HerNews.gr
Health

Ποιο ζώο θεωρείται το πιο επικίνδυνο για πρόκληση ασθενειών και θανάτων στους ανθρώπους;

Στον πλανήτη γη με τα διαπιστωμένα δύο εκατομμύρια είδη ζώων (αν και υπολογίζονται στα πέντε εκατομμύρια είδη) με τα άγρια και ήμερα ζώα, υπάρχει ένα που έχει καταστεί το πιο επικίνδυνο ζώο για την πρόκληση ασθενειών στον άνθρωπο και δυστυχώς ευθύνεται και για εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως.

Δεν είναι τα φίδια, δεν είναι τα λιοντάρια ή κάποιο άλλο άγριο ζώο το οποίο σκοτώνει τους ανθρώπους ή τους στέλνει στο νοσοκομείο, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στις ΗΠΑ όπου ετησίως περισσότεροι από 47.000 άνθρωποι αναζήτησαν ιατρική βοήθεια αφού δέχθηκαν επίθεση ή δάγκωμα από άγρια ζώα.

Άλλωστε αυτό καταγράφηκε και σε μελέτη του Utah State University που ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «περισσότεροι από 47.000 άνθρωποι ετησίως στις Ηνωμένες Πολιτείες αναζήτησαν ιατρική βοήθεια αφού δέχθηκαν επίθεση ή δάγκωμα από άγρια ζώα».

Ποιο είναι το ζώο;

Και το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι ένα και συγκεκριμένο: Ποιο είναι το μόνο ζώο που υπερτερεί όλων των άλλων ως προς την επικινδυνότητα ικανό να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες και δυστυχώς κάποιες φορές και τον θάνατο;

Με βάσει τα όσα αναφέρει το az-animals.com, τα κουνούπια είναι τα πιο θανατηφόρα ζώα στον κόσμο, καθώς υπολογίζεται ότι σκοτώνουν 750.000 έως 1 εκατομμύριο ανθρώπους ετησίως.

Με έως και 110 τρισεκατομμύρια κουνούπια στον πλανήτη, τα έντομα μπορούν να μεταφέρουνθανατηφόρες ασθένειες όπως η ελονοσία, ο δάγγειος πυρετός, ο ιός του Δυτικού Νείλου και ο ιός Ζίκα. Υπάρχουν 16.000 κουνούπια στον πλανήτη για κάθε άτομο!

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, 435.000 άνθρωποι πέθαναν από ελονοσία το 2017. Αυτή η ασθένεια απειλεί σχεδόν τον μισό πληθυσμό του πλανήτη και η λεμφική φιλαρίαση επηρεάζει «120 εκατομμύρια ανθρώπους σε 72 χώρες».

Δάγκειος πυρετός

Ο δάγκειος πυρετός είναι μια μόλυνση που προκαλείται από τον δάγκειο ιό. Ο δάγκειος ιός μεταδίδεται μέσω των κουνουπιών. Ο δάγκειος πυρετός είναι επίσης γνωστός ως «πυρετός των σπασμένων οστών», επειδή ο πόνος που μπορεί να προκαλέσει στους ανθρώπους είναι τόσο μεγάλος, που έχουν την αίσθηση ότι σπάνε τα κόκκαλά τους.

Ιός Δυτικού Νείλου

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών. Τα κουνούπια μολύνονται από μολυσμένα πτηνά (ορισμένα είδη κυρίως άγριων πτηνών), ενώ οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί δεν μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

6 τρόποι για να πλένω σωστά την ευαίσθητη περιοχή μου

Her News

Τροφές που μειώνουν το στρες

Her News

Κι όμως! Έλληνας γιατρός βρήκε το φάρμακο για τη λευχαιμία!

Her News b