HerNews.gr
Beauty

Λιπαρή επιδερμίδα: Ποια ρουτίνα περιποίησης πρέπει να ακολουθείτε;

Λιπαρή επιδερμίδα

Η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται συγκεκριμένη καθημερινή περιποίηση ειδικά αν έχετε λιπαρό ή ξηρό δέρμα.

Λιπαρή επιδερμίδα

Γιατί συμβαίνει αυτό; Η ζέστη κάνει τους σμηγματογόνους αδένες να δημιουργούν υπερβολική λιπαρότητα στο δέρμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα.  

Ποια είναι τα βήματα που είναι αναγκαία να ακολουθεί μια λιπαρή επιδερμίδα λίγο πριν την άνοιξη;

Καθαρισμός

Επιλέξτε ένα καθοριστικό προσώπου που να περιέχει οξέα. Τα οξέα αυτά βοηθούν στην απολέπιση του δέρματος, ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος και την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος. Επίσης, βοηθούν στην ελαχιστοποίηση των πόρων και στην αντιμετώπιση των ακμών. Είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν υπερβολικές ποσότητες οξέων, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και αφυδάτωση του δέρματος. 

Τόνωση

Στη συνέχεια, ακολουθήστε με ένα ελαφρύ, αλλά ενυδατικό σερουμ ή λοσιόν για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη και να βελτιώσετε την υφή της. Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, γλυκερίνη ή αλόη βέρα, τα οποία είναι εξαιρετικά ενυδατικά συστατικά.

Λιπαρή επιδερμίδα

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι ουσιώδης για τη διατήρηση της υγείας του δέρματός σας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της άνοιξης, όταν οι ηλιόλουστες μέρες μπορούν να αποξηράνουν το δέρμα σας. Επιλέξτε μια ενυδατική κρέμα που είναι ελαφριά και απορροφάται εύκολα, για να αποφύγετε το συναισθηματικά βαρύ ή λιπαρό αίσθημα. Αν έχετε πολύ ξηρό δέρμα, μπορείτε να εφαρμόσετε μια πιο πλούσια κρέμα ή έλαιο.

Προστασία από τον ήλιο

Ο ήλιος μπορεί να βλάψει σοβαρά το δέρμα σας, επομένως είναι σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα σας από τις ακτίνες UV. Επιλέξτε ένα αντηλιακό που είναι ειδικά σχεδιασμένο για το πρόσωπο και έχει υψηλό δείκτη προστασίας SPF. Εφαρμόστε το αντηλιακό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ιδίως αν θα βρίσκεστε στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πινέλα μακιγιάζ: Τελικά πόσο συχνά πρέπει να τα αλλάζουμε;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Scarlett Johansson: Λανσάρει το δικό της skincare brand!

HerNewskl

Taylor Swift: Δημιούργησε δικό της manicure με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου της!

HerNewskl

Καστορέλαιο: Η εύκολη λύση για την πιτυρίδα

Her News