HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Κατερίνα Παπουτσάκη: Το διαζύγιο, η ψυχοθεραπεία και η νέα αρχή

Για το νέο ξεκίνημα στη ζωή της, την ψυχοθεραπεία αλλά και τη σειρά «Τα καλύτερα μας χρόνια» όπου πρωταγωνιστεί μίλησε η Κατερίνα Παπουτσάκη στο περιοδικό HELLO! και στον Γιάννη Βίτσα.

Λίγους μήνες μετά την είδηση για τον χωρισμό της από τον Παναγιώτη Πιλαφά, η γνωστή ηθοποιός παραδέχεται πως το διαζύγιο δεν ήταν μια απόφαση που πάρθηκε εν μια νυκτί.

Τι κατάλαβες για τον εαυτό σου κάνοντας ψυχοθεραπεία;

Την τεράστια δυσκολία που έχω στο να βάλω όρια. Δεν θέλω να στεναχωρήσω τον άλλον, δεν θέλω να τον φέρω σε δύσκολη θέση. Έχω θέμα στο να… σπάσω αβγά, να αντιπαρατεθώ, να έρθω σε ρήξη. Προσπαθώ να φτάσω στο αποτέλεσμα που θέλω μέσω άλλων οδών… Μιας συζήτησης, μιας διπλωματικής συμπεριφοράς, με θετικότητα, με χαμόγελο.

Πολλές φορές όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Πολλές φορές χρειάζεται υψώσεις το ανάστημά σου και να πεις «όχι» σε συμπεριφορές που δεν είναι επιτρεπτές. Δουλεύω πολλά χρόνια πάνω σε αυτό.

Έχει αντίκτυπο σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Θα ήθελα να είμαι πιο δυναμική σε αυτό το κομμάτι. Σε επαγγελματικό επίπεδο, αντίθετα, δείχνω μεγάλο δυναμισμό – στο να αναλάβω μια δουλειά και να κάνω το καλύτερο που μπορώ και τολμώ στη σκηνή και να είμαι διαθέσιμη στις πρόβες.

Μια νέα συνθήκη ζωής λοιπόν. Πώς βρίσκει την Κατερίνα; Το να βγαίνεις από ένα γάμο σημαίνει ότι πρέπει να ξαναστήσεις τη ζωή σου από την αρχή…

Πράγματι, είναι μια επίπονη διαδικασία. Από τη μία, έχει ενδιαφέρον το νέο ξεκίνημα και, από την άλλη είναι στενάχωρο το γεγονός ότι πάμε από την αρχή. Είναι διττό. Από την άλλη, εγώ θέλω να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο.

Νιώθω ότι γίνεται μια νέα αρχή στη ζωή μου. Είναι ευχάριστο να έχουμε δεύτερες ευκαιρίες. Να είμαστε καλά, να έχουμε την υγεία μας, να τις στηρίζουμε.

Όταν συνειδητοποίησες ότι έκλεισε ο κύκλος της σχέσης βίωσες τη στεναχώρια του γιατί να συμβεί;

Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ξέρεις πολύ καλά γιατί συμβαίνει. Δεν είναι μια απόφαση που παίρνεις εν μία νυκτί. Οι σκέψεις έχουν ωριμάσει. Άρα βαδίζουμε γερά. Προχωράμε!

Σε παλαιότερη συνέντευξή σου έχεις πει ότι στην εφηβεία σου βίωσες παρενόχληση και bullying από μεγαλύτερα παιδιά. Μπορούσες να το κατανοήσεις στην ηλικία των 12 χρόνων;

Μπορούσα να καταλάβω ότι ήταν παραβατική συμπεριφορά. Είχα τους γονείς μου πολύ κοντά μου. Ήταν πάντα υποστηρικτικοί. Και μίλησα για την καταπληκτική μαμά μου, αλλά δεν είπα και για τον καταπληκτικό μπαμπά μου! Είναι ένα υπέροχο πρότυπο άντρα για μένα. Διαθέτει πολύ χιούμορ και αγάπη για τους ανθρώπους και είναι ανοιχτός, με κατανόηση και προοδευτικός.

Πάντα του μιλούσα για τις σχέσεις μου και αντιμετώπισα ποτέ τον ρατσισμό «είσαι κορίτσι».

Έβλεπε τις σχέσεις με ισότητα. Το λέω αυτό γιατί κάποια πράγματα «επιτρέπεται» να τα κάνουν τα αγόρια στην εφηβεία, αλλά όχι τα κορίτσια. Ο μπαμπάς μου ήταν ένας new age μπαμπάς. Για αυτό είπα ότι είμαι πολύ περήφανη για αυτούς τους δύο ανθρώπους. Ακόμα κι αν δεν τα κατάφεραν μεταξύ τους, ξεχωριστά ο καθένας έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά.

Αληθεύει ότι μπαίνεις στη θάλασσα και βγάζεις μια κραυγή;

Ναι. Αγαπώ πολύ τη θάλασσα. Από μικρό παιδί έμπαινα μέσα και ξεχνούσα να βγω. Με αδειάζει αυτό που μπορεί να με βαραίνει.

Πώς ονειρεύεσαι το επόμενο διάστημα της ζωής σου;

Ήσυχο, ήρεμο, γαλήνιο, με αγάπη και υγεία. Θέλω να περνάω όμορφες στιγμές με τα παιδιά μου και να έχω όμορφες στιγμές στη δουλειά, με καλλιτεχνικές υπερβάσεις.

Είσαι έτοιμη για έναν καινούργιο έρωτα;

Είναι πολλά αυτά που μου συμβαίνουν σε αυτήν τη φάση και χρειάζομαι λίγο χρόνο.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μιμή Ντενίση: Η καριέρα, οι έρωτες και η σχέση με την οικογένειά της

Her News

Πέτρος Τσιτσιπάς: «Δεν με βλέπω πλέον ως αδελφό κάποιου όταν αγωνίζομαι μέσα στο γήπεδο»

HerNews ka

Αγγελίνα Χριστοδουλή: Φτιάχνει κούκλες από ζωγραφιές παιδιών και τα έργα της γίνονται ανάρπαστα

Her News