HerNews.gr
DECORNEWS

Ο σωστός τρόπος που πρέπει να τοποθετείται ένα κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο

Η τοποθέτηση του κρεβατιού σε ένα υπνοδωμάτιο θεωρείται συχνά ως περιοριστικός παράγοντας παρά ως ευκαιρία. Πρέπει , για παράδειγμα, να βλέπει προς την πόρτα ή το παράθυρο ή πρέπει να τοποθετηθεί με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να ταιριάζει στο σχήμα του δωματίου;

Ωστόσο, όταν οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων αρχίζουν να κοιτάζουν πέρα ​​από το τι πρέπει να κάνει η θέση του κρεβατιού, το τι μπορεί να κάνει, αρχίζετε να βρίσκετε μερικές εκπληκτικές διατάξεις που φέρνουν μια υψηλού επιπέδου, ακριβή αίσθηση σε έναν χώρο. 

Το μεγάλο κόλπο, που συναντάμε συχνά σε πολυτελή ξενοδοχεία, είναι η τοποθέτηση του κρεβατιού στη μέση του δωματίου

 Είναι μια συντόμευση για να δημιουργηθεί μια αίσθηση πολυτέλειας, να δημιουργήσετε έξυπνες διατάξεις αποθήκευσης και να τονίσετε τις αναλογίες του υπνοδωματίου σας . Αλλά, σίγουρα, είναι μόνο μια επιλογή για τεράστιους χώρους; 

Ποια είναι τα ωφέλη από την τοποθέτηση του κρεβατιού στη μέση του δωματίου;

Η τοποθέτηση του κρεβατιού στο κέντρο του δωματίου μπορεί να λειτουργήσει ως διαχωριστικό δωματίου , το οποίο σας βοηθά να ζωνοποιήσετε διαφορετικές περιοχές για διαφορετικούς σκοπούς με τρόπο που δεν το κάνει μια τυπική θέση. 

Το πίσω μέρος του κρεβατιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί, όπως προτείνεται, ως διαχωριστικό ανάμεσα σε ένα ανοιχτό ή ιδιωτικό μπάνιο, για να δημιουργήσετε ένα δωμάτιο-ντουλάπα ή να δημιουργήσετε έναν ειδικό χώρο  γραφείου στο υπνοδωμάτιο.

Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος να αφήσετε το φυσικό φως να κυκλοφορεί για να καταλήξετε με περισσότερο φως και περισσότερο χώρο.

Ποιο είναι το μυστικό για να λειτουργήσει αυτή η διάταξη;

Η ιδέα είναι να δουλέψουμε με έναν αρκετά κινηματογραφικό τρόπο, με πρώτο πλάνο και φόντο. Σε πρώτο πλάνο έχουμε το κρεβάτι, επιτυγχάνοντας τη λειτουργία άνεσης. Και στο πίσω μέρος του δωματίου, μια άλλη λειτουργία που μπορεί να σχετίζεται λιγότερο με την κρεβατοκάμαρα.

Αξίζει να αναρωτηθείτε τι ελπίζετε να πετύχετε μετακινώντας το κρεβάτι στη μέση του δωματίου – αυτή θα είναι η κατευθυντήρια αρχή σας για το πώς ενώνεται ο χώρος. 

Το δεύτερο κόλπο είναι πιο συγκεκριμένες συμβουλές. Να έχετε ένα επιβλητικό κεφαλάρι. Αυτό θα επιτρέψει τη στήριξη τόσο του κρεβατιού όσο και της άνεσης για να αποφευχθεί η αίσθηση ότι κάποιος πρόκειται να πέσει από το κρεβάτι. Το κεφαλάρι φέρνει ένα πολύ άνετο επίπεδο στήριξης, το οποίο είναι λίγο υψηλότερο, ώστε να μπορεί κανείς πραγματικά να στηριχθεί πάνω του.

Πως να τοποθετήσετε ένα κρέβατι στη μέση ενός δωματίου:

1. Βάλτε το μπροστά από ένα διαχωριστικό

Εκτός από ένα επιβλητικό κεφαλάρι, θα μπορούσατε επίσης να στραφείτε στην αρχιτεκτονική του σπιτιού σας για να δημιουργήσετε μια εικόνα του κρεβατιού στη μέση του δωματίου. Η χρήση ενός διαχωριστικού τοίχου πίσω από το κρεβάτι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσεγγίσετε το σχέδιο, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι το κρεβάτι είναι σωστά τοποθετημένο στο δωμάτιο. 

2. Βάλτε το μπροστά από ένα παράθυρο

Μερικές φορές η τοποθέτηση ενός κρεβατιού στη μέση του δωματίου είναι η καλύτερη επιλογή για δύσκολες διατάξεις. Για να κάνει αυτή τη διάταξη, με το κρεβάτι μπροστά από το παράθυρο να λειτουργεί με ένα τυπικό κεφαλάρι, ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε δύο ανεξάρτητα κομοδίνα, σε συνδυασμό με απλίκες τοίχου πάνω από επιτραπέζια φωτιστικά. Η τοποθέτηση ενός καναπέ στο τέλος του κρεβατιού βοηθά επίσης να δημιουργηθεί η αίσθηση μιας άλλης λειτουργίας που δημιουργείται για το δωμάτιο. 

3. Κάντε το πολυλειτουργικό

Στα περισσότερα υπνοδωμάτια, ο χώρος είναι ένα πολύτιμο αγαθό, επομένως ο διπλασιασμός της λειτουργίας ενός κεφαλιού ενός κρεβατιού στη μέση του δωματίου είναι ένας έξυπνος τρόπος για να αξιοποιήσετε καλύτερα τον χώρο που έχετε διαθέσιμο. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

H «ξεπερασμένη» τάση για τοίχους που κάποτε θεωρούσαμε παρελθόν ανανεώθηκε – Είναι πολύ καλύτερη αυτή τη φορά

HerNews ka

Πως να καθαρίσετε αποτελεσματικά λιωμένο κερί από διάφορες επιφάνειες

HerNews ka

Φοιτητικό σπίτι: Διακόσμησέ το με τις αγαπημένες σου φωτογραφίες σε καμβά

Her News