HerNews.gr
Ελλάδα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανακοίνωση κατώτατου μισθού-Στα 780 ευρώ από την 1η Απριλίου

Ανακοινώθηκε η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, αύξηση 9,4% στον κατώτατο μισθό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός ο κατώτατος μισθός με τη νέα αύξηση φτάνει τα 780 ευρώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η κυβέρνηση προχωρά στην 3η διαδοχική αύξηση από 1η Απριλίου.

Σημειώνεται πως η νέα αύξηση θα συμπαρασύρει τα επιδόματα ανεργίας και όλες τις παροχές που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό.

«Δεν έχω αυταπάτες, ξέρω ότι στη χώρα μας οι αμοιβες είναι ακόμα χαμηλές ενώ πιέζονται περισσότερο από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Το ακούω συνέχεια ειδικά από νέους και νέες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Η νέα αυτή αύξηση προφανώς δεν λύνει το πρόβλημα αλλά αποτελεί μια σημαντική ανακούφιση και κυρίως δηλώνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα» συνέχισε στην εισήγησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Θέλω να τονίσω ότι το τελικό ποσό που έχει συμφωνηθεί είναι στο ανώτατο όριο των δυνατοτήτων μας, είναι, ωστόσο, μέσα στις αντοχές των επιχειρήσεων που θέλω να θυμίσω ότι στηρίχθηκαν από την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας» διευκρίνισε ακόμη ο πρωθυπουργός στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

ΑΠΘ: Στο πορτοκαλί το ιϊκό φορτίο λυμάτων στη Θεσσαλονίκη μετά από 7 μήνες

Her News

Υποχρεωτική ασφάλιση για φυσικές καταστροφές από τον Ιανουάριο του 2024 – Ποιες επιχειρήσεις αφορά

HerNews ka

Κηδεία τέως βασιλιά: H συγκινητική ιστορία πίσω από το στεφάνι της Άννας Μαρίας

Her News