HerNews.gr
Ελλάδα

Τέμπη: Με χημικά εγκαύματα από άγνωστη ουσία πυροσβέστες που επιχειρούσαν στον τόπο της τραγωδίας

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την περίεργη υπόθεση τραυματισμού τουλάχιστον τεσσάρων πυροσβεστών του πρώτου κλιμακίου Λάρισας, οι οποίοι επιχειρούσαν επί ημέρες στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ειδικότερα, οι πυροσβέστες εμφάνισαν σοβαρά χημικά εγκαύματα από άγνωστη – μέχρι στιγμής – ουσία και 8 ημέρες μετά, προσήλθαν στο νοσοκομείο της Λάρισας, με τους δύο να βγαίνουν σε αναρρωτική άδεια.

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή Πρωινό του Αντ1, επικαλούμενη έγγραφα του νοσοκομείου Λάρισας, που δημοσίευσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Focus, οι δύο πυροσβέστες εμφάνισαν εγκαύματα γ’ βαθμού σε καρπό και δάχτυλα, και β’ σε κνήμη και δάχτυλα ποδιού.

Τα τρία σενάρια για τη μυστηριώδη ουσία

Το ερώτημα που πλανάται αφορά στην προέλευση της μυστηριώδους ουσίας, η οποία παραμένει άγνωστη, ενώ τα τρία επικρατέστερα σενάρια για το τι προκάλεσε τα χημικά εγκαύματα είναι:

1. Να ήρθαν σε επαφή με φρέον, το ψυκτικό υγρό κλιματιστικών, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν στο σημείο.

2. Από λάδια μετασχηματιστών τρένου

3. Από ραδιενεργό χημικό υγρό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, υπάρχει πληροφορία για το ποιο είναι το υλικό, το οποίο χρησιμοποιείται στη βιομηχανίες και ενδέχεται κάποιος να το μετέφερε προκειμένου να το παραδώσει σε κάποιο εργοστάσιο, χωρίς προηγουμένως να δηλώσει την επικινδυνότητά του.

Πηγή: Parapolitika.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εικόνες – σοκ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας: Νταλίκα ψυγείο για να διατηρηθούν οι σοροί μέχρι την ταυτοποίηση

HerNews ka

Θεσσαλονίκη: Για ανθρωποκτονία με δόλο διώκονται ο ψευτογιατρός και ο Γερμανός συνεργός του

HerNews ka

Κρήτη: Πρόστιμο σε άνδρα που πέταξε πέντε γατάκια σε κάδο σκουπιδιών

Her News