HerNews.gr
Ψυχολογία

Ο δρόμος για τα θέλω μας – Πως να γνωρίσουμε πραγματικά τον εαυτό μας

Σε πολλούς ανθρώπους παίρνει χρόνο να γνωρίσουν πραγματικά τον εαυτό τους και να ταυτοποιήσουν ποιοί είναι, τι θέλουν και ποιά είναι τα δυνατά ή τα αδύνατά τους σημεία. Αν είσαι αρνητικά διακείμενος σε ό,τι νιώθεις και πιστεύεις για σένα, το ίδιο θα ακολουθήσει και για αυτά που νομίζεις ότι θέλεις και μπορείς να κάνεις.

Γράφει η Δήμητρα Ζάφειρα

Ενας που αναμασά ότι «δεν είναι καλός σε τίποτα», εύκολα καταλήγει στο να μην κάνει ή να μη θέλει τίποτα, ώστε να μη συναντηθεί με την προσωπική του ανικανότητα. Δυστυχώς, οι σκέψεις μας καθογηγούν την ύπαρξη μας και τη δράση μας. Ή ευτυχώς! Ανάλογα με το πως το βλέπεις και σε ποιά μεριά του ζυγιού στέκεσαι. Εγώ πάντα λέω ευτυχώς, γιατί είναι προτιμότερη η αίσθηση της προσωπικής ευθύνης από την παραίτηση στις οποιεσδήποτε συνθήκες.

Για να βρείτε, όμως, τη σωστή απάντηση πρέπει να κάνετε και τη σωστή ερώτηση!!

Ρωτήστε τον εαυτό σας .. “Τι κάνω καλύτερα; Τι είναι αυτό που όταν το κάνω μου δίνει ευχαρίστηση; Σε τί μου λένε οι άλλοι ότι έχω χάρισμα; Τι με κάνει να λάμπω;”… και κάντε περισσότερο από αυτό που απαντήσατε!

Αντίστοιχα ρωτήστε.. Τι δε με κάνει να αισθάνομαι καλά; Τι μου βγάζει τις χειρότερες πλευρές του εαυτού μου; Τί ή ποιος άνθρωπος με θαμπώνει; .. με κάνει δυστυχή, ανασφαλή κτλ. και εκεί πάρτε την πληροφορία και δράστε αναλόγως.

Οι ευτυχισμένοι, αισιόδοξοι, θετικοί, καλοπροαίρετοι άνθρωποι προσελκύουν αισιόδοξους, λαμπερούς, χαμογελαστούς ανθρώπους.

Η μιζέρια αγαπάει τη μιζέρια και φθονεί το χαμόγελο και ό,τι μυρίζει ευτυχία.
Όπως καλά καταλάβες, ο δρόμος για τα θέλω μας πολλές φορές ανοίγεται μπροστά μας ξεκάθαρα, αφού έχουμε διασχίσει το δύσκολο μονοπάτι των “δε θέλω”. Δια της απαγωγής! Το να βρείτε πρώτα απ’ όλα τι πραγματικά “ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ” στη ζωής σας είναι το πρώτο θετικό βήμα στην προσωπική σας ανάπτυξη. Το να συναντηθείς με τα προσωπικά σου όρια! Να ορίσεις τα χωράφια σου.

Το επόμενο είναι να κάνετε focus σε ό,τι σας δίνει χαρά και ευχαρίστηση, σε ό,τι έστω και λίγο σας παθιάζει. Η ευχαρίστηση είναι ΚΑΙ πυξίδα ΚΑΙ πληροφοριοδότης στη ζωή. Αλλά να συνοδεύεται από τις αρχές σας!

Φρόντισε να περιτριγυρίζεσαι από άτομα που τους αισθάνεσαι συνοδοιπόρους και υποστηρικτές στο ταξίδι της προσωπικής σου εξέλιξης και όχι αντιπάλους ή ανταγωνιστές. Μερικές φορές ο σαμποτέρ της ανάπτυξης σου μπορεί να κρύβεται στο πρόσωπο της “καλύτερης” μας φίλης ή του συντρόφου μας.

Να τιμάς τα αδύνατα σου σημεία.

Θεώρησε την ύπαρξη τους δεδομένη. Είναι αυτά που στην πρώτη στιγμή αδυναμίας θα σου βάλουν τρικλοποδιά και θα στέκονται μπροστά σου σα γίγαντας…Αναβλητικότητα, χαμηλή αυτοεκτίμηση, απαισιοδοξία..θα σε περιμένουν στη γωνία.

Αιφνιδίασε τα ελαττώματα σου αναγνωρίζοντας πρώτος την ύπαρξη τους, γνωρίζοντας ότι είναι πάντα εκεί και περιμένουν να εμφανιστούν με την πρώτη ευκαιρία για να σου πουν “παράτα τα”!

Στην έκθεση σου σε καθετί καινούργιο θα ‘σαι πάντα σαν την πρώτη μέρα στο σχολείο.

Το ίδιο ανέτοιμος, ενθουσιασμένος και με ανάμεικτα συναισθήματα για βήματα που έρχονται και ακόμα αγνοείς.

Προχωράμε! Και μαθαίνουμε..

Πάντα μαθαίνουμε!

Πηγή: Dimitrazafeira.gr

Ο μη διαθέσιμος συναισθηματικά σύντροφος – Τα σημάδια που τον προδίδουν

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τελικά τι είναι άπειρο; Το σύμπαν ή η ανθρώπινη βλακεία;

Her News b

Υπερένταση: Εύκολοι τρόποι να την καταπολεμήσεις

Her News b

Πράγματα που μπορείς να κάνεις όταν… βαριέσαι!

Her News b