HerNews.gr
DECORNEWS

5 χρώματα σεντονιών που πρέπει να αποφύγετε – Φέρνουν λάθος ενέργεια στο υπνοδωμάτιο

Όταν επιλέγετε το χρώμα των σεντονιών σας, στην πραγματικότητα παίρνετε μια πολύ σημαντική απόφαση σχεδιασμού για το υπνοδωμάτιό σας. Το κρεβάτι σας βρίσκεται τόσο συχνά στο κέντρο του χώρου, είναι το επίκεντρο του δωματίου και είναι σημαντικό το κρεβάτι σας να αναδεικνύει το χρωματικό σχέδιο που θέλετε, συμπληρώνοντας το χώρο και δημιουργώντας και ηρεμώντας και χαλαρωτική διάθεση. 

Υπάρχουν όμως χρώματα που πρέπει να αποφεύγονται στο κρεβάτι. Αυτά είναι τα πέντε κορυφαία χρώματα που πρέπει να αποφεύγετε για έναν καλό ύπνο – και τα χρώματα που πρέπει να επιλέξετε για ένα όμορφο, μοντέρνο υπνοδωμάτιο.

ΠΟΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ;

Το χρώμα μπορεί να έχει διεγερτικές ιδιότητες, συνειρμούς και να προκαλέσει διαφορετικά συναισθήματα που θα πρέπει να γνωρίζετε προτού αποφασίσετε ποιο χρώμα θα επιλέξετε για το κρεβάτι σας.

Το κλειδί για τη δημιουργία ενός καταφυγίου είναι το χρώμα, το υλικό και η μορφή όλων των στοιχείων του δωματίου. Ακριβώς όπως το χρώμα των τοίχων του υπνοδωματίου μας επηρεάζει την ποιότητα του ύπνου μας, έτσι και τα κλινοσκεπάσματα μας. 

Το χρώμα είναι η φωτεινή ενέργεια που απορροφούμε όχι μόνο μέσω των ματιών μας, αλλά και μέσω του δέρματός μας. Επομένως, τα χρώματα των σεντονιών μας θα έχουν αντίκτυπο στην ποιότητα του ύπνου που απολαμβάνουμε.

1. Κόκκινο

Το κόκκινο είναι χρώμα που φέρει ισχυρές ιδιότητες και είναι υψηλής ενέργειας, με αποτέλεσμα να μην είναι μια έξυπνη χρωματική επιλογή για τα σεντόνια. Τα φωτεινά ζεστά χρώματα διεγείρουν τη ροή του αίματος τροφοδοτώντας τους μύες μας. Είναι μια ισχυρή χρωστική ουσία που υποδηλώνει πάθος και επιθετικότητα, και ως μπλοκ χρώμα στην κρεβατοκάμαρα, μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό. Αν σας αρέσει το κόκκινο και δεσμεύεστε να έχετε αυτό το χρώμα κρεβατοκάμαρας , σκεφτείτε να κάνετε πιο ανοιχτόχρωμο χρώμα όπως το απαλό ροζ ή να το εισάγετε με διακριτικές διακοσμητικές πινελιές με βαθύ κόκκινο μαξιλάρι.

2. Μαύρο

Το μαύρο είναι ένα άλλο χρώμα που πρέπει να αποφύγετε. Ενώ το εγγενές σκοτάδι του μας θυμίζει τη νύχτα, σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων, το μαύρο έχει αρνητικές χροιές και συναισθήματα, όπως η λύπη και ο φόβος, συναισθήματα που θέλουμε να κρατήσουμε μακριά από την κρεβατοκάμαρα καθώς προσπαθούμε να έχουμε έναν καλό ύπνο. 

3. Γκρι

Το γκρι τόσο συχνά έχει μια αίσθηση κρύου, αν και με τους σωστούς, κόκκινους τόνους μπορεί να είναι ζεστό και εκλεπτυσμένο. α διαφορετικά χρώματα μπορούν να προκαλέσουν διαφορετικά συναισθήματα και τα σκούρα σεντόνια μπορούν να προκαλέσουν θλίψη. Εάν έχετε γκρίζα σεντόνια και δεν θέλετε να κάνετε την αλλαγή, ένας τρόπος να ανταγωνιστείτε τη διάθεση του γκρι είναι να το ανανεώσετε με ένα χρωματικό ποπ. Διαλέξτε ένα χρώμα που ταιριάζει με το γκρι και μερικά ριχτάρια ή μαξιλάρια. 

4. Σκούρο καφέ

Ένα πλούσιο, σκούρο καφέ μπορεί να είναι ένα άλλο βαρύ χρώμα που έχει υπερβολικό βάρος όταν χρησιμοποιείται ως χρώμα στα σεντόνια σας. Το καφέ μπορεί συχνά να φαίνεται άνετο και να λάμπει όταν χρησιμοποιείται σε έναν τοίχο με μονόχρωμο τρόπο, αλλά αυτό είναι όταν συνδυάζεται έξυπνα με χρωματιστή διακόσμηση που το κάνει να αισθάνεται πιο ανάλαφρο και άνετο, αντί για έντονο και βαρύ.  Αν σας αρέσει η καφέ εμφάνιση, δοκιμάστε να στρώσετε το σκούρο καφέ σας με αποχρώσεις της ίδιας οικογένειας. Σκεφτείτε πιο ανοιχτόχρωμα μπεζ, καραμέλας ή αμμώδεις αποχρώσεις για να δώσετε μια πιο ανάλαφρη αίσθηση στο χώρο.

5. Κίτρινο

Το κίτρινο μεταφέρει πολλή ενέργεια και χρησιμοποιείται συχνά στο σπίτι για να σας κάνει να νιώσετε χαρούμενοι και ενεργητικοί. Αν και αυτό είναι μια θετική χροιά, μπορεί να σημαίνει ότι δεν ευνοεί έναν καλό βραδινό ύπνο και μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε υπερβολικά γεμάτοι ενέργεια σε έναν χώρο που προορίζεται για χαλάρωση και ηρεμία. Το κίτρινο και το χρυσό είναι γνωστό ότι ενθαρρύνουν την πνευματική εγρήγορση, επομένως τα κλινοσκεπάσματα σε αυτά τα χρώματα είναι πιο πιθανό να σας προσφέρουν ενοχλητικά όνειρα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κάνε το δωμάτιο πιο δροσερό χωρίς κλιματιστικό

Her News

Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες μπάνιου και γιατί

Her News

Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στα έπιπλα κρεβατοκάμαρας & πως να τα διορθώσετε

HerNews ka