HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

6 oφέλη που προσφέρει ο αυνανισμός εκτός από την ευχαρίστηση!

Τα οφέλη του αυνανισμού είναι πολλά, ειδικά για τις γυναίκες. Γινόμαστε ισχυρές όταν αυνανιζόμαστε. Δεν είναι απλώς μια σωματική πράξη αλλά μια ψυχολογική.

Εδώ είναι τα πιο ισχυρά οφέλη του αυνανισμού που θα σας πείσουν να αφιερώσετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας το συντομότερο δυνατό.

1. Σε κάνει πιο ευτυχισμένο.

Γνωρίζουμε ότι η ευχαρίστηση κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά. Είναι πραγματικά τόσο απλό. Οι οργασμοί απελευθερώνουν τις ενδορφίνες ντοπαμίνη και ωκυτοκίνη , οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεσή σας και να δημιουργήσουν ένα φυσικό άρωμα. Ποιος χρειάζεται φάρμακα όταν μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας;

2. Ο αυνανισμός μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή με έναν σύντροφο

Το να ξέρετε πως αισθάνεστε καλά είναι σημαντικό για περισσότερο από τον προφανή λόγο, μόλις μάθετε τι σας απογοητεύει, μπορείτε να διδάξετε τον σύντροφό σας. Υπάρχει μεγάλη χρησιμότητα στο να γνωρίζετε απλώς τον εαυτό σας και να υποστηρίζετε τις δικές σας ανάγκες.

3. Ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της στάσιμης λίμπιντο.

Είναι βράδυ και είσαι κουρασμένη. Ο σύντροφός σου θέλει να δει Netflix και να χαλαρώσει, αλλά εσείς προτιμάτε Netflix και ύπνο. Σηκώστε το χέρι σας αν αυτή η κατάσταση σας φαίνεται οικεία. Η πτώση της επιθυμίας συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους, ιδιαίτερα σε γυναίκες σε μακροχρόνιες σχέσεις. Αλλά αφιερώνοντας χρόνο για αυνανισμό μπορεί πραγματικά να αυξήσει τη σεξουαλική σας όρεξη όταν είστε με έναν σύντροφο.

4. Όλη αυτή η αγάπη για τον εαυτό σας μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε

Υπάρχουν τέσσερα στάδια στον κύκλο της σεξουαλικής απόκρισης —επιθυμία, διέγερση, οργασμός και επίλυση—καθένα από τα οποία συνοδεύεται από κύματα ορμονικών διακυμάνσεων. Με απλά λόγια, η διέγερση των γεννητικών οργάνων -οργασμός ή καθόλου οργασμός- μειώνει το κακό (την ορμόνη του στρες, κορτιζόλη ) και ενισχύει το καλό ( ενδορφίνες ), πυροδοτώντας αυτή την αίσθηση βιασύνης και απελευθέρωσης.  

5. Σε βοηθά να κοιμηθείς

Υπάρχει ένας λόγος που οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε τόσο υπνηλία μετά από την κορύφωση. Οι οργασμοί ανακουφίζουν σωματικά και συναισθηματικά την ένταση και εξαντλούν το σώμα, γεγονός που σας επιτρέπει να αποκοιμηθείτε πιο γρήγορα . Γενικά οι άνθρωποι κοιμούνται καλύτερα μετά τον αυνανισμό, αλλά πολύ συχνά αυτό οφείλεται στο αίσθημα χαλάρωσης και ικανοποίησης. Ο αυνανισμός βοηθά τους ανθρώπους να κοιμούνται με τον ίδιο τρόπο που διαβάζουν ένα βιβλίο πριν τον ύπνο — νιώθετε ήρεμοι και χαλαροί μετά.

6. Ο αυνανισμός μπορεί να απαλύνει τους πόνους του σώματος και τους πόνους της περιόδου.

Αν έχετε σύσπαση της μήτρας ενώ διεγείρεστε μόνοι σας, μια σύσπαση της μήτρας μπορεί να βοηθήσει το αίμα της εμμήνου ρύσεως να βγει πιο γρήγορα… θεωρητικά θα βοηθήσει με τις κράμπες. Δεν υπάρχει λόγος να μην αυνανίζεσαι κατά τη διάρκεια της περιόδου: Ποτέ δεν είναι κακό και αν φαίνεται να σε βοηθά, τότε κάνε το.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γιατί το «υπέροχο» σεξ με έναν νέο σύντροφο θα μπορούσε να είναι red flag; Οι ειδικοί απαντούν

HerNews ka

Γιατί τα σέξι εσώρουχα είναι σημαντικά και εντός και εκτός κρεβατοκάμαρας;

HerNews ka

Σεξ στο αυτοκίνητο: Αυτές είναι οι πιο βολικές στάσεις

Her News