HerNews.gr
DECORNEWS

Λουλούδια: Πώς θα φτιάξεις και θα διατηρήσεις το τέλειο μπουκέτο

Η άνοιξη μας χτυπά την πόρτα και μαζί με αυτήν έρχονται και τα αγαπημένα μας λουλούδια, γεμάτα αρώματα και χρώμα.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να γεμίσουμε το σπίτι μας με αυτά τα χρώματα και τη φρεσκάδα των λουλουδιών, διακοσμώντας τις αγαπημένες μας γωνιές με πλούσια και μοσχομυριστά μπουκέτα.

Κι αν νομίζεις πως θα βάλεις τα λουλούδια που επέλεξες στο βάζο σου και θα… «ξεμπερδέψεις» έτσι απλά, κάνεις λάθος.

Υπάρχουν κάποια μυστικά που αν τα ακολουθήσεις όχι μόνο θα φτιάξεις ένα πολύ όμορφο μπουκέτο, αλλά θα καταφέρεις να το διατηρήσεις για περισσότερο καιρό.

Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις πώς θα κρατήσεις τα λουλούδια σου φρέσκα για περισσότερο καιρό

Καθάρισε τα κοτσάνια των λουλουδιών

Ανάλογα με το ύψος του βάζου σου, θα χρειαστεί αρχικά να κόψεις τα κοτσάνια στο σωστό μήκος. Έπειτα, θα πρέπει να τα καθαρίσεις από μικρότερα φύλλα ή αγκάθια που βρίσκονται πιο χαμηλά στον κορμό. Αυτό το καθάρισμα θα πρέπει να γίνεται στο τμήμα του κοτσανιού, το οποίο θα βρίσκεται μέσα στο νερό. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρηθεί το νερό καθαρό για περισσότερο καιρό και άρα τα λουλούδια θα ζήσουν περισσότερο.

Σπάσε τις άκρες τους

Πριν τοποθετήσεις τα λουλούδια σου στο βάζο, αλλά αφού τα έχεις κόψει στο επιθυμητό μήκος και έχεις καθαρίσει τους κορμούς τους από αγκάθια και φυλλαράκια, με ένα βαρύ αντικείμενο ή το χερούλι του ψαλιδιού κηπουρικής χτύπησε τις άκρες των κοτσανιών.

Σπάζοντας το τελείωμά τους και διαχωρίζοντας ελαφρώς τις ίνες των κλωναριών, θα βοηθήσεις το λουλούδι να απορροφήσει περισσότερο νερό και άρα να ζήσει για περισσότερο καιρό.

Φρόντισε το νερό τους

Το πιθανότερο είναι να κάνεις κι εσύ αυτό το λάθος. Να βάζεις δηλαδή νερό στο βάζο με τα λουλούδια και έπειτα να μην ασχολείσαι ξανά μαζί τους. Στην πραγματικότητα, χρειάζεται να προσθέτουμε φρέσκο νερό σε καθημερινή βάση, ώστε να αναπληρώνεται αυτό που έχουν “πιεί” τα λουλούδια.

Επίσης, πρέπει να αλλάζουμε το νερό κάθε δύο με τρεις ημέρες.

Ρίξε ένα κέρμα στο νερό

Και όμως, ρίχνοντας ένα από τα “κόκκινα” κέρματα (1 λεπτό, 2 λεπτά και 5 λεπτά) στο βάζο με το νερό θα δημιουργηθεί μια απαραίτητη αντίδραση. Ο χαλκός θα οξειδώσει το νερό και έτσι θα αποτραπεί η ανάπτυξη μούχλας και βακτηρίων.

Με αυτόν τον τρόπο, το νερό θα παραμείνει καθαρό και τα λουλούδια φρέσκα για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πωλήθηκε το υπερπολυτελές loft της Jennifer Lawrence

Her News

5 αντικείμενα στο σπίτι σας που πρέπει πάντα να επαναχρησιμοποιείτε

HerNews ka

Tropicalcore: Η νέα τάση διακόσμησης που σας φέρνει λίγο πιο κοντά στις διακοπές!

HerNews ka