HerNews.gr
Συνταγές

Λαβράκι και πατάτες στο φούρνο με σάλτσα κάππαρης – Μια υπέροχη συνταγή της Εύης Κατσιώνη

Λαβράκι και πατάτες στο φούρνο με σάλτσα κάππαρης! Η μαγείρισσα Εύη Κατσιώνη μοιράζεται μαζί μας ακόμα μια απο τις γευστικές συνταγές της που αξίζει να δοκιμάσετε στο σπίτι σας.

Υλικά που θα χρειαστούμε:

800γρ πατάτες1 μεγάλο κρεμμύδι1 σκελίδα σκόρδο2 λαβράκιαελαιόλαδοαλάτι και πιπέριξύσμα λεμόνι

Για την σάλτσα κάππαρης:

200ml ζωμό από το ψάριαλάτι και πιπέρι2 χυμό λεμονιού2κσ μουστάρδα2κσ κάππαρη

Εκτέλεση συνταγής:

Βράζουμε τις πατάτες και τα λαβράκια μέχρι να μαλακώσουν. Αν θέλουμε να κάνουμε πιο νόστιμο το ζωμό του ψαριού μπορούμε να προσθέσουμε στο βράσιμο κρεμμύδι, σέλινο καρότο. Κόβουμε τις πατάτες σε χοντρές φέτες και από το βρασμένο ψάρι βγάζουμε το δέρμα και τα κόκκαλα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις πατάτες στο τηγάνι να πάρουν λίγο χρώμα ανακατεύουμε με προσοχή. Νοστιμίσουμε με αλάτι πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.

Το λαβράκι το μαδάμε σε μικρότερα κομμάτια και βάζουμε αλάτι πιπέρι και χυμό λεμονιού.

Παίρνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε την μισή ποσότητα από τις πατάτες ρίχνουμε από πάνω το κομμάτια του ψαριού και από πάνω καλύπτουμε με τις υπόλοιπες πατάτες.

Βάζουμε στο φούρνο στους 180C° για 20-25′. Εν τω μεταξύ σουρώνουμε το ζωμό ψαριού και παίρνουμε 200ml. Ανακατεύουμε το χυμό από 2 λεμόνια με 2 κουταλιές μουστάρδα.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το ζωμό και βάζουμε σε δυνατή φωτιά να μείνει η μισή ποσότητα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα λεμονιού μουστάρδας και την ψιλοκομμένη κάππαρη. Δοκιμάζουμε αν θέλει αλάτι.

Αν θέλουμε να είναι πιο πυκνή προσθέτουμε λίγο κορν φλάουρ. Βγάζουμε από το φούρνο το λαβράκι και ρίχνουμε αμέσως όσο είναι ζεστό ένα μέρος από την σάλτσα. Σερβίρουμε και συμπληρώνουμε επιπλέον σάλτσα στο πιάτο.
Καλή σας όρεξη!

Για περισσότερες συνταγές στο:

YouTube Instagram Cooking Stories

& Instagram: o_cafenes_tou_giorgi

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Cheesecake με σοκολάτα: Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας θυμηθείς!

Her News

Τυροκροκέτες με μόλις 2 υλικά

Her News

Breakfast: Ριζογκοφρέτες με αυγό, κατίκι, αβοκάντο και τομάτα συνταγή

Her News b