HerNews.gr
Ελλάδα

Πρόεδρος σωματείου Hellenic Train: «Δεν είναι μόνο ένα ανθρώπινο λάθος – Είναι ένα λάθος διαχρονικό των κυβερνήσεων»

Ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και πρόεδρος του σωματείου Hellenic Train, Nίκος Λάζου μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».

Ο Nίκος Λάζου μίλησε σχετικά με τις ευθύνες που υπάρχουν από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

«Εμείς σαν σιδηροδρομικοί, θέλουμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τους νοσηλευτές γιατί αυτό που είδαν αυτοί κι αυτό που είδαμε εμείς δεν περιγράφεται». Είναι τραγικό δυστύχημα που πρέπει να αναζητηθούν σε βάθος χρόνου οι ευθύνες και παντού».

Σχετικά με τις ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν ανέφερε: «Είναι ένα τραγικό δυστύχημα που πρέπει να αναζητηθούν σε βάθος χρόνου οι ευθύνες και παντού. Δεν είναι μόνο ένα ανθρώπινο λάθος. Είναι ένα λάθος διαχρονικό των κυβερνήσεων».

Αναφορικά με τον έλεγχο και τις διαπιστώσεις που κάνει η ΡΑΣ σχολίασε ο κ. Λάζου: «Δεν ξέρω εάν υπήρχε, όλοι είχαν πάρει πιστοποιητικό. Εγώ ξέρω ότι υπήρχαν πιστοποιητικό λειτουργίας».

Και επεξήγησε ο κ. Λάζου: «Ο σιδηροδρόμους γενικά, και ο ΟΣΕ και η Hellenic Train, και οι άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται μέσα στην υποδομή, όταν δεν δουλεύουν κάποια συστήματα, υπάρχει γενικός κανονισμός κίνησης που προβλέπει την κίνηση κάθε υπαλλήλου για την ασφαλή μεταφορά».

Στην συνέχεια ζητήθηκε από τον Νίκο Λάζο να σχολιάσει το πρόστιμο που έχει επιβληθεί από την ΡΑΣ για καθυστερήσεις στην επικαιροποίηση των πιστοποιητικών ικανότητας των μηχανοδηγών.

«Η Hellenic Train κάθε χρόνο ελέγχει τους μηχανοδηγούς της με ιατρικές εξετάσεις. Απλώς είχε λήξει η ημερομηνία στο πιστοποιητικό».

Σε ερώτηση μέσω ποιων ενεργειών η Hellenic Train διασφαλίζει τους επιβάτες απάντησε: «Εμείς σαν εργαζόμενοι και σαν συνδικαλιστικό κίνημα, η υποχρέωση μας είναι να βλέπουμε τα λάθη και τις παραλείψεις, είτε των κυβερνήσεων είτε των διοικήσεων, και να τα επισημαίνουμε. Οι εργαζόμενοι λέγαμε μέσα από τις απεργίες ότι κάτι δεν πάει καλά, αλλά δεν παίρναμε ποτέ απάντηση».

Νεότερα Άρθρα

Σεισμός στην Εύβοια: Κλειστά σήμερα τα σχολεία στην Κάρυστο

Her News

Κακοκαιρία «Daniel»: Απίστευτες εικόνες καταστροφής – Επιχείρηση απεγκλωβισμού με βάρκες από το κέντρο του Βόλου

HerNews ka

«Τουρισμός για όλους»: Έρχεται voucher διακοπών για 100.000 δικαιούχους

HerNews ka