HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Βάνα Μπάρμπα για τη μητέρα της που έχει άνοια: «Ζει σε έναν άλλο κόσμο, δεν πονάει ψυχικά»

Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, η Βάνα Μπάρμπα μίλησε για τη μητέρα της, που πάσχει από άνοια. Μιλώντας στον Σάββα Μπίτζα, η ηθοποιός ανέφερε:

«Η μητέρα μου έχει άνοια, το οποίο για μένα είναι ένα άλλο σοκ, πέρα από την υγεία μου. Το Πάσχα που πήγα, κοιμόταν από τις 8 και εγώ τη φυλούσα.

Έβλεπα το κερί της Ανάστασης και σκεφτόμουν ότι τώρα εγώ είμαι ο γονιός κι εκείνη το παιδί. Άλλο ένα μάθημα της ζωής… Τώρα η μητέρα μου είναι στο χωριό με τον πατέρα μου και μια γυναίκα που την προσέχει».

Βάνα Μπάρμπα: «Εγώ πονάω γιατί έχω μνήμες, εκείνη όμως όχι»

Στην ερώτηση αν η μητέρα της αναγνωρίζει την κόρη της Φαίδρα αλλά και αν θυμάται την αδελφή της που έφυγε από καρκίνο, η Βάνα Μπάρμπα εξομολογήθηκε: «Ναι, αλλά κάποιες φορές τα χάνει, δεν γνωρίζει τον τόπο και τον χρόνο. Αμυδρά όμως θυμάται».

«Την αδελφή μου δεν τη θυμάται. Έπαθε άνοια πριν από 3, 4 χρόνια όταν συνέβη αυτό με την αδελφή μου. Θυμάται κατά καιρούς όλα τα άλλα – τον Εμφύλιο, τα νιάτα της, τη φτώχεια -, αλλά δεν θυμάται την κόρη της. Ζει σε έναν άλλον κόσμο, όπου δεν πονά ψυχικά. Εγώ πονάω γιατί έχω μνήμες, ο πατέρας μου και οι ανιψιές μου το ίδιο, όλοι θυμόμαστε. Εκείνη όμως όχι.

Δεν είναι λοιπόν αυτό ένα είδος προστασίας; Δεν μπορώ να διαχειριστώ την απώλεια της αδελφής μου, με τσάκισε, απλώς μαθαίνω να ζω με αυτήν. Έχω καλούς φίλους, τις ανιψιές μου και το γαμπρό μου, τους οποίους βλέπω και θυμάμαι πράγματα από εκείνη» πρόσθεσε η Βάνα Μπάρμπα.

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πύρρος Δήμας και Αφροδίτη Σκαφίδα στην πρώτη κοινή συνέντευξη τους – «Είμαστε καλά, δόξα τω Θεώ»

Her News b

Ανίτα Μπραντ: Η πρώτη μου εγκυμοσύνη ανακοινώθηκε χωρίς την άδειά μας

Her News

Lips winter: Όσα θες να ξέρεις από μια ειδικό

Her News