HerNews.gr
DECORNEWS

Γιατί ο χώρος σου δείχνει μικρότερος απ’ ότι είναι και τι μπορείς να κάνεις γι’αυτό!

Νιώθεις ότι τα δωμάτια του σπιτιού σου δείχνουν μικρά ό,τι κι αν κάνεις, όπως και να τα διακοσμήσεις;

Η αλήθεια είναι ότι όλοι κάνουμε κάποια λάθη στη διαμόρφωση και τη διακόσμηση του σπιτιού μας που έχουν ως αποτέλεσμα ο χώρος να φαίνεται μικρότερος απ΄ότι είναι. Μην ανησυχείς όμως, υπάρχει λύση!

Συνέχισε να διαβάζεις, για να μάθεις για ποιους λόγους ο χώρος σου δείχνει μικρότερος από ότι είναι και τι μπορείς να κάνεις γι’αυτό!

Έχεις πολλά επιδαπέδια ντουλάπια

Τα επιδαπέδια ντουλάπια κάνουν τον χώρο να φαίνεται μικρότερος από ότι είναι, αφού καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος του πατώματος.

Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις καθόλου ντουλάπια στο σπίτι σου;

Κάθε άλλο! Απλά, πρέπει να σκεφτείς προσεκτικά πως θα επιπλώσεις τον κάθε χώρο και να προτιμήσεις τα εντοιχισμένα ντουλάπια αντί των επιδαπέδιων.
Για παράδειγμα, οι ντουλάπες υπνοδωματίου είναι αναπόφευκτες, όμως για την κουζίνα και το σαλόνι σου μπορείς να επιλέξεις εντοιχισμένα ντουλάπια.

Μετακινώντας τους αποθηκευτικούς χώρους σου από το πάτωμα στον τοίχο, όχι μόνο θα κινείσαι πιο άνετα, αλλά θα απελευθερώσεις και χώρο, με αποτέλεσμα το δωμάτιο να φαίνεται αμέσως μεγαλύτερο!

Δεν εκμεταλλεύεσαι τον κάθετο χώρο

Ένα από τα πιο συχνά λάθη που ίσως κάνεις με αποτέλεσμα ο χώρος σου να φαίνεται μικρότερος είναι το ότι δεν εκμεταλλεύεσαι την κάθετη διάσταση του κάθε δωματίου, δηλαδή τους τοίχους.

Οι τοίχοι του σπιτιού δεν είναι απαραίτητο να μένουν άδειοι ή να χρησιμεύουν μόνο για διακοσμητικούς σκοπούς, μπορούν να εξυπηρετήσουν και πρακτικούς σκοπούς.
Πιο συγκεκριμένα, κάποια σημεία του τοίχου μπορούν να λειτουργήσουν ως αποθηκευτικοί χώροι, αν τοποθετήσεις εντοιχισμένα ράφια, ντουλάπια και γατζάκια.

Με τον τρόπο αυτό, θα απελευθερωθεί χώρος από το δάπεδο και το δωμάτιο θα φαίνεται αυτομάτως μεγαλύτερο!

Έχεις πολλά πράγματα

Όσο πιο γεμάτος από πράγματα είναι ο χώρος, τόσο πιο μικρότερος θα δείχνει!
Μπορεί όταν ξεκινάμε να διακοσμούμε έναν άδειο χώρο να παρασυρόμαστε και τελικά να τον γεμίζουμε με έπιπλα και διακοσμητικά αντικείμενα, όμως αυτό τελικά αφαιρεί την ευρυχωρία του.

Οπότε, κάνε μια στροφή στο μινιμαλιστικό στυλ, το οποίο είναι άλλωστε η τάση της εποχής, και απλοποίησε τη διαμόρφωση του χώρου σου. Αυτό θα το πετύχεις αποφεύγοντας τα έντονα prints, τα βαριά υφάσματα, καθώς και τα πολλά έπιπλα και διακοσμητικά.

Αντίθετα, προτίμησε ανοιχτόχρωμα και μονόχρωμα ελαφριά υφάσματα, καθαρές επιφάνειες, και λίγα, προσεκτικά επιλεγμένα, διακοσμητικά!

Δεν έχεις καθρέφτες

Μία από τις πιο συνηθισμένες ελλείψεις των χώρων που δείχνουν μικροί είναι οι καθρέφτες.

Οι καθρέφτες, ειδικά οι ολόσωμοι οι οποίοι ακουμπούν στο πάτωμα, δημιουργούν την ψευδαίσθηση extra χώρου, καθώς αντανακλούν το φυσικό και το τεχνητό φως. Επιπλέον, είναι και ένας τέλειος τρόπος να διακοσμήσεις τον χώρο σου!

Για μέγιστη αντανάκλαση του φωτός, μια καλή ιδέα είναι να τοποθετήσεις τον καθρέφτη απέναντι από ένα παράθυρο, ή μια λάμπα. Αυτό το τρικ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε χώρους, όπως το υπνοδωμάτιο, οι οποίοι είναι συνήθως μικροί και ένα μεγάλο μέρος τους καταλαμβάνεται από έπιπλα.

Οι τοίχοι είναι βαμμένοι με σκούρα χρώματα

Το χρώμα των τοίχων είναι καθοριστικό για το πόσο μεγάλος ή μικρός δείχνει ο χώρος σου.

Γιατί;

Επειδή τα σκούρα χρώματα απορροφούν το φως κάνοντας το χώρο να φαίνεται αυτομάτως μικρότερος, ενώ αντίθετα τα ανοιχτά χρώματα αντανακλούν το φως, κάνοντας τον χώρο να δείχνει μεγαλύτερος.
Επιπλέον, οι ανοιχτόχρωμοι τοίχοι, σε συνδυασμό με το φυσικό φως του ήλιου δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι το δωμάτιο είναι πιο ευρύχωρο και φωτεινό.

Αν αναζητάς κάποιο ανοιχτό χρώμα για να βάψεις τους τοίχους του σπιτιού σου, μη φοβάσαι ότι το λευκό είναι η μόνη επιλογή.

Υπάρχει μια τεράστια παλέτα από παλ χρώματα, όπως οι ανοιχτές αποχρώσεις του κίτρινου, του γαλάζιου, του μπεζ ή ακόμα και του φυστικί.

Όποια από αυτές κι αν διαλέξεις, θα έχει την ίδια επίδραση στο χώρο, θα τον κάνει δηλαδή να φαίνεται μεγαλύτερος!

Ακόμα και οι πιο μικροί χώροι μπορούν να δείχνουν μεγαλύτεροι με τις κατάλληλες προσαρμογές. Αν σταματήσεις να κάνεις αυτά τα λάθη στη διαμόρφωση του χώρου σου, αμέσως θα γίνει πιο πιο ευρύχωρος και φωτεινός!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πλύσιμο των νέων ρούχων

HerNews ka

Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες μπάνιου και γιατί

Her News

Χριστουγεννιάτικο δέντρο: Γιατί το κόκκινο και το χρυσό είναι ιδανικός συνδυασμός στολισμού

Her News