HerNews.gr
Ταξίδια

Κρουαζιέρα: Το νέο trend των νέων και των influencers

Οι πιο πολλοί ίσως έχουν στο μυαλό τους την κρουαζιέρα ως ένα τρόπο διακοπών για συνταξιούχους και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που προσφέρει άνεση, ασφάλεια και ηρεμία! Ηρεμία! Ξεκούραση. Ναι θέλω!

Tόση ηρεμία στην ηλικία μου; Όχι! Έχοντας αυτό στο μυαλό μου και επειδή απέχω δεκαετίες από το να συνταξιοδοτηθώ, ποτέ δεν σκέφτηκα να επιλέξω την κρουαζιέρα για τις διακοπές μου.

Η επιμονή μιας φίλης που είχε ξαναπάει με παρέα, με έπεισε και έτσι φύγαμε οι δυο μας! «Θα είναι σαν να κάνουμε διακοπές σε 5 νησιά χωρίς να χρειαστεί να κλείσουμε κανένα ξενοδοχείο, κανένα μεταφορικό μέσο, κανένα εστιατόριο, κανένα εισιτήριο», μου είπε. «Θα απολαύσουμε τις παροχές ενός πλωτού all inclusive 5αστερου ξενοδοχείου χωρίς να κουνήσουμε ούτε το μικρό μας δαχτυλάκι», μου είπε.

«Θα βλέπουμε κάθε μέρα άλλο νησί και θα φωτογραφιζομαστε σε όλα τα famous popular locations σαν γνησιες wanna be και be influencers κάθε μέρα και αλλού με άλλο outfit», μου είπε.

 

«Θα κάνουμε μπάνιο στις πισίνες του κρουαζιερόπλοιου αλλά και στις θάλασσες στα νησιά, ηλιοθεραπεία, θα έχουμε μπουφέδες με τοπικές γεύσεις αλλά και εστιατόρια με international κουζίνα μέχρι σούσι, γυμναστήριο, θα παρακολουθούμε και φολκλόρ traditional βραδιές με συρτάκι, μπουζούκι, καραόκε ή αν δεν θελουμε θα βλεπουμε ταινίες στην καμπίνα διαβάζοντας τα βιβλία μας», μου είπε. «Δεν θα καταλαβεις καν ότι είμαστε εν πλω (καθότι και λίγο φοβητσιάρα) γιατί όλη μέρα θα είμαστε αγκυροβολημένοι στα λιμάνια και όταν κοιμόμαστε το βράδυ αυτό θα ταξιδεύει και όταν θα ξυπνάμε θα είμαστε ήδη σε άλλο νησί», μου είπε:

«Εχει πολλά διαφορετικά μπαρ, θα πίνουμε κοκτέιλ κάνοντας ηλιοθεραπεία, θα πάμε σε single nights για γνωριμίες έτσι για τον χαβαλέ, έχει γιατρό για να μην φοβάσαι, έχει καζίνο, disco, παιδότοπους για να απασχολούνται τα παιδιά των άλλων και θα περάσουμε Super. Θα δεις!»

μου είπε…. Και όντως… Είδα! Γιατί ό,τι μου περιέγραψε ήταν έτσι ακριβώς! Κλείσαμε με τη CELESTYAL Cruises που είναι η μεγαλύτερη εταιρία στην Ελλάδα και πήγαμε μέσα σε 5 μέρες, Μύκονο, Σαντορίνη, Πατμο, Ρόδο, Ηράκλειο Κρήτης και από Τουρκία στο Κουσάντασι(με την φημισμένη αγορά «μαϊμούδων»).

Μπαίνοντας στο κρουαζιερόπλοιο περίμενα να επιβεβαιωθεί το όλοι πάνω από 60-70 χρονων που είχα στο μυαλό μου και βρέθηκα μπροστά στο άνω των 18 και όχι στο άνω των 68. Οι επιβάτες ήταν: από οικογένειες με παιδιά (εδώ συστήνω να πάτε με άλλη μια έστω φιλική σας οικογένεια με παιδιά ώστε να έχουν παρέα στους παιδότοπους που έχουν προσωπικό φύλαξης και εσείς να απολαμβάνετε πρόγραμμα ενηλίκων), από Αμερικανούς 15αρηδες με τους δασκάλους τους προφανώς σχολικές εκδρομές αντίστοιχες με τις δικές μας 5ήμερες. Παρέες Βραζιλιάνων φοιτητών, ζευγάρια, singles κοπέλες (όπως εμείς) και singles αγόρια και τόσο κόσμο… που 5 μέρες μέσα σε αυτό το αχανές πολυτελές πλωτό ξενοδοχείο αν δεν ανταλλασες τηλέφωνο από την πρώτη φορά μπορεί και να μην ξανά έβλεπες τους ίδιους καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Celestyal Cruises (@celestyalcruises)

Τα facilities ήταν 5αστερου ξενοδοχείου όπως ακριβώς μου τα είχε περιγράψει η φίλη μου. Κάθε πρωί που πιάναμε λιμάνια αν θέλαμε πήγαιναμε για ξενάγηση σε αρχαιολογικους χώρους, αν όχι πηγαιναμε για μπάνιο στις in παραλίες των νησιών.

Εμείς επειδή θέλαμε και λίγη επιμόρφωση, πήγαμε Κνωσσό στο Ηράκλειο, Λίνδο στη Ρόδο και Έφεσο στο Κουσάντασι.

Γελάσαμε τόσο πολύ… φωτογραφηθήκαμε παντού! Νιώθαμε έναν αέρα εξωτερικού λόγω των πολλών τουριστών, απολαύσαμε πολύ ωραίο φαγητό, ήπιαμε τα κοκτέιλ μας, μαυρίσαμε και κάναμε χαβαλέ με τους τουρίστες. Plus από ότι μου είχε περιγράψει η φίλη μου ήταν ότι κλείσαμε σουίτα και όχι απλή καμπίνα με αποτέλεσμα η εμπειρία μας να απογειωθεί.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Celestyal Cruises (@celestyalcruises)

Είχαμε όντως room service καλύτερο από 5αστερο. Μας περίμεναν φρούτα, κρασιά, μας άλλαζαν πετσέτες και έστρωναν το κρεββάτι δυο και τρεις φορες την ημέρα. Οι Έλληνες υπάλληλοι του πληρώματος από την υποδοχή εως το σέρβις μας υποδέχονταν στα εστιατόρια με χαμόγελα και μας απευθυνόταν με τα επώνυμα μας κα. Τάδε παρακαλώ το τραπέζι σας περιμένει… Πράγμα που συνέβαινε όπως είδα και για τις απλές καμπίνες και αυτό έδειχνε τη γενικότερη φιλοσοφία της CELESTYAL γύρω από το σέρβις και την εμπειρία της κρουαζιέρας μαζί τους.

Κάνοντας και οικονομικά τους υπολογισμούς μας οι πενθήμερες αυτές διακοπές σε 5αστερο, σε 5 διαφορετικά νησιά, μας βγήκαν στο 1/4 της τιμης αν πληρώναμε μόνοι μας ξενοδοχεία, εκδρομές, φαγητό, ποτα, ναύλα, εισητηρια, αυτοκίνητα, βενζίνες, εκδρομές, διασκεδάσεις.

Εν ολίγοις…. αν δεν έχετε πάει κρουαζιέρα κλείστε αύριο κιόλας και αν έχετε πάει ταυτίζεστε μαζί μου γι’ αυτο και πάτε κάθε χρόνο αλλάζοντας μόνο τους προορισμούς όπως θα κάνω κι εγώ φέτος με το νέο Celestyal Journey.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αστυπάλαια, Νάξος και Ίος ξεχωρίζουν στην «πράσινη» λίστα του ισπανόφωνου National Geographic

Her News

Τα νησιά στα οποία δεν χρειάζεσαι αυτοκίνητο

Her News

Μονοήμερη Εκδρομή: 4 υπέροχα μέρη κοντά στην Αθήνα

Her News b