HerNews.gr
Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μήνυση Αλέξη Κούγια στην παιδοκαρδιολόγο – Χαμός στη δίκη

Με την 34χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου να φτάνει πρώτη στα δικαστήρια και τον εν διαστάσει σύζυγό της αμέσως μετά, με τα ίδια αθλητικά ρούχα που εμφανίστηκε και χθες, η δίκη για την υπόθεση θρίλερ με την πρώτη ανακοπή και τον θάνατο της Τζωρτζίνας λίγους μήνες αργότερα, συνεχίστηκε, με εντάσεις και μια νέα μήνυση από τον Αλέξη Κούγια στην καρδιολόγο Αγγελική Καρατζά.

Ο Αλέξης Κούγιας προσπάθησε να αναδείξει μια αντίφαση ανάμεσα στην κατάθεση που είχε δώσει η παιδοκαρδιολόγος στις Αρχές και στα λόγια που είχε πει η ίδια στο LIVE NEWS.

Στόχος του να φανεί ότι η γιατρός δεν είχε μιλήσει με συναδέλφους της, πριν η Τζωρτζίνα πάθει την πρώτη ανακοπή στην Πάτρα τον Μάρτιο του 2021, κάτι πάντως που η ίδια αρνήθηκε.

Καρατζά: Με πήραν τηλέφωνο την Πέμπτη που έγινε η εισαγωγή. Την Παρασκευή με ξαναπήραν τηλέφωνο και τους είπα ότι το παιδί το είδα πριν από μερικές ημέρες, δεν έχει καρδιοπάθεια αυτό το παιδί.

Κούγιας: Σε αυτό το σημείο υποβάλω μήνυση στην κυρία μάρτυρα για ψευδή κατάθεση και για ψευδή καταμήνυση γιατί θέλει να αποπροσανατολίσει την υπόθεση. Φωτογραφίζοντας την εντολέα μου ότι είναι η δράστης μίας ανθρωποκτονίας.

Ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει πως όταν το παιδί κατέρρευσε, στήθηκε ένα σχέδιο από γιατρούς στην Πάτρα, με στόχο όπως έχει αναφέρει να συσκοτιστούν οι δικές τους ευθύνες και να πέσει όλο το βάρος στην πελάτισσά του.

Καρατζά: Η κλινική εικόνα με την οποία μπήκε η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο δεν έδειχνε καρδιολογικό νόσημα. Το θέμα του Καραμανδανείου επειδή είμαι πολύ στενά συνδεδεμένη μαζί τους και βλέπω όλα τους τα παιδιά, στέλνουν με το παραμικρό τα παιδιά για έλεγχο.

Κούγιας: Αυτό σας ρώτησα; Λεπτομέρειες 8 και 9 του μηνός σαν αυτές. Συζητήσατε;

Καρατζά: Όχι.

Κούγιας: Πολύ ωραία.

Καρατζά: Δεν υπήρχε λόγος.

Κούγιας: Δεν υπήρχε λόγος ωραία. Γιατί σας πήραν τηλέφωνο; Ήξεραν ότι έχετε εξετάσει το παιδί ή σας είπαν να πάτε εκεί να εξετάσετε το παιδί;

Καρατζά: Στις 8 με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν με τι συμπτώματα μπήκε.

Κούγιας: Σας παίρνουν λοιπόν τηλέφωνο και τι σας λένε;

Καρατζά: Να σας πάρω τηλέφωνο αύριο να κλείσουμε ένα ραντεβού. Παίρνω την άλλη μέρα το πρωί και τους λέω: «Ρε παιδιά το είδα πριν από 10 ημέρες και δεν έχει τίποτα».

Κούγιας: Άρα το ότι δεν έχει τίποτα τους το είπατε στις 9 του μηνός.

Καρατζά: Στις 9 ναι.

Κούγιας: Προηγουμένως μου είπατε ότι το είπατε στις 8.

Καρατζά: Όχι, όχι, όχι.

Κούγιας: Το είπε στις 9.

Οι τόνοι ανέβηκαν και με αφορμή τις δηλώσεις της γιατρού στο LIVE NEWS το περασμένο καλοκαίρι. Τότε, είχε ερωτηθεί αν είχε εξετάσει την Τζωρτζίνα πριν την ανακοπή.

Κούγιας: Λέτε λοιπόν στην κατάθεση αυτά που έχετε πει για Μαλένα και Ίριδα. Όμως έχετε δώσει και μια συνέντευξη. Θυμάστε σε ποιον δώσατε συνέντευξη;

Καρατζά: Δεν θυμάμαι.

Κούγιας: Στον κύριο Ευαγγελάτο.

Καρατζά: Μάλιστα.

Κούγιας: Έχετε δώσει πολλές για αυτό το θέμα;

Καρατζά: Δύο.

Κούγιας: Σε μία από αυτές στον Ευαγγελάτο λοιπόν λέτε «Μετά τον θάνατο της Ίριδας σας έστειλε η παιδίατρος και την Τζωρτζίνα». Τι υποπτεύθηκε η παιδίατρος για να σας στείλει και τα δύο; Φύσημα.

Καρατζά: Ένα στα δύο παιδιά έχουν φύσημα. Η πιθανότητα στην ηλικία του βρέφους το φύσημα να κρύβει καρδιοπάθεια είναι 1%. Οι παιδίατροι από ευθυνοφοβία και για να κάνουν το καλό για τον πελάτη τους παραπέμπουν άπειρα φυσιολογικά παιδιά για έλεγχο.

Πρόεδρος: Σας είχε πει κάτι η παιδίατρος όταν σας έστειλε την Τζωρτζίνα;

Καρατζά: Ναι

Πρόεδρος: Ε αυτό πείτε μας.

Καρατζά: Μου είπε ότι «επειδή χάθηκε η Ίριδα, κοίταξε και την Τζωρτζίνα μήπως έχει πρόβλημα στην καρδιά της».

Πρόεδρος: Σας είχε πει αν είχε υποπτευθεί κάτι άλλο;

Καρατζά: Όχι. Γιατί το προηγούμενο παιδί ήταν τελείως φυσιολογικό και το φύσημα που είχε ήταν εντελώς αθώο.

Κούγιας: Ακούστε τώρα… για να δείτε πόσο αναξιόπιστη είναι η μάρτυρας.

Καρατζά: Με προσβάλλετε.

Κούγιας: Αυτή είναι η άποψή μου. Κάντε μου μήνυση. Στην Ίριδα κάνατε όλες τις εξετάσεις;

Καρατζά: Όχι, έκανα μόνο υπέρηχο.

Κούγιας: Γιατί δεν κάνατε και ηλεκτροκαρδιογράφημα και τελικά το κοριτσάκι πέθανε από καρδιά;

Πρόεδρος: Λοιπόν δε θα απαντήσετε σε αυτό το θέμα.

Κούγιας: Θέλω να επιτραπεί η ερώτηση γιατί θέλω να αναδείξω την αναξιοπιστία της μάρτυρος διότι έκανε πλημμέλεστατη δουλειά ως καρδιολόγος και στα δύο παιδιά. Είναι αναξιόπιστη μάρτυρας και ανεπαρκής γιατρός.

Για να εξεταστεί η παιδοκαρδιολόγος, διακόπηκε η εξέταση του Ανδρέα Ηλιάδη που το πρωί έφτασε στα δικαστήρια χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Η πολύκροτη δίκη συνεχίζεται, οι γονείς των τριών αδικοχαμένων παιδιών μοιάζουν σαν δυο ξένοι στα δικαστήρια και οι εντάσεις που τροφοδοτούν συζητήσεις διαδέχονται σε κάθε συνεδρίαση η μία την άλλη.

Καρατζά: Με πήραν τηλέφωνο την Πέμπτη που έγινε η εισαγωγή. Την Παρασκευή με ξαναπήραν τηλέφωνο και τους είπα ότι το παιδί το είδα πριν από μερικές ημέρες, δεν έχει καρδιοπάθεια αυτό το παιδί.

Κούγιας: Σε αυτό το σημείο υποβάλω μήνυση στην κυρία μάρτυρα για ψευδή κατάθεση και για ψευδή καταμήνυση γιατί θέλει να αποπροσανατολίσει την υπόθεση. Φωτογραφίζοντας την εντολέα μου ότι είναι η δράστης μίας ανθρωποκτονίας.

Βόμβα Κούγια για την καρδιά της Τζωρτζίνας

Σε άλλο σημείο έγινε αναφορά στην καρδιά της 9χρονης.

Κούγιας: Γίνεται να μην ελήφθη υπ’ όψη η ιατροδικαστική έκθεση του Μπουζιάνη που έλεγε ότι η καρδιά της Τζωρτζίνας ζύγιζε μόλις 47 γραμμάρια, το 1/3 του κανονικού βάρους, το οποίο είναι 125 γραμμάρια και ήταν να πεθάνει από ανακοπή ή κάποιο πρόβλημα καρδιάς; Δεν θα έπρεπε να ήταν ένα πρόσωπο που θα ελέγχεται για την καρδιά του;

Καρατζά: Δεν είμαι τόσο σίγουρη για το βάρος της καρδιάς.

Κούγιας: Το γράφει η ιατροδικαστική. Ο ιατροδικαστής κύριος Ψαρούλης μου το υπέδειξε και μου είπε «γιατί το δικαστήριο βασανίζεται;», το παιδί ήταν μία ωρολογιακή βόμβα. Γιατί προβλέπεται να γίνεται μαγνητική καρδιάς και εδώ δεν έγινε;

Καρατζά: Θέλετε να σας πω πότε κάνουμε μαγνητική καρδιάς; Κάνουμε σε παιδιά που μετά από πολλαπλά χειρουργεία καρδιάς έχουν π.χ. μυοκαρδίτιδες κ.ά. Το παιδί δεν είχε. Η καρδιά του είχε φυσιολογικές διαστάσεις. Στα 1.700 φυσιολογικά παιδιά που βλέπω τον χρόνο, θα κάνω μαγνητική καρδιάς;

Κούγιας: Δεν βαθμολογήστε.

Καρατζά: Θα γελάει ο κόσμος.

Η τελευταία φράση της παιδοκαρδιολογου στην δίκη ήταν «εύχομαι να μην πιστεύετε ότι πέθανε από καρδιά η Τζωρτζίνα».

«Τα 47 γρ. είναι πως είναι ένας αριθμός που θέλει διερεύνηση»

Ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Ψαρούλης, μίλησε αποκλειστικά στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο για τα γραμμάρια της καρδιάς, λέγοντας πως τόσα χρόνια δεν έχει δει τόσο λίγα γραμμάρια για καρδιά.

«Σε συζήτηση που είχα με τον κ. Κούγια, εγώ έκανα μία παρατήρηση. Το ζύγισμα της καρδιά που αναφέρεται σε 47 γρ. είναι ατροφική, το φυσιολογικό θα έπρεπε να είναι 130 γρ. Αυτό είναι μία επισήμανση πως πρέπει να ελεγχθεί. Εάν κάποιος καρδιολόγος δεν συμφωνεί με αυτό εγώ δεν μπορώ να πως κάτι. Σε όλα τα βιβλία αυτό αναφέρεται. Εγώ αυτό που τα τόνισα είναι πως είναι ένας αριθμός που θέλει διερεύνηση. Εγώ τόσο χρόνια δεν έχω δει τόσο μικρή καρδιά».

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

MINOAN LINES: Ταξίδι στην Κρητική γαστρονομία

HerNews ka

Καιρός: Συνεχίζονται οι βροχές & οι καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας

HerNews ka

50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου – Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας για την πορεία και τις εκδηλώσεις

HerNews ka