HerNews.gr
DECORNEWS

Είναι καλύτερος ένας ανοιχτόχρωμος ή ένας σκουρόχρωμος καναπές σε ένα μικρό σαλόνι; – Πως να επιλέξετε τον ιδανικό

Η επιλογή ενός καναπέ συνοδεύεται από μια σειρά από πρόσθετες σκέψεις όταν έχετε να κάνετε με έναν μικρό χώρο. Πόσο χώρο πρέπει να πιάνει; Το ένα σχήμα λειτουργεί καλύτερα από ένα άλλο; Και είναι καλύτερος ένας ανοιχτός ή σκούρος καναπές για μικρό δωμάτιο;

Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε εάν ένας σκούρος ή ανοιχτός καναπές είναι κατάλληλος για εσάς και λάβετε μερικές συμβουλές για την επιλογή του τέλειου κομματιού που θα σας βοηθήσουν στην πορεία.

Ανοιχτός ή σκούρος καναπές για μικρό σαλόνι;

Είναι αλήθεια ότι οι κανόνες εσωτερικού σχεδιασμού υπάρχουν για να παραβιάζονται, επομένως δεν εκπλαγήκαμε που δεν υπάρχει ευθεία απάντηση σε αυτήν την ερώτηση. Στο τέλος, το βέλτιστο χρώμα καναπέ για ένα συμπαγές δωμάτιο εξαρτάται από την επιθυμητή συνολική αισθητικη. Αν στοχεύετε σε μια φωτεινή και ευρύχωρη αίσθηση, ένας χλωμός καναπές μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή. Αντίθετα, αν αναζητάτε μια άνετη και ιδιωτική ατμόσφαιρα, ένας πιο σκούρος καναπές μπορεί να είναι η κορυφαία επιλογή.

Η χρήση ανοιχτόχρωμων επίπλων σε ένα μικρότερο δωμάτιο μπορεί να βοηθήσει τον χώρο να αισθάνεται λιγότερο γεμάτος και πιο ελαφρύς και ευάερος.

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές που πρέπει να σκεφτείτε είναι τι αντίκτυπο θέλετε να έχει ο καναπές σας από σχεδιαστική προοπτική: θέλετε να είναι κεντρικό στοιχείο στο δωμάτιο ή είναι περισσότερο ουδέτερο στοιχείο; Οι καναπέδες είναι συνήθως ένα από τα μεγαλύτερα έπιπλα σε έναν χώρο και μπορεί να φαίνονται υπερβολικοί αν είναι πολύ σκοτεινοί, ειδικά σε έναν μικρότερο χώρο.

Σκουρόχρωμος καναπές

Υπάρχουν εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα και σε μια περίσταση όπου έχετε ψηλότερη οροφή σε ένα μικρό δωμάτιο, τότε ένας πιο σκούρος καναπές μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματικός για να βοηθήσει στη γείωση του χώρου. Λάβετε επίσης υπόψη πόσο φυσικό φως έχει το δωμάτιό σας και ποια είναι η συνολική αισθητική του σπιτιού σας. Εάν το υπόλοιπο σπίτι σας είναι ανοιχτόχρωμο και φωτεινό, τότε κολλήστε με ένα χρώμα για τον καναπέ σας που ταιριάζει με αυτήν την παλέτα, αλλά αν θέλετε έναν πιο σκοτεινό χώρο, μην φοβάστε επίσης να σκοτεινιάζετε με την επιλογή του καναπέ σας.

Εάν χρησιμοποιείτε έναν ανοιχτόχρωμο καναπέ σε ένα δωμάτιο με σκοτεινούς τοίχους ή το αντίστροφο, ο καναπές θα φαίνεται μεγαλύτερος επειδή η αντίθεση μεταξύ αυτού και των τοίχων θα τραβήξει την προσοχή σας, κάνοντας τον χώρο συνολικά να φαίνεται μικρότερος και πιο στενός.

Υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα στη χρήση ενός σκούρου καναπέ σε έναν μικρό χώρο – μπορεί να κάνει έναν περιορισμένο χώρο να φαίνεται ακόμη μικρότερος και πιο περιοριστικός.

Παρόλα αυτά, οι σκούρες αποχρώσεις απορροφούν το φως, δημιουργώντας μια πιο ζεστή ατμόσφαιρα σε συμπαγείς περιοχές. Οι σκούροι καναπέδες μπορούν να προσδώσουν σε ένα δωμάτιο μια πιο δραματική και κομψή εμφάνιση.

Θα βοηθήσει επίσης στην παροχή αντίθεσης σε ανοιχτόχρωμους τοίχους ή άλλα στοιχεία στο δωμάτιο, προσθέτοντας περισσότερο οπτικό ενδιαφέρον. Τα σκουρόχρωμα υφάσματα είναι επίσης λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν λεκέδες και βρομιά, καθιστώντας τα μια πρακτική επιλογή για μικρά δωμάτια με μεγάλη κίνηση.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα 7 σωστά χρώματα για το σαλόνι που ενδείκνυνται για χαλάρωση

HerNews ka

Echo Deco: Ιδιαίτερα ρολόγια τοίχου που δεν έχεις ξανά δει

Her News b

5 τρόποι για να “σώσετε” ένα υπαίθριο πάρτι από τη βροχή!

HerNews ka