HerNews.gr
Beauty

Ξηρό σαμπουάν: 5 πράγματα που σχεδόν όλοι κάνουν λάθος στη χρήση του & πώς να το κάνουμε σωστά

Με το ξηρό σαμπουάν μπορείτε απλά να ψεκάσετε τα λιπαρά μαλλιά χωρίς να χρειαστεί να τα λούσετε. Τα περισσότερα ξηρά σαμπουάν βασίζονται σε πυριτικό άλας και άμυλο. Τα λεπτά σωματίδια πούδρας απορροφούν λάδι και ρύπους από το τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. Το άρωμα παρέχει ένα φρέσκο ​​άρωμα όπως μετά το λούσιμο των μαλλιών σας.

Δυστυχώς, η χρήση ξηρού σαμπουάν αφήνει συχνά λευκά υπολείμματα και θαμπή αίσθηση. Ωστόσο, αυτό συνήθως δεν φταίει το ίδιο το ξηρό σαμπουάν – οι συνθέσεις είναι πλέον τόσο εξελιγμένες που ακόμη και τα πολύ σκούρα μαλλιά μπορούν να φρεσκάρονται με αυτά χωρίς να αφήνουν υπολείμματα – αλλά η λάθος χρήση.

Παρακάτω θα δούμε τα 5 tips για το πως να χρησιμοποιείτε σωστά το ξηρό σαμπουάν σας, κάτι που θα σας δώσει και καλύτερα αποτελέσματα.

#1 Χρησιμοποιήστε το ξηρό σαμπουάν αμέσως μετά το πλύσιμο ή πριν τον ύπνο

Ένα μικρό κόλπο με μεγάλο αποτέλεσμα:  Αν απλώσεις το ξηρό σαμπουάν σε στεγνωμένα μαλλιά αμέσως μετά το λούσιμο ή εναλλακτικά πριν πέσεις για ύπνο για πρώτη φορά μετά το λούσιμο των μαλλιών σου, αποτρέπεις τις λιπαρές ρίζες των μαλλιών. Η πρόληψη είναι καλύτερη από τη μετέπειτα φροντίδα, επειδή το λίπος δεν μπορεί καν να κατανεμηθεί στα μαλλιά καθώς έχει ήδη απορροφηθεί από τα σωματίδια της πούδρας.

#2 Ψεκάστε από απόσταση

Σας ενοχλούν συχνά τα λευκά υπολείμματα στα μαλλιά σας μετά τη χρήση ξηρού σαμπουάν; Ένας λόγος μπορεί να είναι ότι ψεκάζετε το προϊόν πολύ κοντά στις ρίζες. Μια απόσταση περίπου 30 εκατοστών είναι ιδανική. Ο λόγος: Η ομίχλη ψεκασμού γίνεται πιο φαρδιά και λεπτότερη όσο πιο μακριά κρατάτε το μπουκάλι. Τα σωματίδια πούδρας στο σπρέι κατανέμονται πιο ομοιόμορφα στα μαλλιά – λιγότερο επιλεκτικά – και αποτρέπετε τα υπολείμματα.

#3 Εφαρμόστε κατά μήκος της χωρίστρας

Μια άλλη σημαντική συμβουλή για ξηρό σαμπουάν: εφαρμόστε το στο χωρίστρα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το προϊόν βρίσκεται παντού. Ο λαιμός και τα πλαϊνά του κεφαλιού λαδώνουν ιδιαίτερα γρήγορα.

#4 Δώστε του λίγο χρόνο

Δώστε στο ξηρό σαμπουάν 30 δευτερόλεπτα, ένα λεπτό ή και περισσότερο για να δράσει. Τα σωματίδια αμύλου που περιέχει χρειάζονται λίγο χρόνο για να απορροφήσουν το υπερβολικό σμήγμα. Εάν το βουρτσίσετε πολύ γρήγορα, δεν θα λειτουργήσει βέλτιστα.

#5 Το βούρτσισμα είναι κρίσιμο για τη σωστή εφαρμογή του ξηρού σαμπουάν

Προσοχή: Ορισμένοι κατασκευαστές δηλώνουν ότι θα πρέπει ιδανικά να τρίψετε το προϊόν από τα μαλλιά σας με μια πετσέτα. Αλλά το τρίψιμο των μαλλιών σας με μια πετσέτα μπορεί να τα καταστρέψει και να οδηγήσει σε φριζάρισμα. Οι κομμωτές συμβουλεύουν να βουρτσίζετε το ξηρό σαμπουάν. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να φυσήξετε τα σωματίδια της πούδρας από τα μαλλιά σας με ένα πιστολάκι μαλλιών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Tuxedo Nails: Αυτή είναι η αγαπημένη μας τάση για το φθινόπωρο!

HerNewskl

Καροτέλαιο για μαύρισμα: Φτιάξτο μόνη σου!

Her News

Καλύπτει τελικά το κολλύριο ματιών τα σπυράκια;

HerNewskl