HerNews.gr
Διεθνή

Εύα Καϊλή: Νέο «όχι» στην αποφυλάκιση της – Παραμένει στη φυλακή

Ακόμα ένα «όχι» είπαν οι ελβετικές αρχές στην αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή, η οποία κατηγορείται για τη συμμετοχή της στο σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς, QatarGate.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός του «Open», το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο των Βρυξελλών απέρριψε το αίτημα της Εύας Καϊλή να αποφυλακιστεί, αίτημα που κατέθεσε η υπεράσπιση της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά και την απόφαση του Εφετείου.

Όπως αναφέρει η βελγική εφημερίδα Le Soir, η πλευρά της Εύας Καϊλή δεν παρουσίασε κανένα νέο επιχείρημα ενώπιον του δικαστηρίου, σε αντίθεση με τον Μαρκ Ταραμπέλα, ο οποίος προσκόμισε τέσσερα νέα. Η απόφαση, όμως, του δικαστηρίου ήταν κοινή και στις δύο περιπτώσεις.

Τι λέει ο Παντσέρι για την Καϊλή και τον Τζιόρτζι

Υπενθυμίζεται ότι το φως της δημοσιότητας βλέπουν απομαγνητοφωνημένες καταθέσεις του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, οι οποίες δόθηκαν στα πλαίσια του Μνημονίου μεταμέλειας και συνεργασίας που έχει υπογράψει με τις βελγικές εισαγγελικές Αρχές ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής.

Σε αυτές τις καταθέσεις ο Παντσέρι εξηγεί πως δρούσε το κύκλωμα στο πλαίσιο του Qatargate και ποιος ήταν ο ρόλος της Εύας Καϊλή.

Η Deutsche Welle, υποστηρίζει πως ο Παντσέρι ισχυρίστηκε ότι το Κατάρ άρχισε να επεκτείνει το δίκτυο επιρροής του στους θεσμούς της ΕΕ στα τέλη του 2017 και μετά από συναντήσεις του στις αρχές του 2018 με τον υπουργό Εργασίας της χώρας του Κόλπου, Αλί Μπιν Σαμίχ αλ Μάρι, το Κατάρ συμφώνησε να δίνει στον ίδιο και τον σύντροφο της Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, από ένα εκατομμύριο ευρώ ανά έτος, τη διετία 2018-2019.

Ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής, όταν δεν κατάφερε να επανεκλεγεί το 2019, ίδρυσε τη ΜΚΟ «Fight Impunity» για να συνεχίσει τη δράση του υπέρ του Κατάρ και από το κείμενο των καταθέσεών του προκύπτει ότι περίπου εκείνη την περίοδο άρχισε και η εμπλοκή της Εύας Καϊλή.

Ο Παντσέρι υποστήριξε, συγκεκριμένα, ότι η Καϊλή έλαβε το ποσό των 250.000 ευρώ από το Κατάρ για να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία επανεκλογής της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μολονότι δεν έχουν γίνει γνωστές όλες οι λεπτομέρειες αναφορικά με την μεταφορά των χρημάτων, όπως σημειώνει η DW, ο Παντσέρι ισχυρίστηκε ότι μεγάλος μέρος του ποσού από το Κατάρ έφθασε στα χέρια τους μέσω ενός «Τούρκου επιχειρηματία και του δικηγόρου του στο Λονδίνο».

Ο Παντσέρι υποστήριξε ακόμη ότι και ένας άλλος συμπατριώτης του ευρωβουλευτής έλαβε μετρητά και ότι συναντήθηκε με συνομιλητές που εμπλέκονται στο κύκλωμα διαφθοράς.

Διαβάστε περισσότερα: Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Το φόρεμά της πωλείται σε δημοπρασία για 256.000 λίρες

HerNews ka

Για ποιο λόγο η βασίλισσα Ελισάβετ δεν είχε επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα;

HerNews ka

Βρετανία: Συνελήφθη ο νεαρός που πέταξε αυγό στον Βασιλιά Κάρολο και την Καμίλα

HerNews ka