HerNews.gr
Ελλάδα

Γιώργος Βάλλης: Στον “98.9 Alpha Radio” για την άδικη φορολόγηση των ναυτικών

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ-PUPYC),  Γεώργιος Βάλλης ήταν καλεσμένος στο 98.9 Alpha Radio , στην εκπομπή του δημοσιογράφου Νικόλα Καμακάρη.

Ο Πρόεδρος Γιώργος Βάλλης μίλησε για το μείζον θέμα της άδικης φορολόγησης των ναυτικών στα ιδιωτικά σκάφη αναψυχής.

Αρχικά ο Γιώργος Βάλλης εξήγησε ότι: «Αρχικά έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια απο το 2013 που είναι ο νόμος τα τελευταία 10 χρόνια που το παλεύουμε, μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κάποια αλλαγή. Έχουν γίνει πάρα πολλές προσπάθειες στο Οικονομικό Υπουργείο, στο Υπουργείο Ναυτιλίας φτάσαμε μέχρι και στον Πρωθυπουργό με επίσημες επιστολές, ακόμα δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή».

Έπειτα εξήγησε ποια είναι η αδικία για τους ναυτικούς στο κομμάτι της φορολόγησης: «Η αδικία είναι η εξής: Υπάρχουν δυο ταχυτήτων ναυτικοί, που όπως καταλαβαίνετε στην Ελλάδα υπάρχουν 2 κατηγορίες ναυτικού. Το Πολεμικό Ναυτικό και το Εμπορικό Ναυτικό δεν υπάρχει κάποια άλλη κατηγορία.
Όλοι οι ναυτικοί που τελειώνουν τις σχολές στις ακαδημίες του εμπορικού ναυτικού με τα ίδια διπλώματα, τις ίδιες προϋποθέσεις, τις ίδιες ναυτικές γνώσεις κλπ δεν γίνεται να έχουν διακριτή μεταχείριση».

«Πως γίνεται να είναι ο ναυτικός μας ιδιωτικός υπάλληλος; Δηλαδή πληρώνει ΙΚΑ; Όχι. Πληρώνει ΝΑΤ. Δουλεύει οκτάωρο με Σαββατοκύριακα ρεπό; Όχι. Είναι σε στεργιανή δουλειά; Όχι. Δεν υπάρχει λογική».

Τέλος ο Γιώργος Βάλλης τόνισε πως: «Είναι μέσα στη θάλασσα (σσ οι ναυτικοί) προσέχουν την ασφάλεια των επιβατών, του κόσμου, δε γίνεται αυτούς τους ανθρώπους να τους έχουμε σε διακριτή μεταχείριση».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Γιώργου Βάλλη στο “98.9 Alpha Radio”

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καιρός: Με βροχές θα κυλήσει η Πέμπτη 20 Απριλίου- Δείτε σε ποιες περιοχές θα βρέξει

HerNews ka

Καιρός: Έρχεται βαρυχειμωνιά, ενδεχομένως και με χιόνια από την άλλη εβδομάδα

Her News b

Γιώργος Βάλλης: Παρέμβαση του Προέδρου της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ για την τραγωδία στον Πειραιά & ο φιλανθρωπικός έρανος για την οικογένεια του Αντώνη

HerNews ka