HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μιλά στο ABC για το Maestro: «Είναι ένα γράμμα αγάπης προς την Ελλάδα»

Συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο ABC παραχώρησε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μιλώντας για το «Maestro», την σειρά του που έσπασε κυριολεκτικά τα ταμεία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο δημιουργός, σεναριογράφος, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της σειράς «Maestro» , δήλωσε πως δεν ονειρευόταν ποτέ ότι η σειρά θα αποκτούσε τέτοια παγκόσμια δημοτικότητα.

«Για να σας πω την αλήθεια, δεν ήξερα ότι θα είχε τέτοια επιτυχία» είπε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Το ρομαντικό δράμα των 9 επεισοδίων έκανε το ντεμπούτο του στο Netflix διεθνώς στα μέσα Μαρτίου και γρήγορα βρέθηκε στην εβδομαδιαία λίστα με τις 10 τηλεοπτικές σειρές και ταινίες με τις περισσότερες προβολές.

Στην σειρά, ο Χριστοφορος Παπακαλιάτης υποδύεται τον Ορέστη, έναν μουσικό που πηγαίνει στους Παξούς για να βοηθήσει στην παραγωγή ενός μουσικού φεστιβάλ και μπλέκει σε κάθε είδους μπελάδες. Όπως σημειώνει το ABC:

«Υπάρχει κάτι για όλους: ρομάντζο, απαγορευμένη αγάπη, φόνος και αντιμετώπιση δύσκολων θεμάτων όπως η ομοφοβία και η ενδοοικογενειακή βία».

«Είναι ένα ερωτικό γράμμα στην Ελλάδα»

«Δεν μπορώ να γράψω χωρίς να μιλήσω για όσα συμβαίνουν γύρω μου» δήλωσε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης. «Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης, αλλά και για κοινωνικά ζητήματα, πράγμα που κάνει την ιστορία τόσο επίκαιρη και τους χαρακτήρες τόσο σχετικούς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σειρά γυρίστηκε ως ένα «ερωτικό γράμμα στην Ελλάδα» ενώ αναφερόμενος στην απόφασή του να γίνουν τα γυρίσματα στους Παξούς, είπε ότι ήταν προσωπική.

«Περνούσα τα καλοκαίρια μου με την γιαγιά μου σε αυτό το νησί» είπε. «Είναι ένα καταπληκτικό μέρος. Έχει τόση ομορφιά και φως. Ήξερα ότι αυτό θα βοηθούσε στη σύνδεση με ένα παγκόσμιο κοινό, επειδή το νησί είναι ένας χαρακτήρας από μόνος του στη σειρά».

Η μουσική είναι ένας χαρακτήρας στο «Maestro».

Όπως είπε ο Παπακαλιάτης, το να βρει τη σωστή μουσική για τα έργα του είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά του. «Για μένα, η μουσική είναι ζωή» είπε. «Είναι αυτό που μου δίνει έμπνευση».

Μάλιστα, για την συγκεκριμένα σειρά, ο Παπακαλιάτης στράφηκε στον παλιό του συνεργάτη τον συνθέτη Κώστα Χρηστίδη, για το πρωτότυπο soundtrack. Οι δύο τους είχαν συνεργαστεί στο παρελθόν στις ταινίες του «Αν» και «Ένας άλλος κόσμος», με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ J.K. Simmons.

Ο Χρηστίδης, του οποίου οι προηγούμενες δουλειές περιλαμβάνουν το «Spider-Man 3» και το «Love & Gelato» του Netflix, δήλωσε στο ABC News ότι η μουσική έμπνευση για το «Maestro» προήλθε από «την ανάπτυξη των χαρακτήρων, τα οπτικά στοιχεία, ακόμα και τα πρόσωπα των ηθοποιών που μερικές φορές μπορούν να επηρεάσουν το όργανο που μπορεί να χρησιμοποιήσω».

«Όλα αυτά, μαζί με τις συχνές συζητήσεις με τον Χριστόφορο, κατέληξαν στη δημιουργία του μουσικού καμβά της παράστασης», είπε.

Ο Χρηστίδης σχεδιάζει περισσότερη πρωτότυπη μουσική για τη 2η σεζόν και λέει ότι το soundtrack της 1ης σεζόν κυκλοφορεί στις 30 Απριλίου σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες streaming μουσικής.

«Οι άνθρωποι που αγάπησαν τη σειρά μπορούν να ακούσουν την αυθεντική μουσική και, κατά κάποιον τρόπο, να ξαναζήσουν την εμπειρία μέσα από τη μουσική», είπε.

Ο κ. Παπακαλιάτης δήλωσε ότι τα γυρίσματα της 2ης σεζόν του «Maestro» βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στους Παξούς. Το Netflix δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση, αλλά ο Παπακαλιάτης λέει ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την πλατφόρμα για την επιστροφή της σειράς στην υπηρεσία streaming το 2024.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τζούλια Νόβα:” Ήταν ωραία χρόνια, αλλά και δύσκολα γιατί μου έλειπε η μητέρα μου”

HerNewskl

Καίτη Γαρμπή: «Ούτε κατά διάνοια δεν έχω επικοινωνήσει με τον Γιώργο Μαζωνάκη»

Her News b

Λάκης Γαβαλάς: «Αγαπώ την Ελλάδα για τον ήλιο, τα σουβλατζίδικα και το κιτς»

HerNews ka