HerNews.gr
Ελλάδα

Πώς έγινε η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη στα Εξάρχεια – Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Γιάνης Βαρουφάκης αποχώρησε από τον «Ευαγγελισμό», λίγες ώρες αφού είχε δεχθεί επίθεση στα Εξάρχεια, παρότι οι γιατροί του συνέστησαν να μείνει το βράδυ προληπτικά.

Νωρίς το πρωί, ο πρόεδρος του Μέρα 25 ευχαρίστησε το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε πως τα άτομα που του επιτέθηκαν δεν ήταν αναρχικοί ή κομματικοποιημένοι.

«Μπράβοι της νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν), οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει, ανέφερε ο Βαρουφάκης.

«’Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους» γράφει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και καταλήγει:

«Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!»

Πώς έγινε η επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δειπνούσε στο εστιατόριο «Γιάντες» στα Εξάρχεια χωρίς αστυνομική συνοδεία, με στελέχη του DiEM25.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μια ομάδα 10 ατόμων αντιλήφθηκε την παρουσία του επικεφαλής του Μέρα 25 και έσπευσαν στο σημείο. Κάποιοι εξ αυτών μπήκαν στο μαγαζί και τον προκάλεσαν να βγει έξω. Εκείνος βγήκε και στην προσπάθεια του να μιλήσει μαζί τους, κάποιος από αυτούς τον χτύπησε. Ο Γιάνης ΒΑρουφάκης έπεσε στο έδαφος και οι υπόλοιποι τον χτύπησαν με μπουνιές και κλωτσιές, ενώ κάποιοι τον κατέγραφαν με την κάμερα.

Τάκης Θεοδωρικάκος: Η ΕΛ.ΑΣ θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γ. Βαρουφάκη προκειμένου να έχει απευθείας εικόνα για το τι συνέβη και την κατάστασή του, ενώ του ευχήθηκε περαστικά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Λάρισα: Ουρές δεκάδων ανθρώπων για την αιμοδοσία για τους τραυματίες του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη (Εικόνες)

HerNews ka

Εύβοια: Σε ΜΕΘ ο 6χρονος που δέχθηκε επίθεση από ροτβάιλερ

Her News b

Τραγωδία στα Τέμπη: Τι θα πει ο Κώστας Καραμανλής στη Βουλή

Her News