HerNews.gr
Beauty

Λάδι προσώπου – Σέρουμ: Ποια είναι η πραγματική διαφορά τους;

σέρουμ

Από τις φόρμουλες με υαλουρονικό οξύ που απαλύνουν την εμφάνιση των ρυτίδων, μέχρι τις βιταμίνες C που βοηθούν στην καλλιέργεια ενός πιο ομοιόμορφου τόνου δέρματος, τα σέρουμ έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της περιποίησης της επιδερμίδας για την πλειοψηφία των ανθρώπων.

Το λάδι προσώπου, από την άλλη, είναι μια νεότερη κατηγορία περιποίησης της επιδερμίδας, αλλά μια που γρήγορα κερδίζει σε δημοτικότητα.

Πριν από χρόνια, πολλοί λάτρεις της περιποίησης της επιδερμίδας θα εντάσσονταν ενάντια στην ιδέα της προσθήκης λαδιού στο πρόσωπό τους. Σήμερα, το λάδι μαρούλας και το λάδι jojoba είναι ανάμεσα στα πιο δημοφιλή συστατικά, αναζητούμενα από όσους αναζητούν πιο απαλό δέρμα.

Λάδι προσώπου- Σέρουμ: Ποια είναι η πραγματική διαφορά τους;

Skin Oil vs Skin Water

Η επιδερμική στοιβάδα κρατάει κολλαγόνο, ελαστίνη και νερό στο δέρμα για να του δίνει μια γεμάτη και νεανική εμφάνιση. Η επιδερμίδα (το φράγμα του δέρματος) περιέχει σημαντικά λιπαρά στοιχεία σε μορφή λιπιδίων, λιπαρών οξέων και κεραμιδίων. Αυτά τα έλαια σχηματίζουν ένα φράγμα που αποτρέπει την απώλεια του απαραίτητου νερού του δέρματος. Αυτά τα λάδια, που ονομάζονται επίσης σμήγματα, βοηθούν επίσης στη λίπανση των κυττάρων του δέρματος για να του προσδίδουν μια απαλή, ομαλή αίσθηση.

Τι είναι τα λάδια προσώπου;

Τα λάδια προσώπου είναι υγρά τοπικά προϊόντα που δεν περιέχουν νερό. Η ακριβής σύνθεση του λαδιού προσώπου μπορεί να διαφέρει, αλλά ως κανόνας, τα λάδια προσώπου σχεδιάζονται για να μιμούνται και να συμπληρώνουν τη φυσική παραγωγή σμήγματος του δέρματος.

Tα οφέλη των λαδιών προσώπου

Τα λάδια προσώπου σχεδιάζονται για να παρέχουν μια μοναδική ισορροπία λιπαρών οξέων και λιπιδίων για να καταπραΰνουν και να υποστηρίξουν το φράγμα του δέρματος. Η λειτουργία του φράγματος του δέρματος είναι η αριθμός ένα λειτουργία του δέρματος.

Το φράγμα του δέρματος αποτρέπει την απώλεια νερού μέσα από το δέρμα και προστατεύει το εσωτερικό σώμα από την υπεριώδη ακτινοβολία, τη ρύπανση, τους ιούς, τα μύκητες και τα βακτήρια.

Η ζημιά στο φράγμα του δέρματος μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις του δέρματος και σε μια θαμπή εμφάνιση, καθώς και σε ερεθισμούς και αφυδάτωση.

Το φράγμα του δέρματος περιέχει φυσικά λιπίδια, κεραμίδια και λιπαρά οξέα. Η παραγωγή αυτών των φυσικών αφροδισιακών επιβραδύνεται με την ηλικία και φθείρεται περαιτέρω από περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως η ισχυρή ανεμοθύελλα και οι δυσανεξίες καθαριστικών.

Επιπλέον, όσοι έχουν ξηρό δέρμα, έκζεμα ή και ροδόχρου συχνά έχουν γενετικά ελαττώματα στη λειτουργία του φράγματος του δέρματος.

Skincare: Οι συνδυασμοί συστατικών που πρέπει να αποφύγετε το φθινόπωρο

Τι είναι τα σέρουμ;

Ένα σέρουμ είναι μια συμπυκνωμένη, ελαφριά φόρμουλα που συνήθως εφαρμόζεται μετά τον καθαρισμό και την τόνωση και πριν από την ενυδάτωση. Ενώ τα λάδια προσώπου παρέχουν τα αποτελέσματά τους φυσικά παρέχοντας δομική υποστήριξη, τα σέρουμ κατασκευάζονται κλασικά για να διεισδύουν στο δέρμα και να ρυθμίζουν τις εσωτερικές του λειτουργίες.

Τα οφέλη των σέρουμ

Τα σέρουμ έχουν διάφορα οφέλη ανάλογα με τα συγκεκριμένα συστατικά που περιέχονται στη φόρμουλα.

Τα ενυδατικά σέρουμ συνήθως περιέχουν υγραντικά, όπως γλυκερίνη και υαλουρονικό οξύ, για να προσελκύσουν νερό στο δέρμα και να αυξήσουν την ενυδάτωση του δέρματος.

Τα σέρουμ με αντιοξειδωτικά, όπως το νιασιναμίδη και η βιταμίνη C, παρέχουν αντιοξειδωτική υποστήριξη στο DNA του δέρματος.

Τα σέρουμ για τη ρύθμιση του χρωματισμού, όπως το τρανεξαμικό οξύ και το γλυκολικό οξύ, βοηθούν στην κανονικοποίηση της δραστηριότητας των μελανοκυττάρων και στην απαλότητα του τόνου του δέρματος.

Ρεσβερατρόλη: Το skincare συστατικό με αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Υπάρχει σημαντική διακύμανση στην αίσθηση και λειτουργία των σέρουμ και πρέπει να επιλέγονται βάσει των προβλημάτων του δέρματος. Μπορούν να συνδυαστούν και να αναμειχθούν για να δημιουργήσουν μια προσαρμοσμένη, ατομική ρουτίνα περιποίησης του δέρματος.

Ποιο είναι εκείνο που ταιριάζει με τον τύπο του δέρματος σας;

Τα ενυδατικά σέρουμ συνήθως περιέχουν υγραντικά όπως γλυκερίνη και υαλουρονικό οξύ, για να προσελκύσουν νερό στο δέρμα και να αυξήσουν την ενυδάτωση του δέρματος. Τα σέρουμ με αντιοξειδωτικά όπως το νιασιναμίδη και η βιταμίνη C, παρέχουν αντιοξειδωτική υποστήριξη στο DNA του δέρματος.

Τα σέρουμ για τη ρύθμιση του χρωματισμού, όπως το τρανεξαμικό οξύ και το γλυκολικό οξύ, βοηθούν στην κανονικοποίηση της δραστηριότητας των μελανοκυττάρων και στην απαλότητα του τόνου του δέρματος.

Η skincare ρουτίνα που πρέπει να ακολουθήσετε αν είστε άνω των 50

Υπάρχει σημαντική διαφοροποίηση στην υφή και τη λειτουργία των σέρουμ και πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με τα προβλήματα του δέρματος. Μπορούν να συνδυαστούν και να αναμιχθούν για να δημιουργήσουν μια προσαρμοσμένη, ατομική ρουτίνα περιποίησης του δέρματος.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Νυφικό χτένισμα: Tα 5 λάθη που κάνεις και δε διορθώνονται την τελευταία στιγμή!

HerNewskl

Aμυγδαλέλαιο: Τα οφέλη του για την επιδερμίδα μας!

HerNewskl

Συχνά λάθη που κάνεις με το concealer

Her News