HerNews.gr
Διεθνή

Βρετανία: Ετοιμάζει την απαγόρευση του TikTok στους εργαζόμενους στην κυβέρνηση

Η κυβέρνηση της Βρετανίας ετοιμάζεται να απαγορεύσει στους εργαζόμενους στην κυβέρνηση να κατεβάζουν την διεθνούς φήμης πλατφόρμα “TikTok” στα κινητά τους τηλέφωνα, όπως μετέδωσαν την Πέμπτη 16 Μαρτίου τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η απόφαση για την “ασφάλεια των κυβερνητικών συσκευών” αναμένεται να δωθεί μέσα στην ημέρα.

Η δημοφιλής εφαρμογή TikTok, που είναι ιδιαίτερα αγαπητή κυρίως από τους νέους, κατηγορείται από τους επικριτές της ότι επιτρέπει στις κινεζικές αρχές να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών από όλο τον κόσμο, κάτι που το TikTok διαψεύδει.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ, σε πρόσφατη επίσκεψη του στις ΗΠΑ δήλωσε ότι “η κυβέρνηση του λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την ασφάλεια των συσκευών”, προσθέτοντας ότι “εξετάζουν επίσης τι κάνουν οι σύμμαχοι τους”.

Απαγόρευση του TikTok και στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η εφημερίδα Sunday Times ανέφερε το σαββατοκύριακο ότι ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας συνέστησαν στη κυβέρνηση να απαγορεύσει την εφαρμογή του TikTok.

Άλλωστε σύμφωνα με τη Wall Street Journal και άλλες αμερικανικές εφημερίδες, ο Λευκός Οίκος έχει θέσει ένα τελεσίγραφο στην εφαρμογή: “Αν το TikTok παραμείνει στην ιδιοκτησία της κινεζικής ByteDance, θα απαγορευθεί στις ΗΠΑ”.

Πρόκειται για την πιο δραματική εξέλιξη σε μια σειρά μέτρων που έχουν λάβει τον τελευταίο καιρό Αμερικανοί αξιωματούχοι και βουλευτές, οι οποίοι ανησυχούν ότι το TikTok θα δώσει στοιχεία για τους Αμερικανούς χρήστες της εφαρμογής στην κινεζική κυβέρνηση.

Η εφαρμογή έχει περισσότερους από 100 εκατ. χρήστες στις ΗΠΑ.

Είναι επίσης και η πρώτη φορά που επί προεδρίας Τζο Μπάιντεν το TikTok απειλείται με αποκλεισμό στις ΗΠΑ. Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε επίσης προσπαθήσει να απαγορεύσει την εφαρμογή το 2020, όμως η κίνησή του εμποδίστηκε από τα αμερικανικά δικαστήρια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Chiara Ferragni: Πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ για παραπλανητικό ισχυρισμό φιλανθρωπίας

HerNews ka

Kim Kardashian – Kanye West: Αμήχανη συνάντηση για το πρώην ζευγάρι

HerNews ka

Rauw Alejandro: «Σπάει» τη σιωπή του για τον χωρισμό του με τη Rosalia

HerNews ka