HerNews.gr
Beauty

Skincare: Πόση “διάρκεια ζωής” έχουν τελικά τα προϊόντα σας; – Πως να τα αποθηκεύετε σωστά για να διαρκούν περισσότερο

Τόσα πολλά προϊόντα περιποίησης, τόσο λίγος χρόνος. Πραγματικά, είναι εύκολο να αποκτήσετε εμμονή με όλες τις απολαυστικές προσφορές που υπόσχονται λεία, λαμπερή επιδερμίδα. Αλλά υπάρχει ένα μειονέκτημα στο να έχετε ένα ισχυρό οπλοστάσιο περιποίησης δέρματος: τα προϊόντα δεν διαρκούν για πάντα. 

Ο χρόνος κυλά σε εκείνο το βάζο της αγαπημένης σας κρέμας που μαζεύει σκόνη στο ντουλάπι ομορφιάς σας. Λοιπόν, πόσο διαρκούν πραγματικά τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας; 

Η διάρκεια ζωής της φροντίδας του δέρματος

Για τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης δέρματος και σώματος, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να μάθετε πόσο μεγάλη είναι η διάρκεια ζωής. Απλώς ψάξτε στο δοχείο την μικροσκοπική εικόνα ενός ανοιγμένου βάζου με έναν αριθμό πάνω του: 6, 12, 24 ή 36. Αυτό αναφέρεται στον αριθμό των μηνών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν αφού το ανοίξετε. 

Εάν το προϊόν δεν φέρει αυτό το σύμβολο στο δοχείο, ένα έως δύο χρόνια είναι ένας καλός εμπειρικός κανόνας για τη διάρκεια ζωής, εκτός εάν αναφέρεται διαφορετικά στη συσκευασία.

 Ενώ τα προϊόντα μπορεί να διαφέρουν, γενικά, τα μη ανοιγμένα προϊόντα έχουν διάρκεια ζωής περίπου δύο ετών όταν αποθηκεύονται σωστά. Μετά το άνοιγμα ενός προϊόντος, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες, εντός ενός έτους. Φυσικά, αυτό δεν ισχύει για προϊόντα χωρίς συνταγή, όπως αντηλιακά ή σκευάσματα ακμής, τα οποία θα έχουν ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία.

Χρησιμοποιήστε την κρίση σας – αν νομίζετε ότι είναι ώρα να το πετάξετε, μάλλον είναι. Θα το καταλάβετε αν παρατηρήσετε τα ακόλουθα σημάδια:

  • Μια άσχημη ή σάπια μυρωδιά
  • Το προϊόν έχει διαχωριστεί
  • Η υφή έχει αλλάξει
  • Το χρώμα έχει αλλάξει
  • Υπάρχουν μαύρα, πράσινα ή μπλε σημεία μούχλας

Λίγα λόγια για τα συντηρητικά: Υπάρχουν πολλές μικρές, ανεξάρτητες εταιρείες περιποίησης δέρματος στις μέρες μας που πωλούν προϊόντα απευθείας στους καταναλωτές. 

Πολλά από αυτά, καθώς και τα βιολογικά προϊόντα γενικότερα, δεν χρησιμοποιούν συντηρητικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα προϊόντα έχουν πολύ μικρή διάρκεια ζωής, ειδικά εάν είναι συσκευασμένα σε βάζα. Σκεφτείτε να τα αποθηκεύσετε στο  ψυγείο και χρησιμοποιήστε τα γρήγορα.

Πότε πρέπει να πετάξετε ένα προϊόν

Ορισμένα προϊόντα απαιτείται από τον FDA να έχουν ημερομηνία λήξης, συμπεριλαμβανομένων αντηλιακών και θεραπειών ακμής που περιέχουν ενεργά συστατικά όπως υπεροξείδιο του βενζοϋλίου ή σαλικυλικό οξύ . Πετάξτε τυχόν αντηλιακά ή θεραπείες κατά της ακμής που έχουν περάσει τις ημερομηνίες λήξης τους.

Τα προϊόντα που περιέχουν οξέα δεν πρέπει να φυλάσσονται πέρα ​​από την ημερομηνία λήξης τους.

Οποιοδήποτε αντικείμενο που συσκευάζεται ως προϊόν μίας χρήσης – που συνήθως ονομάζεται αμπούλα – θα πρέπει να πετιέται αμέσως μετά την πρώτη χρήση, ακόμα κι αν υπάρχουν υπολείμματα. 

Το να κρατάς ένα προϊόν μετά την ημερομηνία λήξης του μπορεί να προκαλέσει όλεθρο στο δέρμα σου. Αν δεν ολοκληρώσετε το προϊόν σας μέσα σε ένα χρόνο, πολλά πράγματα μπορούν να συμβούν. Πρώτον, τα αόρατα βακτήρια μπορούν να ευδοκιμήσουν σε παλιά προϊόντα, ειδικά σε ένα υγρό περιβάλλον όπως το μπάνιο σας. Εάν εφαρμοστεί στο δέρμα, αυτό το βακτήριο μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό ή εξανθήματα.

 Κάθε φορά που βάζεις το δάχτυλό σου σε ένα βάζο περιποίησης δέρματος, το μολύνεις. Βεβαιωθείτε ότι τα χέρια σας είναι πάντα καθαρά όταν εφαρμόζετε το προϊόν για να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης. 

Επίσης  ένα προϊόν απλά δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικό με την πάροδο του χρόνου – ένας ακόμη λόγος για να το παρατήσετε. Τα ενεργά συστατικά δεν θα είναι τόσο ενεργά. Οπότε πετάξτε το. Και πραγματικά, αν η απολεπιστική σας μάσκα ή ο ορός βιταμίνης C εξακολουθεί να κρέμεται στο μπάνιο σας μετά από ένα χρόνο, αυτό σημαίνει ότι μάλλον δεν σας άρεσε, σωστά; 

Πώς να αποθηκεύσετε τα προϊόντα ώστε να διαρκέσουν περισσότερο

Ένα μη ανοιγμένο προϊόν που είναι ακόμα σφραγισμένο μπορεί να έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον τρία έως πέντε χρόνια. Ωστόσο, αυτό το χρονικό πλαίσιο πιθανότατα θα μειωθεί εάν το αντικείμενο αποθηκεύεται σε ηλιόλουστο, ζεστό ή υγρό περιβάλλον. 

Διατηρήστε τα προϊόντα για τη φροντίδα του δέρματός σας σε ένα δροσερό, ξηρό μέρος – ιδανικά όχι στο μπάνιο.

Πλύνετε τα χέρια σας πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε προϊόν δέρματος στο πρόσωπο ή το σώμα σας, ώστε να μην εισχωρήσετε βρομιά ή βακτήρια στο προϊόν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια καθαρή σπάτουλα ή ένα κουταλάκι για να διατηρήσετε το δοχείο απαλλαγμένο από ρύπους.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Μάσκα: Hacks για να μη θολώνουν τα γυαλιά σου όταν τη φοράς

Her News

Skincare: Η ρουτίνα skincare που πρέπει να ακολουθείς τον χειμώνα

HerNews ka

Tips για περιποίηση ποδιών στο σπίτι

Her News