HerNews.gr
Διεθνή

Βασιλιάς Κάρολος: Έτσι θα ευχαριστήσει τους ηγέτες και τους βασιλείς πριν τη στέψη του

Μια εκθαμβωτική δεξίωση στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ πρόκειται να πραγματοποιήσουν ο βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα την Παρασκευή 5 Μαΐου, μια ημέρα πριν από τη στέψη, με σκοπό να υποδεχτούν τους καλεσμένους τους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από εκείνους που έχουν αποκλειστεί από την στέψη λόγω του περιορισμένου χώρου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Στοιχεία της Daily Mail επισημαίνουν ότι το πρώτο καταγεγραμμένο επίσημο γεύμα στέψης χρονολογείται από το 1194, ενώ αυτό του βασιλιά Γεωργίου Δ’ το 1821 ήταν τόσο πλούσιο που κατασκευάστηκαν 23 προσωρινές κουζίνες δίπλα στο Westminster Hall για να παραχθούν μόνο 160 κατσαρόλες σούπας, μαζί με 3.271 κρύα πιάτα.

Οι καλεσμένοι της δεξίωσης

Στην ειδική δεξίωση αναμένεται να δώσουν το παρών περισσότεροι από 1.000 καλεσμένοι, μαζί με τα πιο υψηλόβαθμα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι η εκδήλωση δεν θα είναι ένα παραδοσιακό δείπνο, αλλά θα έχει ως πρότυπο τη δεξίωση που διοργάνωσαν επίσης ο Κάρολος και η Καμίλα για αξιωματούχους και εκπροσώπους της Κοινοπολιτείας λίγο πριν από την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα λέγεται ότι ανυπομονούν να υποδεχθούν τους βασιλείς πολλών ευρωπαϊκών μοναρχιών – ανάμεσά τους τον βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας και τη βασίλισσα Λετίθια – καθώς και την Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακόμη, στους καλεσμένους περιλαμβάνονται ο βασιλιάς Βίλεμ-Αλεξάντερ των Κάτω Χωρών και η σύζυγός του, βασίλισσα Μαξίμα, οι οποίοι θα παραστούν στη στέψη. Ακόμη, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ την Παρασκευή θα βρεθούν μαζί τους η πρώην βασίλισσα, η πριγκίπισσα Beatrix, η οποία γνωρίζει καλά τον Κάρολο, και η εγγονή της, η μελλοντική βασίλισσα, η 19χρονη Catharina-Amalia, η πριγκίπισσα της Οράγγης.

Στην εκδήλωση αυτή, θα είναι και πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν λάβει πρόσκληση για την τελετή της στέψης λόγω του περιορισμένου χώρου στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ.

Διαβάστε περισσότερα: Parapolitika.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Kim Kardashian: Aυτά είναι τα κριτήρια που θέλει να έχει ο επόμενος σύντροφος της!

HerNewskl

Τζεφ Μπέζος: Ετοιμάζει “ερωτική φωλιά” για τη Λόρεν Σάντσεζ αξίας 175 εκ. δολαρίων

HerNews ka

Vogue: Κυκλοφορεί με μοβ εξώφυλλο, τιμώντας τη μνήμη της Βασίλισσας Ελισάβετ

Her News