HerNews.gr
Παιδί

Πως να ξαναβρείτε τον εαυτό σας αφού γίνετε μαμά

Το να γίνεσαι μαμά είναι μια ολική αλλαγή στην ταυτότητά σας και νομίζω ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να χρειάζεται λίγος χρόνος για να τακτοποιήσετε αυτό το νέο κεφάλαιο. 

Η προσθήκη ενός δεύτερου παιδιού αλλάζει ακόμα περισσότερο, αλλά σε εκείνο το σημείο, έχετε ήδη κάνει το μωρό, τη στέρηση ύπνου , κυρίως ξέρετε τι να περιμένετε. Αλλά αυτή η μετάβαση από το μηδέν στο 1; Όσα βιβλία και να διαβάσετε, δεν μπορείτε να είστε πλήρως προετοιμασμένοι για τη ζωή ως γονιός!

Πώς να ξαναβρείτε τον εαυτό σας μετά την απόκτηση παιδιών

Κάντε πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε σαν εσάς

Ναι, ο ρόλος σας έχει αλλάξει, αλλά ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ξαναβρείτε τον εαυτό σας μετά την απόκτηση παιδιών είναι να κλίνετε σε πράγματα που αγαπούσατε πριν. 

Ακόμα κι αν είναι μια δραστηριότητα που διαρκεί μόνο ένα μικρό χρονικό διάστημα. Αυτά τα μικρά χτυπήματα κανονικότητας μπορούν να κάνουν θαύματα για τη νοοτροπία και τη διάθεσή σας καθώς επιστρέφετε στη ζωή της μαμάς. 

Βρείτε χρόνο για φιλίες

Πολλές φιλίες μπήκαν στο πίσω μέρος κατά τη διάρκεια αυτών των πρώτων χρόνων απόκτησης παιδιών. Και, τώρα που σχεδόν όλοι οι φίλοι σας έχουν παιδιά, μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να βρείτε χρόνο για να βρεθείτε για καφέ, δείπνο ή κάποια άλλη διασκεδαστική δραστηριότητα ανάμεσα στα αντικρουόμενα προγράμματα του καθενός.

Αλλά αν καταβάλεις την προσπάθεια και αφιερώσεις χρόνο για αυτό, θα αλλάξει πραγματικά τη ζωή σου.

Θρέψτε το σώμα και το μυαλό σας

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε κάποια τρελή δίαιτα ή να αρχίσετε να γυμνάζεστε για μια ώρα καθημερινά. Ξεκινήστε από κάτι μικρό. Εστιάστε στην κατανάλωση ολόκληρων τροφών που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και σας αφήνουν να νιώθετε ενέργεια, όχι νωθρότητα. Κοιμηθείτε περισσότερο. Και, αν είναι δυνατόν, μετακινήστε το σώμα σας καθημερινά. 

Δώστε προτεραιότητα στον εαυτό σας

Είτε πρόκειται για σύζυγο, φίλο, γονέα – αφήστε τους να βοηθήσουν και μην φοβάστε ή γίνεστε πολύ περήφανοι να ζητήσετε βοήθεια όταν τη χρειάζεστε. Είναι πραγματικά λυτρωτικό να αποδέχεσαι ότι δεν χρειάζεται να κάνεις τα πάντα μόνος σου. 

πώς να ξαναβρείτε τον εαυτό σας αφού γίνετε μαμά

Δοκίμασε κάτι καινούργιο

Όταν νιώθετε ότι δεν είστε ο εαυτός σας, δοκιμάστε κάτι νέο. Υπάρχει κάποιο μάθημα που θέλατε να παρακολουθήσετε, ή μια δεξιότητα που θέλετε να μάθετε ή ακόμα και ένα κούρεμα που θέλετε να κάνετε, αλλά είχατε πολύ άγχος για να δοκιμάσετε;

Γιατί να μην πάτε για αυτό; Η αλλαγή μπορεί να είναι τρομακτική, αλλά μπορεί επίσης να είναι λυτρωτική και συναρπαστική! Το να επεκτείνετε τον εαυτό σας και να του δώσετε χρόνο που είναι μόνο για εσάς είναι πολύ σημαντικό για να βρείτε αυτή τη νέα εκδοχή του εαυτού σας. Δίνουμε τόσα πολλά στα παιδιά μας και σε όλους τους άλλους γύρω μας, είναι σημαντικό να επιτρέψουμε και στους εαυτούς μας αυτή την ανάπτυξη. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Παιδί και θάλασσα: Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς τους καλοκαιρινούς μήνες

HerNews ka

Συμβουλές για το πώς να ενθαρρύνετε μια νέα μαμά

Her News

Το λάθος που κάνει κάθε γονιός όταν θέτει όρια

Her News