HerNews.gr
Διεθνή Μόδα

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Καμίλα & Κέιτ Μίντλεντον θα φορούν μοντέρνα φορέματα- Πως θα είναι ντυμένος ο πρίγκιπας Χάρι

Μόλις λίγες μέρες απομένουν πριν από τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου Γ’ και της Βασίλισσας Καμίλα. Στυλίστες και σχεδιαστές κάνουν τις τελευταίες προσαρμογές στα ρούχα που θα τραβήξουν τα βλέμματα όλων στις 6 Μαΐου.

Ο εμπειρογνώμονας της βασιλικής μόδας Josh Birch Jones , ο οποίος είναι το νεότερο μέλος του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας, λέει ότι προβλέπει πως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα επιλέξουν μια «εκσυγχρονισμένη» εμφάνιση τη μεγάλη μέρα.

«Με την απόφαση να πραγματοποιήσουν μια πιο χαλαρή στέψη, περιμένετε να δείτε μια πιο μοντέρνα τουαλέτα για αυτήν την ιστορική στιγμή», λέει για το σύνολο της στέψης της βασίλισσας Καμίλα.

Το παλάτι είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι η τελετή θα είναι μια «μειωμένη» υπόθεση σε σύγκριση με προηγούμενες στέψεις, οπότε όταν πρόκειται για την επιλογή ενός ρούχου, οι βασιλικοί πρέπει να επιλέξουν με σύνεση για να αποφύγουν την ανατροπή του Βασιλιά και της Βασίλισσας.

Η Καμίλα ζήτησε τη βοήθεια του Βρετανού σχεδιαστή μόδας Bruce Oldfield για να σχεδιάσει το φόρεμα της στέψης της.

«Η βασίλισσα Καμίλα υπόσχεται να είναι η πιο δημοφιλής γυναίκα βασιλιά κατά τη στέψη», είπε ο Μπιρτς Τζόουνς.

«Λόγω του ανακοινωθέντος εκσυγχρονισμού της εκδήλωσης θα δούμε μια δυνητικά  πιο ζευγαρωμένη εκδοχή των προηγούμενων στολών στέψης, και πάλι που θα περιλαμβάνει συμβολική σημασία μέσα από το κέντημα των λουλουδιών, της φύσης και των ζώων που έχουν νόημα για τη βασίλισσα Καμίλα», συνέχισε.

«Τα κοσμήματα θα αποτελέσουν βασικό επίκεντρο της στέψης για τη βασίλισσα Καμίλα, ιδιαίτερα το δαχτυλίδι του Queen Consort, το οποίο θα παρουσιαστεί την ημέρα της στέψης», πρόσθεσε.

Η απόφαση της Camilla να επιλέξει τον Oldfield προκάλεσε έκπληξη σε ορισμένους, οι οποίοι σημείωσαν ότι ήταν ο «αγαπημένος» σχεδιαστής της αείμνηστης πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Ήταν επίσης ο εγκέφαλος πίσω από τα πιο αναγνωρίσιμα φορέματα της αείμνηστης πριγκίπισσας.

Ο Όλντφιλντ ανέπτυξε στενή φιλία με την Queen Consort τις τελευταίες δεκαετίες, η οποία ακολούθησε τη δεκαετή φιλία του με την Νταϊάνα.

Από την πλευρά της, η πριγκίπισσα Κέιτ θα προσπαθήσει να ταρακουνήσει τα πράγματα με ένα «statement look», σύμφωνα με τον Birch Jones.

«Όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην πριγκίπισσα της Ουαλίας, η οποία αναπόφευκτα θα τραβήξει την προσοχή με την κλασική, αλλά και προσωπική στυλιστική της προσέγγιση», λέει.

«Ο νέος τίτλος της Κέιτ έχει μεγάλη ευθύνη, πράγμα που σημαίνει ότι η συμμετοχή της κατά τη στέψη θα παρακολουθείται έντονα, επομένως απαιτείται μια δήλωση.

Η Μπιρτς Τζόουνς αναμένει από την Κέιτ Μίντλετον να υποστηρίξει τη βρετανική μόδα με το στέμμα της και προβλέπει ότι θα επιλέξει ένα παλτό από τη Βρετανίδα σχεδιάστρια Κάθριν Γουόκερ.

Η 41χρονη πριγκίπισσα έχει συχνά επιλέξει ένα μπλε ντύσιμο στα 12 χρόνια της ως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Ενώ ο ακριβής λόγος της αγάπης της για το μπλε είναι άγνωστος, η βασιλική οικογένεια έχει μια μακρά ιστορία συσχέτισης με το χρώμα, το οποίο αντιπροσωπεύει τη δύναμη, τη γαλήνη και τη σταθερότητα.

Η μαμά των τριών παιδιών  συντόνισε το μπλε ντύσιμό της  με τον σύζυγό της και  τα τρία παιδιά τους  την Κυριακή του Πάσχα τον περασμένο μήνα.

Ο Birch Jones περιμένει από την πριγκίπισσα να ολοκληρώσει το outfit με ένα ζευγάρι ασορτί κλασικές γόβες Hangisi Manolo Blahnik (1.180 δολαρίων) και ένα ασορτί προσαρμοσμένο καπέλο Philip Treacy. 

Το ντύσιμο του Πρίγκιπα Χάρι

«Με την εικασία ότι ο πρίγκιπας Χάρι μπορεί να στερηθεί την ευκαιρία να φορέσει την τυπική στρατιωτική στολή που περιμένουμε να φοράει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, προβλέπω ότι μπορεί να δούμε τον αμφιλεγόμενο πρίγκιπά μας με προσαρμοσμένο κοστούμι από  Saville Row, Dege & Skinner», λέει , σημειώνοντας ότι ήταν οι ράφτες πίσω από το νυφικό κοστούμι του Χάρι. 

Υπογραμμίζοντας τον «συνολικό εκσυγχρονισμό» της στέψης, ο Birch Jones λέει ότι «ένα μέτριο σκούρο μπλε κοστούμι θα ήταν η κατάλληλη επιλογή για την αναπόφευκτα ταραχώδη επιστροφή του βασιλιά για τη στέψη».

«Και πάλι, προς υποστήριξη των αληθινών βρετανικών αξιών, θα ήθελα να δω την ενσωμάτωση κόκκινο, λευκό και μπλε», πρόσθεσε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Η Castañer επανασυνδέεται με τη φύση στη νέα της συλλογή «Θάλασσα, Γη και Αέρας»

Her News

Disney: Σκληρή κριτική στην εταιρία μετά την εμφάνιση υπαλλήλου ντυμένο «Πριγκίπισσα»

Her News

Dua Lipa: Δίνει μια νέα διάσταση στο πλεκτό φόρεμα

HerNews ka