HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Τάμτα: Η εξομολόγηση για την κόρη της Άννυ, τον σύντροφό της Πάρι Κασιδόκωστα και το ενδεχόμενο ενός παιδιού

Μια αποκαλυπτική και εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Τάμτα στο περιοδικό InStyle και στην δημοσιογράφο, Ειρήνη Ζουρνατζή. 

Με αφορμή τον τίτλο του άλμπουμ σου, για εσένα τι ακριβώς κρύβει μια κρίση ταυτότητας;

Για κάποιους μπορεί να φανεί σαν κρίση ταυτότητας, εγώ προσωπικά όμως νιώθω πιο διαυγής από ποτέ. Η αλήθεια είναι ότι στην καριέρα μου κανένας ποτέ δε με πίεσε να κάνω κάτι που δεν ήθελα μουσικά. Ακόμα και στα πιο εμπορικά projects έβρισκα τον τρόπο να βάζω την Τάμτα μέσα, αλλά και να τα φέρνω στα μέτρα μου.

Αυτό γινόταν είτε με την εικόνα είτε με τον τρόπο που τραγουδούσα, είτε με τον αλλάζω κάποιους στίχους. Μεγαλώνοντας, αφού μεσολάβησε η καραντίνα και η συνειδητοποίηση που έφερε και αφού πλέον η οικογένειά μου έχει ανεξαρτητοποιηθεί, αισθάνομαι ότι δεν μου αρκεί να φέρνω στα πράγματα στα μέτρα μου.

Θέλω να τα δημιουργήσω απ’ την αρχή όπως τα έχω φανταστεί. Έτσι μπήκα σ’ αυτή τη διαδικασία. Δημιούργησα τραγούδια που θα διασκεδάσουν τον κόσμο, θα τον κάνουν να σκεφτεί ίσως λίγο περισσότερα πράγματα και όλο αυτό ήθελα να είναι μοναδικό και 100% εγώ. Άρα, η δική μου ερώτηση είναι: Identity crisis ή διαύγεια; Identity crisis ή δημιουργικότητα και αυθεντικότητα; Τα συμπεράσματα, δικά σας.

Στο άλμπουμ υπάρχει κάποιο κομμάτι γραμμένο στην μητρική σου γλώσσα; Και αν ναι, ποια τα αισθήματά σου όταν το ερμηνεύεις;

Ναι, υπάρχει ένα τραγούδι που είναι γραμμένο στην μητρική μου γλώσσα, τα γεωργιανά, το «Shen da me». Όλα τα τραγούδια του άλμπουμ τα αγαπώ, αλλά αυτό έχει ένα συναισθηματικό βάρος λίγο διαφορετικό. Είναι ένα τραγούδι που το έχω γράψει η ίδια και μιλάει για την κόρη μου. Για την σχέση που δημιουργήσαμε καθώς μεγαλώναμε μαζί, εκφράζοντας όλα τα συναισθήματά μας, όποια κι αν είναι αυτά – κάτι που καταλαβαίνεις και από την μελωδία του τραγουδιού.

Για την στήριξη και την δύναμη που έδωσε η μία στην άλλη, τις στιγμές που το χρειαζόμασταν περισσότερο. Για το πώς το παιδί μου με άλλαξε και διαμόρφωσε για πάντα τη ζωή μου! Θεωρώ πως είναι ένα τραγούδι που βγάζει πολλά συναισθήματα, και με τη συνοδεία του πιάνου που παίζει ο Άλκης Λιβαθηνός όλο αυτό μεγαλώνει και σε κατακλύζει.

Έγινες μητέρα σε μικρή ηλικία. Κατά συνέπεια, μαμά και κόρη μεγαλώσατε παράλληλα. Πόσο σας ένωσε αυτό το δεδομένο και πόσο φίλες είστε σήμερα, μετά από όσο βιώσατε παρέα;

Έχουμε μια σχέση στην οποία κυριαρχεί η ελευθερία. Μιλάμε ανοιχτά και ενίοτε γινόμαστε φίλες, αλλά η σχέση μαμάς και κόρης δεν αλλάζει. Τελευταία, μπορεί να πάρει και το ρόλο της μαμάς καμιά φορά – είναι λίγο υπερπροστατευτική. Η Άννυ είναι η κινητήριος δύναμη μου σε ό,τι κάνω.

Η Τάμτα ως μαμά είναι αυστηρή, παραδοσιακή, συντηρητική η όχι;

Μία μαμά είναι πολλά πράγματα. Νομίζω πως ως μαμά είμαι αυστηρή. Εννοείται όμως ότι μία σχέση τα έχει όλα. Και τρυφερότητα και φροντίδα, ακόμα και κλάμα. Η σχέση μαμάς κόρης δεν αλλάζει πολύ, αλλά εξελίσσεται. Αυτό συμβαίνει με μένα και την Άννυ αλλά και με μένα και την δική μου μαμά. Η Άννυ είναι ενήλικη, έχει κάνει τις επιλογές της επαγγελματικά και προσωπικά και εγώ είμαι στο πλάι της να την στηρίζω και να την θαυμάζω.

Πέρνα από το μυαλό σου το ενδεχόμενο της απόκτησης ενός ακόμα παιδιού ή και ενός γάμου;

Πατάω στο σήμερα και στο τώρα πολύ γερά, πολύ συνειδητοποιημένα. Αφήνω όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά!

Έχεις αποκαλύψει πως κατά τη διάρκεια των lockdown μαζί με τον σύντροφο σου έχετε γυρίσει στο σπίτι, οι δυο σας μονάχα, ένα βιντεοκλίπ. Πόσο σημαντική είναι η στήριξη του σύντροφο σου σε κάθε σου επαγγελματικό βήμα;

Όπως είπα και πριν, η περίπτωση του lockdown έδωσε ευκαιρίες για δημιουργικότητα. Ο χρόνος ήταν άπλετος, οπότε αποφασίσαμε να γυρίσουμε το videoclip του «Σ’ αγαπώ» σπίτι μας μόνο με ένα κινητό. Ο Πάρις είναι δίπλα μου και με υποστηρίζει ακόμα και στα πιο μικρά πράγματα. Τον καθοδήγησα για το πώς να τραβήξει τα πλάνα και το αποτέλεσμα με χαροποίησε πάρα πολύ, ειδικά δεδομένων των συνθηκών. Είμαι ευγνώμων που έχω στο πλευρό μου έναν ήρεμο άνθρωπο που μ’ αγαπάει και με στηρίζει. Θέλω να πιστεύω πως είμαι το ίδιο στήριγμα και για εκείνον.

Ο έρωτας είναι για σένα κινητήριος δύναμη;

Ο έρωτας είναι η πρώτη φάση. Είναι γλυκός και σε κάνει να χάνεις το μυαλό σου, αλλά δεν διαρκεί για πάντα. Μετά τον έρωτα έρχεται η αγάπη και η αγάπη είναι ίσως από τα πιο δυνατά συναισθήματα που μπορεί να βιώσει κάποιος. Ναι, η αγάπη είναι κινητήριος δύναμη για μένα, και όταν αγαπώ, αγαπώ ολοκληρωτικά. Αργώ να ανοιχτώ, και ίσως να φοβόμουν κάποια στιγμή την αγάπη. Τώρα πια μπορώ να πω πως δεν την φοβάμαι, ακούω περισσότερο την καρδιά μου.

Σε 10 χρόνια από τώρα, τι εύχεσαι να σου έχει συμβεί επαγγελματικά αλλά και προσωπικά;

Η μεγαλύτερη ευχή μου είναι πάντα υγεία. Ίσως με την υγεία να είναι ειρήνη. Νιώθω πως τίποτα δεν είναι δεδομένο πλέον. Επιθυμώ σε 50 χρόνια να είμαι μία γυναίκα γεμάτη με ζωή και στυλ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ζερόμ Καλούτα: «Έζησα διαχωρισμό από την πολιτεία, ήμουν το περίεργο και εξωτικό παιδί»

Her News

Βλάσσης Χολέβας: «Αν έβαζα τίτλο στη σχέση μου με τη Μαρίνα Πατούλη θα ήταν “πάθος για μόδα”»

Her News b

Συμβόλαια περιουσίας: Η CEO της Scrinium Άντζελα Μπέρου απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις

Her News