HerNews.gr
Health

Νηστεία και εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

νηστεία

Η νηστεία και η εγκυμοσύνη αποτελούν δύο σημαντικούς παράγοντες για την υγεία της μητέρας και του παιδιού. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την υγεία του μωρού, καθώς και για τη σωματική και ψυχολογική κατάσταση της μητέρας.

Νηστεία

Η νηστεία είναι μια παράδοση που ακολουθείται από πολλούς κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και της Παρασκευής του Λαζάρου. Ωστόσο, οι εγκύους πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές όταν ακολουθούν τη νηστεία, καθώς ορισμένα τρόφιμα είναι απαραίτητα για την υγεία του μωρού.

Κατά τη διάρκεια της νηστείας, πρέπει να διατηρούνται οι απαιτούμενες διατροφικές ανάγκες για την εγκυμοσύνη, όπως οι πρωτεΐνες, τα σίδηρο και τα ασβέστιο. Στην περίπτωση που η εγκύους δεν μπορεί να καλύψει αυτές τις ανάγκες με τη διατροφή της, πρέπει να συμπληρώνει με συμπληρώματα διατροφής.

Νηστεία

Νηστεία και εγκυμοσύνη: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η νηστεία δεν είναι για όλες τις εγκύους. Υπάρχουν κάποιες κατηγορίες γυναικών που δεν πρέπει να νηστεύουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς αυτό μπορεί να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους και του αγέννητου παιδιού τους. Ειδικότερα, οι γυναίκες που πάσχουν από διαβήτη, υπέρταση, αναιμία, νεφρική ανεπάρκεια, ασθένειες του θυρεοειδούς ή άλλες χρόνιες ασθένειες, πρέπει να αποφεύγουν τη νηστεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η νηστεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν πρέπει να οδηγεί σε έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Η σωστή διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της μητέρας και του παιδιού της, και πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά, βιταμίνες και μέταλλα.

7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

5 Λόγοι για να κοιμάσαι γυμνή

Her News

Έρευνα: Ποιο είναι το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή καφέ;

HerNews ka

Πως να τελειοποιήσετε το power nap

HerNews ka