HerNews.gr
Αφιερώματα

5 πράγματα που δεν ήξερες για τη Lady Gaga!

Από τον ρόλο της στη βιογραφική ταινία House of Gucci μέχρι τις απίθανες εμφανίσεις της στο Met Gala, η Lady Gaga (πραγματικό όνομα Stefani Joanne Angelina Germanotta , γνωστή και ως Ally Maine) είναι αναμφίβολα μια από τις πιο εμβληματικές διασημότητες της εποχής μας. 

Αλλά αν νομίζατε ότι ήδη ξέρετε τα πάντα για αυτήν διαβάζοντας τον τύπο των διασημοτήτων, ξανασκεφτείτε το: η απόλυτη σταρ εξακολουθεί να είναι γεμάτη εκπλήξεις. Έτσι, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, εδώ είναι πέντε πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για τη Lady Gaga .

Η πρωτοπορία της

Η εκκεντρικότητα και η πρωτοπορία της: πάντα τα καλλιεργούσε. Για το πρώτο της έργο στο δημοτικό σχολείο, η Lady Gaga είχε φτιάξει τη δική της στολή με αλουμινόχαρτο και κρεμάστρες. Από εκείνο το σημείο λοιπόν μέχρι να φορέσει φορέματα από κρέας και μάσκες σε σχήμα ψαριού.

Η καριέρα υποκριτικής 

Ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός σε ηλικία 15 ετών. Ενώ η Lady Gaga είναι περισσότερο γνωστή για την ερμηνεία της στο “A Star is Born” (και για την ήδη καλτ ερμηνεία της Patrizia Reggiani στο “House of Gucci”  που βγαίνει στους κινηματογράφους στις 24 Νοεμβρίου), η σελίδα της στο IMDb μας λέει ότι έκανε το ντεμπούτο της στην μεγάλη οθόνη το 2001 σε ένα επεισόδιο του The Sopranos με τίτλο “The Waltz of Lies” . Είχε επίσης ένα ρόλο στην ταινία « Κορίτσι στην πισίνα #2».

Η παράσταση που “φρίκαρε” τους συγγενείς της

Οι εκκεντρικές ερμηνείες της Lady Gaga δεν ευχαριστούν πάντα τους πάντες, ούτε καν τον ίδιο της τον πατέρα που, αν και καλοπροαίρετος, υπήρξε ένας από τους επικριτές της στο παρελθόν. Την πρώτη φορά που είδε την κόρη του στη σκηνή, θυμάται ότι φορούσε «ένα στρινγκ μπικίνι με λεοπάρ κρόσσια με μια ψηλόμεση ζώνη με παγιέτες και ένα εσώρουχο γιαγιά. ήταν τόσο απίθανο που ήταν απίστευτο» . Ενώ έμεινε μέχρι το τέλος της συναυλίας και τη συνεχάρη για την «άριστη δουλειά» της , εξέφρασε επίσης ανησυχία για την καλή της κατάσταση. «Ήταν σοκαρισμένος»  λέει η Lady Gaga. «Η μητέρα μου μου είπε ότι κατέρρευσε νομίζοντας ότι ήμουν τρελή.  Την ίδια εβδομάδα, οι συγγενείς μου μου είπαν: “Ήταν πολύ δύσκολο να παρακολουθήσουμε αυτή την παράσταση. Φαίνεται να έχεις χάσει το μυαλό σου και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε”».

Έγραψε το σινγκλ της « Just Dance » σε 10 λεπτά

Έγραψε το ντεμπούτο της single, «Just Dance », σε χρόνο ρεκόρ. «Είχα hangover. Έτσι έγραψα το κομμάτι σε περίπου 10 λεπτά με τον παραγωγό RedOne. Ήταν η πρώτη φορά που ήμουν σε ένα πραγματικό στούντιο του Χόλιγουντ. Όλα ήταν τέλεια, ήταν σε ένα μεγάλο δωμάτιο με γιγάντια ηχεία». Το 2009, είπε στον Guardian ότι αρχικά είχε πρόβλημα να πείσει τους ραδιοφωνικούς σταθμούς να παίξουν το τραγούδι της. “Προσπαθούμε να το μεταδώσουμε στις ΗΠΑ από τον Μάρτιο, είπε εκείνη την εποχή. Είναι αλήθεια ότι δεν έχει καμία σχέση με το ‘I Kissed a Girl’ της Katy Perry, το οποίο είναι ένα όμορφο, αξιολάτρευτο και απίστευτο τραγούδι επιτυχίας και πραγματικά ακούγεται σαν ραδιοφωνική επιτυχία. Το τραγούδι μου δεν μοιάζει με ραδιοφωνική επιτυχία. Τέλος, ναι και όχι».

Έκανε επανάσταση στον κόσμο της αρωματοποιίας 

Αν η Lady Gaga θεωρείται μια από τις πιο καινοτόμες καλλιτέχνιδες στη μουσική βιομηχανία, της οφείλουμε επίσης μια επαναστατική ιδέα στη βιομηχανία καλλυντικών. Όταν συνεργάστηκε με τον αρωματοποιό Coty για να αναπτύξει το « Fame », το πρώτο της άρωμα, έκανε ένα πρωτότυπο αίτημα στους υπεύθυνους της εταιρείας: ήθελε το eau de parfum να είναι μαύρο στο μπουκάλι, αλλά διαφανές όταν ψεκάζεται. 

« Ένιωσα τον ιδρώτα να τρέχει στο μέτωπό μου », είπε ο Yael Tuil , αντιπρόεδρος παγκόσμιου μάρκετινγκ στην Coty , στη Vogue το 2012. «Με την εξαίρεση ότι ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, οι επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν μια τεχνολογία που αυτή τη στιγμή εκκρεμεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για να καλύψει τις απαιτήσεις της. « Είναι πραγματικά πίσω από τη σημαντικότερη καινοτομία στη βιομηχανία αρωμάτων τα τελευταία είκοσι χρόνια» , εξηγεί η Yael Tuil . Πραγματικά ξεπερνά τα όρια».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Tόλης Βοσκόπουλος: Τα τραγούδια του που έγραψαν ιστορία

Her News

Τζένη Καρέζη: Οι καλύτερες ταινίες της Ελληνίδας σταρ του σινεμά που γεννήθηκε σαν σήμερα

HerNews ka

Δεν περνάνε… απαρατήρητοι: Οι πιο σέξι ποδοσφαιριστές του Μουντιάλ

Her News b