HerNews.gr
Ψυχαγωγία

«Τα Πάντα Όλα»: Ποια είναι η ταινία που σάρωσε τα Όσκαρ

Η ταινία «Τα Πάντα Όλα» («Everything Everywhere All At Once») ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί των φετινών Όσκαρ που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Κυριακής.

Και όχι άδικα, αφού η ταινία κατάφερε να αποσπάσει επτά βραβεία, ανάμεσά τους καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, Α’ γυναικείου, καθώς και Β’ ανδρικού και γυναικείου ρόλου.

Ποια είναι όμως η ταινία που σάρωσε τα Όσκαρ;

«Τα Πάντα Όλα»: Η υπόθεση

Η Κινεζοαμερικανίδα Eβελιν έφτασε στα μισά της ζωής της και στην απόλυτη απόγνωση. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον άτολμο άντρα της, δεν μπορεί να συνεννοηθεί με την γκέι έφηβη κόρη της, δεν μπορεί να οργανώσει τα λογιστικά της κι ο επικείμενος έλεγχος από την Έφορο την κάνει να τρέμει. Όχι όμως τόσο πολύ, όσο η επίσκεψη του αυστηρού πατέρα της. Εκείνος αντιπροσωπεύει την Κίνα, τις παραδόσεις, την πειθαρχία, την εργατικότητα, ενώ εκείνη απέτυχε στο κυνήγι του αμερικανικού ονείρου.

Η ψυχική της κατάσταση μοιάζει με την οικογενειακή τους επιχείρηση (ένα τοπικό, παρηκμασμένο laundromat): κάθε μέρα, όλα τα άλυτα προβλήματα την στροβιλίζουν και την κοπανούν σ’ ένα κάδο του πλυντηρίου που είναι η ζωή της. Εκείνη ήθελε άλλα πράγματα από τη ζωή της, να ακολουθήσει την αγάπη της για το τραγούδι, να κάνει καριέρα.

Πόσες λάθος στροφές πρέπει να πήρε στην πορεία της για να βρεθεί παγιδευμένη σε αυτή τη δουλειά, σε αυτή την οικογένεια, σε αυτή τη ζωή;

Θα το ανακαλύψει σύντομα, καθώς, της αποκαλύπτεται ότι έχει υπερηρωικές δυνάμεις: μπορεί να μεταπηδήσει σε πολλαπλά (όσες και οι επιλογές που δεν έκανε) παράλληλα σύμπαντα, όπου εκεί είναι η απόλυτη ηρωίδα. Αυτή που όλοι περιμένουν να τους σώσει από την επικράτηση του κακού. Αρκεί να το πιστέψει και να παλέψει για αυτό. Θα παλέψει και για όσα έχουν σημασία και στο δικό της σύμπαν;

Τα κριτήρια που πρυτάνευσαν έχουν να κάνουν με το μεταναστευτικό, με την ευάλωτη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, καθώς και με τις περίπλοκες, οικογενειακές σχέσεις που πολλές φορές καταλήγουν σε ακραίες καταστάσεις.

Το χάος σε αυτή την ταινία, αποτυπώνει το αντίστοιχο χάος στη σύγχρονη κοινωνία. Τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύνονται, αντιθέτως περιπλέκονται. Για αυτό και η Έβελιν καταφεύγει στην εσωστρέφεια και τα πολλά σύμπαντα. Όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!

Μισέλ Γιο: Η πρώτη Ασιάτισσα ηθοποιός που κέρδισε Όσκαρ στα 95 χρόνια του θεσμού

Η ταινία «Τα Πάντα Όλα» έγραψε ιστορία, όχι μόνο για τη μεγάλη επιτυχία της στα βραβεία Όσκαρ, αλλά και για το ότι εξασφάλισε, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, το πολυπόθητο αγαλματίδιο σε Ασιάτισσα ηθοποιό.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Άννα Βίσση & Μπάμπης Στόκας: Ακούστε το νέο τους ντουέτο

Her News

“House of Kardashian”: Έρχεται ντοκιμαντέρ για τη ζωή της οικογένειας – Δεν θα έχει καμία σχέση με το reality

HerNews ka

«Πάρ’ τα Χάπια σου – Xanax»: Το ντοκιμαντέρ στο Netflix που αξίζει να δεις

Her News