεί να αντιδράσει εντελώς διαφορετικά την επόμενη φορά!

Για το λόγο αυτό είναι η τέλεια στιγμή για να περιποιηθείτε το δέρμα σας με επιπλέον αγάπη και στοργή.

Επιπλέον μπορείτε να κάνετε απαλή απολέπιση δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό εμποδίζει τα επιφανειακά υπολείμματα να συσσωρευτούν στο δέρμα και να προκαλέσουν σπασίματα. Βοηθά επίσης στην ανακούφιση της ξηρότητας, η οποία μπορεί να επιδεινωθεί από το νεκρό δέρμα που δεν επιτρέπει στα προϊόντα να διεισδύσουν σωστά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Καισαρική Τομή: Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News

Περιποίηση στην εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να φροντίσεις σωστά το πρόσωπο και το σώμα σου

Her News

Εγκυμοσύνη: 5 λόγοι που πρέπει να ακούς μουσική κατά την περίοδο της κύησης

Her News b