HerNews.gr
Beauty

Βιταμίνη C: Ποια τα ωφέλη της & γιατί πρέπει να την εντάξετε στη ρουτίνα σας

Οι οροί είναι μια πτυχή της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας που είναι απαραίτητη. Επιτρέπουν τη στοχευμένη θεραπεία για τη βελτίωση του τόνου και της υφής του δέρματός σας.

Η βιταμίνη C έχει πολλά οφέλη για το δέρμα, στα οποία και θα αναφερθούμε παρακάτω και θα πρέπει να είναι ένα από τα προϊόντα περιποίησης δέρματος που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Τα οφέλη του ορού βιταμίνης C

ΦΩΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΞΟΜΑΛΥΝΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

Πιθανώς το πιο γνωστό πλεονέκτημα της βιταμίνης C είναι ότι κάνει εξαιρετική δουλειά για να φωτίζει και να εξομαλύνει τον τόνο του δέρματός σας. Είναι εξαιρετικό για τη μείωση της εμφάνισης της ζημιάς από τον ήλιο και την πρόληψη μελλοντικών βλαβών από τον ήλιο. Μειώνει την ερυθρότητα και φωτίζει τα μαύρα στίγματα, την υπερμελάγχρωση και γενικά δίνει στο δέρμα σας μια υγιή, νεανική λάμψη.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΔΕΡΜΑ

Η βιταμίνη C δεν βοηθά μόνο στη διόρθωση των δερματικών προβλημάτων που ήδη έχουμε, αλλά μας προστατεύει και από μελλοντικές βλάβες. Προστατεύει από το οξειδωτικό στρες, τη ρύπανση και τους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες. Αυτό βοηθά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών και διατηρεί το δέρμα σας πιο προστατευμένο.

ΟΦΕΛΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ

 Κανονικά πρέπει όλοι να χρησιμοποιούμε μια βιταμίνη C σε καθημερινή βάση για να προστατεύουν το δέρμα μας και επίσης για τα αντιγηραντικά οφέλη της. Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ελαστικότητας και της σύσφιξης του δέρματος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να προάγει την παραγωγή κολλαγόνου. Μειώνει επίσης την εμφάνιση των μαύρων κηλίδων που χαρίζουν στο δέρμα μια λαμπερή, νεανική όψη.

ΚΑΝΕΙ ΤΟ SPF ΣΑΣ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ

Ως επί το πλείστον, όλοι πιστεύουμε ότι το αντηλιακό είναι ο μόνος τρόπος για να προστατεύσουμε το δέρμα μας από τον ήλιο, αλλά μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση μιας βιταμίνης C σε συνδυασμό με ένα αντηλιακό μπορεί πραγματικά να κάνει το SPF σας πιο αποτελεσματικό καταπολεμώντας το οξειδωτικό στρες από τις ακτίνες UV. 

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον ορό βιταμίνης C

Η βιταμίνη C πρέπει να εφαρμόζεται το πρωί ως ο πρώτος σας ορός μετά τον καθαρισμό και τη χρήση του τόνερ. Δεν υπάρχει κανένα κόλπο για να το εφαρμόσετε, απλώς απλώστε περίπου ένα μέγεθος μπιζελιού σε καθαρά δάχτυλα και κάντε μασάζ στο δέρμα σας. Η πρωινή εφαρμογή είναι το κλειδί, επειδή τη ημέρα είμαστε εκτεθειμένοι στους περισσότερους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες—χρειαζόμαστε αυτή την επιπλέον προστασία!

ΠΩΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Όπως οτιδήποτε άλλο, η συνέπεια είναι το κλειδί! Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει μια καλή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος και χρησιμοποιείτε με συνέπεια τον ορό σας με βιταμίνη C. Μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες πριν αρχίσετε πραγματικά να βλέπετε αποτελέσματα. Ακόμη και όταν δεν βλέπετε αποτελέσματα, θα πρέπει να είστε σίγουροι γνωρίζοντας ότι το δέρμα σας προστατεύεται καθημερινά. Για πολύ καλύτερα αποτελέσματα, εφαρμόστε SPF ως την τελευταία ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ

Δεν χρειάζεται να μείνετε μακριά από τίποτα όταν χρησιμοποιείτε βιταμίνη C. Ελέγχετε πάντα τις λίστες συστατικών για να βεβαιωθείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί σε κάτι στη συγκεκριμένη σύνθεση.  Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, ξεκινήστε χρησιμοποιώντας μικρότερες ποσότητες ή ξεκινήστε με κάθε δεύτερη χρήση για να εγκλιματίσετε το δέρμα σας στο νέο σας προϊόν.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

BB Cream: Είναι το πιο παρεξηγημένο skincare προϊόν;

HerNewskl

Sarah Jessica Parker: Είναι η βασίλισσα των κότσων και το αποδεικνύει διαρκώς!

HerNewskl

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Το μανικιούρ που αποδεικνύει πως είναι nail queen

HerNewskl