HerNews.gr
Συνταγές

Απλοί τρόποι & συμβουλές για να εξοικονομείτε χρήματα στα ψώνια του σούπερ μάρκετ

Με τον πληθωρισμό και το κόστος των πάντων να ανεβαίνει, όλοι προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε λίγο όπου μπορούμε ξεκινώντας από τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Η δυνατότητα εξοικονόμησης χρημάτων για φαγητό κάθε εβδομάδα αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου.  

 Μαγειρεύοντας και τρώγοντας γεύματα στο σπίτι, εξοικονομείτε εκατοντάδες! Το να τρώτε γεύματα από έξω αθροίζεται τόσο γρήγορα, επιπλέον, το να τρώτε σπιτικά γεύματα είναι πολύ πιο υγιεινό. Ακολουθούν συμβουλές  για το πώς να εξοικονομείτε χρήματα σε είδη σούπερ μάρκετ κάθε εβδομάδα.

1. Προγραμματισμένα γεύματα από πριν

Αυτή είναι η πρώτη  συμβουλή για εξοικονόμηση χρημάτων, προγραμματίστε τα γεύματά σας και επιλέξτε συνταγές εκ των προτέρων. Όταν πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ χωρίς σχέδιο και αρχίζετε να αγοράζετε τυχαία πράγματα, καταλήγετε να αγοράζετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε και συχνά πηγαίνουν χαμένη όλη την εβδομάδα. Όταν έχετε ένα καθορισμένο πρόγραμμα γευμάτων, ξέρετε ακριβώς τι χρειάζεστε και μπορείτε να κάνετε ένα πλάνο.

2. Πάντα να πηγαίνετε για ψώνια με μια λίστα με όσα χρειάζεστε

Αυτό είναι απαραίτητο, καθώς η συνοδεία μιας λίστας από τις συνταγές του προγράμματος γευμάτων σας διασφαλίζει ότι δεν θα ξεχάσετε τίποτα, αλλά επίσης σας βοηθά να μην αγοράζετε τυχαία πράγματα. Έχοντας μια λίστα μαζί σας στο κατάστημα, σας κρατά σε καλό δρόμο, συγκεντρωμένη και πιο αποτελεσματική. 

3. Μην ψωνίζετε όταν είστε πεινασμένοι

 Το έχουμε κάνει όλοι αυτό στο παρελθόν και καταλήγαμε να παίρνουμε τόσο τυχαία πράγματα και πράγματα που δεν είναι τόσο υγιεινά επειδή ήμασταν τόσο πεινασμένοι που δεν μας ένοιαζε! Και πάλι, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο προγραμματισμός γευμάτων και η δημιουργία λίστας είναι απαραίτητος για την εξοικονόμηση χρημάτων στο σούπερ μάρκετ. 

4. Αφήστε τα παιδιά σας στο σπίτι

Αυτή η συμβουλή είναι διπλή. Πρώτον, τα ψώνια με παιδιά μπορεί να είναι εφιάλτης, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά. Θέλουν να σπρώξουν το καρότσι, να βάλουν πράγματα στο καρότσι, να τραβήξουν τα πράγματα από το ράφι…. είναι χαοτικό. Εάν τα παιδιά σας είναι μεγαλύτερα ή δεν έχετε άλλη επιλογή, δώστε τους μια δουλειά για να βοηθήσουν ώστε να αισθάνονται ότι συμπεριλαμβάνονται. 

Ο λόγος εξοικονόμησης χρημάτων πίσω από το να αφήνετε τα παιδιά σας στο σπίτι είναι επειδή βλέπουν συχνά πράγματα σε πακέτα με έντονα χρώματα και ρωτούν αν μπορούν να τα έχουν. Και αν πείτε όχι, αυτό μπορεί να καταλήξει σε κλάματα. Συμπέρασμα, αφήνοντάς τα στο σπίτι μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα και μια πιθανή κατάρρευση!

5. Συγκρίνετε τις τιμές μεταξύ παρόμοιων αντικειμένων

Όταν αγοράζετε τα κανονικά σας είδη, αφιερώστε ένα δευτερόλεπτο για να ελέγξετε τις τιμές των άλλων επωνυμιών που πωλούν το ίδιο πράγμα. Πληρώνετε υπερβολικά για κάτι που είναι ουσιαστικά το ίδιο;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Συνταγές: Μεσογειακή ρεβιθοσαλάτα

HerNews ka

Σπαγκέτι bolognese: Η πιο ξεχωριστή συνταγή

Her News b

Συνταγές: Mozzarella Sticks για απλή και γρήγορη απόλαυση

HerNews ka