HerNews.gr
Health

Πώς να αντιμετωπίσετε τον ιδρώτα κάτω από το στήθος

Η εφίδρωση δεν είναι ποτέ διασκεδαστική, αλλά η θέση του ιδρώτα κάνει τη διαφορά. Για μερικούς ανθρώπους, ο ιδρώτας από τις μασχάλες όταν φοράτε ένα φανελάκι δεν είναι πιθανότατα μεγάλη υπόθεση, αλλά ο ιδρώτας κάτω από το στήθος στον οποίο δεν μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση για να τον σκουπίσετε; Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο σημαντικά δερματικά προβλήματα.

Ο ιδρώτας κάτω από το στήθος μπορεί να προκαλέσει κνησμό, κόκκινο ή ερεθισμένο δέρμα. Εάν είναι σοβαρό, μπορεί να προκαλέσει ένα εξάνθημα ζύμης που ονομάζεται καντιντίαση. Είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, καθώς η περιοχή είναι επιρρεπής σε αυξημένη υγρασία λόγω της αυξημένης συλλογής ιδρώτα.

Για να σας βοηθήσουμε να αντιμετωπίσετε τον ιδρώτα κάτω από το στήθος, παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές για τη μελλοντική διαχείρισή του.

#1 Χρησιμοποιήστε αποσμητικό

Μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε, αλλά το απλό αποσμητικό είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε όταν αντιμετωπίζετε τον ιδρώτα κάτω από το στήθος. Η χρήση συγκεκριμένων αποσμητικών, σκονών ή κρέμων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του προβλήματος. Ο καλύτερος τύπος αποσμητικού για χρήση θα ήταν μια κρέμα τύπου ή ένα μαλακό στερεό, όχι τζελ, χρησιμοποιήστε αποσμητικό κλινικής αντοχής (20% χλωριούχο αλουμίνιο).

#2 Εφαρμόστε βρεφική πούδρα χωρίς ταλκ

Η εφαρμογή βρεφικής πούδρας πριν φορέσετε το σουτιέν και το πουκάμισό σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον ιδρώτα που αντιμετωπίζετε. Μπορείτε να βάζετε μια βρεφική πούδρα που θα απορροφά τον ιδρώτα και την επιπλέον υγρασία.  Επιλέξτε κάποιο που δεν περιέχει τάλκη , το οποίο, παρά το γεγονός ότι είναι φυσικό συστατικό, μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα σε μερικούς ανθρώπους. Υπάρχουν πολλές βρεφικές πούδρες χωρίς ταλκ στην αγορά.

#3 Φορέστε σουτιέν με αναπνεύσιμα υλικά

Αυτό που υπάρχει κάτω από τα ρούχα σας είναι ακόμα πιο σημαντικό γιατί είναι το πρώτο πράγμα που αγγίζει το δέρμα σας. Υπάρχουν σίγουρα μερικά ελαφριά σουτιέν κατά του ιδρώτα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μερικά είναι ασύρματα με υλικό που απομακρύνει την υγρασία. Μερικά έχουν δικτυωτά πάνελ, έτσι ώστε ο αέρας να μπορεί να περάσει και η υγρασία να μην παγιδεύεται και μερικά είναι αντιβακτηριακά, οπότε αν ιδρώσετε μέσα τους, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως μυρίσετε άσχημα αμέσως μετά.

#4 Φορέστε βαμβακερά πουκάμισα

Οι γιατροί συνιστούν να φοράτε ρούχα από βαμβάκι αντί για συνθετικά υλικά. Αυτό συμβαίνει επειδή το βαμβάκι είναι ένα ύφασμα που αναπνέει. Όταν ιδρώνετε, το υλικό θα στεγνώσει πιο γρήγορα από κάποια συνθετικά. Απορροφά την υγρασία, τραβώντας την μέσα στο ύφασμα, σε αντίθεση με ένα πολυεστερικό υλικό πάνω στο οποίο θα καθίσει η υγρασία. Επίσης, όταν η υγρασία κάθεται μέσα στα ρούχα σας, μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας, οδηγώντας σε επιπλέον προβλήματα.

#5 Αποφύγετε τα λάδια

Τα έλαια και η υγρασία θα δημιουργήσουν μόνο ένα έδαφος αναπαραγωγής για μαγιά ή candida, καθώς και πιθανό ερεθισμό που οδηγεί σε αυξημένη ερυθρότητα. Για μερικούς ανθρώπους, το έλαιο αργκάν μπορεί να προκαλέσει μια μορφή αλλεργίας γνωστή ως δερματίτιδα εξ επαφής, που χαρακτηρίζεται από την ανάπτυξη εξανθήματος, ερυθρότητας και κνησμού στο σημείο εφαρμογής.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Μητρικός θηλασμός: Τα τεράστια οφέλη του για τη μητέρα και το μωρό

Her News

Ντομάτα: Σημαντικά οφέλη που προσφέρει στην υγεία

Her News

Ηπατίτιδα: Σχετίζεται με τον κορωνοϊό;

Her News