HerNews.gr
Μόδα

Βabydoll dress: Πρωταγωνίστησε στα catwalks των συλλογών SS23 και δημιουργεί μια girly αισθητική

Βabydoll dress

Το babydoll dress έκλεψε την παράσταση στα catwalks των συλλογών SS23, αφήνοντας πίσω του όλες τις άλλες σιλουέτες. Παρόλο που τα trends του φθινοπώρου έχουν κυριαρχήσει τα τελευταία εβδομάδες.

babydoll dress

Αυτό μας υπενθυμίζει τη σημασία των ανοιξιάτικων trends. Από τα δυναμικά ριγέ babydoll dresses του οίκου Loewe μέχρι τα Courtney Love-ικά του Versace, τα φαρδιά φορέματα με μεγάλο όγκο έγιναν γρήγορα το αγαπημένο ρούχο των fashionistas.

Βabydoll dress: Πρωταγωνίστησε στα catwalks των συλλογών SS23 και δημιουργεί μια girly αισθητική

Η επιστροφή του babydoll dress στη μόδα συνδέεται με την άνοδο του bimbofication και της girly αισθητικής, ωστόσο αποτελεί επίσης μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σιλουέτες φορεμάτων λόγω του τρόπου που σχετίζεται με τον φεμινισμό και τον τρόπο που διαμορφώθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου, καθώς και του τρόπου που επαναπροσδιορίστηκε από την πανκ σκηνή. Ίσως κανένα άλλο φόρεμα δεν έχει τόσο πολλά να πει στην ιστορία της μόδας όσο το babydoll dress.

babydoll dress

Σύμφωνα με τη Sarah Collins, καθηγήτρια και ιστορικό μόδας στο Savannah College of Art and Design, η ακριβής προέλευση του babydoll dress παραμένει άγνωστη, αλλά ο όρος αυτός εμφανίζεται για πρώτη φορά στο μυθιστόρημα Captain Martha Mary της Avery Abbott το 1912.

Στην πραγματικότητα, η σιλουέτα που αναγνωρίζουμε σήμερα συνδέεται στενά με τα εσώρουχα της δεκαετίας του 1930. Όπως αναφέρει η Collins, “ενώ οι ποδιές που ήταν πάνω από το γόνατο δεν είχαν γίνει ακόμα αποδεκτές για τις γυναίκες σε δημόσιο χώρο, μπορούσαν να είναι λίγο πιο τολμηρές στην κρεβατοκάμαρα”.

Beyoncé: Χωρίζει… τους δρόμους της με την Adidas!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πως να φορέσεις με στυλ το πουλόβερ σου!

Her News

Τα must have items για ένα καλοκαιρινό look

Her News

French Girls: Το denim που λατρεύουν οι fashion bloggers

HerNewskl