HerNews.gr
Διεθνή

Νικ Γαλιφιανάκης: «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 94 ετών ο Ελληνοαμερικανός πρώην βουλευτής

Ο Ελληνοαμερικανός Νικ Γαλιφιανάκης, κάποτε ανερχόμενο αστέρι στο Δημοκρατικό Κόμμα, ο οποίος εκπροσωπούσε την κεντρική Βόρεια Καρολίνα για αρκετά χρόνια, έφυγε από τη ζωή στις 27 Μαρτίου 2023 σε ηλικία 94 ετών.

Ο Νικ Γαλιφιανάκης, ο οποίος έπασχε από τη νόσο του Πάρκινσον για αρκετά χρόνια, πέθανε σε μια κοινότητα συνταξιούχων στο Raleigh σύμφωνα με όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας, Jack Pinnix, στο The News & Observer of Raleigh.

Ποιος ήταν ο Νικ Γαλιφιανάκης

Γεννήθηκε στο Durham της Βόρειας Καρολίνας, γιος των Ελλήνων μεταναστών, της Σοφίας (το γένος Καστρινάκης) και του Μάικ Γαλιφιανάκη. Ο ηθοποιός Ζακ Γαλιφιανάκης και ο σκιτσογράφος Νικ Γαλιφιανάκης είναι ανιψιοί του.

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Duke, ο Γαλιφιανάκης ήταν δικηγόρος και πρώην πεζοναύτης που εξελέγη για πρώτη φορά στη Γενική Συνέλευση το 1960. Εκλέχτηκε στο Κογκρέσο το 1966 και έγινε ανερχόμενο αστέρι στο κόμμα ενώ υπηρετούσε τρεις θητείες.

Το 1972, ο Γαλιφιανάκης νίκησε τον Αμερικανό γερουσιαστή Μπ. Έβερετ Τζόρνταν στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών, αλλά εκείνον τον Νοέμβριο έχασε από τον Ρεπουμπλικανό Χελμς, τότε τηλεοπτικό σχολιαστή του Ράλεϊ που υπηρέτησε στη Γερουσία για 30 χρόνια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μέγκαν Μαρκλ: Εξηγεί γιατί άρχισε να φοράει χρωματιστά ρούχα μετά την αποχώρηση από τα βασιλικά καθήκοντα

HerNews ka

Σεισμός-Τουρκία: Ξεπέρασαν τις 33.000 οι νεκροί – Εκατοντάδες χιλιάδες οι άστεγοι

Her News

Kris Jenner: Γίνεται για πρώτη της φορά στα 67 της εξώφυλλο στη Vogue

HerNews ka