HerNews.gr
Ελλάδα

Καιρός: Έντονα σκαμπανευάσματα με απότομες αλλαγές θερμοκρασίας- Πως θα κάνουμε Πάσχα

Για συνεχείς μεταβολές της θερμοκρασίας και του καιρού τις επόμενες ημέρες έκανε λόγο ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, το Σαββατοκύριακο θα σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας, με αρκετή αφρικανική σκόνη, ενώ τη Δευτέρα (3/4) θα χαλάσει ο καιρός, με πτώση της θερμοκρασίας, ενώ θα σημειωθούν και λασποβροχές.

Επίσης, επισήμανε ότι μέχρι το Πάσχα θα πάμε με έναν άστατο καιρό και θα έχουμε σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία

«Τη μία μέρα μπορεί να ανεβαίνει η θερμοκρασία, ενώ την επόμενη μέρα μπορεί να έχουμε βροχές και πτώση της θερμοκρασίας. Αυτό θα συνεχιστεί και μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Απρίλη. Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη τα σκαμπανεβάσματα του καιρού θα είναι έντονα.

Ας ελπίσουμε μέχρι την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός να είναι καλός, ώστε να μπορέσει και ο κόσμος να κινηθεί προς την ύπαιθρο», επισήμανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέφερε σχετικά με την πρόβλεψη του καιρού των επόμενων ημερών: «Από σήμερα (31/3) μέχρι και την Κυριακή (2/4) το μεσημέρι ο καιρός θα κυλήσει με γενικά υψηλές θερμοκρασίες, ενώ δεν αναμένονται μέχρι τότε βροχοπτώσεις. Από την Κυριακή το μεσημέρι και στην συνέχεια, θα σημειωθούν λασποβροχές προς τα κεντρικά, δυτικά και βόρεια τμήματα της επικράτειας, με τη θερμοκρασία σιγά σιγά να σημειώνει πτώση.

Για σήμερα Παρασκευή 31/3 η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, με κάποιες αραιές κατά τόπους συννεφιές. Τις απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν κατά τόπους βροχές στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη.

 Στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα σημειωθούν νοτιοδυτικοί άνεμοι με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις, με αποτέλεσμα να ανέβει η θερμοκρασία, καθώς ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι και τους 24 βαθμούς Κελσίου, ενώ αύριο μπορεί να σημειωθούν και υψηλότερες θερμοκρασίες, κυρίως στα νότια.


Αττική

Στην Αττική θα σημειωθούν θερμοκρασίες έως 22 βαθμούς Κελσίου με λίγες αραιές συννεφιές, ενώ οι άνεμοι θα έχουν ένταση 4-5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται η θερμοκρασία να σκαρφαλώσει μέχρι και στους 21 βαθμούς Κελσίου με αραιές συννεφιές και ανέμους εντάσεως 3-4 μποφόρ.

Αφρικανική σκόνη και λασποβροχές

Φεύγουν οι ψυχρές αέριες μάζες και έρχονται οι θερμές, από την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής, και μαζί με αυτές έρχεται και η αφρικανική σκόνη.

Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει αύριο, Σάββατο (1/4), μέχρι και τους 26 βαθμούς, ενώ την Κυριακή σιγά-σιγά θα αρχίσει να υποχωρεί η θερμοκρασία και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και ειδικότερα λασποβροχές στην κεντρική, δυτική και βόρεια Ελλάδα, ενώ οι βροχές αυτές αναμένεται να γίνουν πιο έντονες την Δευτέρα (3/4).

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να καθαρίσει η ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη και την γύρη με την υγρή εναπόθεση. Από την Τρίτη και μετά θα συνεχίσουν οι βροχοπτώσεις, θα πέσει η θερμοκρασία, ενώ αναμένεται να σημειωθούν ακόμη και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ανδρέας Αλικανιώτης: «Είδα τη φωτιά να έρχεται κατά πάνω μας» – Ο ήρωας από τα Τέμπη

Her News b

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Συμμετείχε στις Πανελλήνιες και έγραψε για τη βία κατά των γυναικών και τον… φεμινισμό

HerNews ka

Αλέξης Γεωργούλης: Πώς αντέδρασαν οι δικοί του άνθρωποι μετά την καταγγελία

Her News