HerNews.gr
Health

Τα ανοιξιάτικα φρούτα και λαχανικά που θα σε βοηθήσουν να χάσεις βάρος

Η άνοιξη είναι πλέον γεγονός, αφού οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, οι μέρες σιγά σιγά μεγαλώνουν και τα πρώτα ανοιξιάτικα φρούτα και λαχανικά έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι από τις τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από την καθημερινή μας διατροφή και είναι δυνατός σύμμαχος στην απώλεια βάρους. Εάν λοιπόν κι εσείς θέλετε να μπείτε σε πρόγραμμα και να χάσετε μερικά κιλά πριν το καλοκαιράκι, δεν έχετε παρά να εντάξετε τα παρακάτω εποχιακά φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας.

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια είναι ένα φυσικό διουρητικό. Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα σπαράγγια έχει μόλις 40 θερμίδες και 400 mg καλίου, ενός απαραίτητου ηλεκτρολύτη που μειώνει το φούσκωμα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα σπαράγγια έχουν ελάχιστα μικρότερη ποσότητα σε κάλιο από ότι μία μπανάνα και σχεδόν τις μισές θερμίδες από μία μπανάνα.

Αγκινάρες

Οι αγκινάρες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και έχουν διουρητικές και λιποδιαλυτικές ιδιότητες. Μία μεσαία αγκινάρα έχει λιγότερο από 70 θερμίδες.

Μπρόκολο

Ένα φλιτζάνι μπρόκολο έχει περίπου 80 θερμίδες και αποτελείται κατά 90% από νερό. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό και φυτικές ίνες προκαλεί τον κορεσμό και σας κρατά χορτάτες για ώρα.

Φράουλες

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά ενώ περιέχουν και φλαβονοϊδή τα οποία θεωρούνται ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τι είναι η γρίπη περιόδου;

Her News

Top superfoods για διαβητικούς

Her News

Tips για έναν καλό ύπνο

Her News