HerNews.gr
Beauty

Πως να φροντίσετε σωστά το δέρμα σας το καλοκαίρι ώστε να αποφύγετε τα “ξεσπάσματα”

Με αυξημένη εφίδρωση και υπαίθριες δραστηριότητες κατά τους θερμότερους μήνες, είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι θα συμβούν καλοκαιρινά ξεσπάσματα. Αλλά ανάμεσα στο τακτικό πλύσιμο των πετσετών σας και στην αλλαγή της ενυδατικής σας κρέμας με κάτι πιο ελαφρύ, υπάρχουν στην πραγματικότητα πολλά που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τα σπυράκια.

Ο στόχος είναι να κρατήσετε τα βακτήρια που προκαλούν ακμή μακριά από το δέρμα σας και τους πόρους σας καθαρούς και μη φραγμένους.

#1 Μεταβείτε σε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα

Μια λύση είναι να αντικαταστήσετε τις βαριές ενυδατικές κρέμες με βάση τη βαζελίνη με μια πιο ελαφριά ενυδατική κρέμα με βάση το τζελ ή το νερό. Πολλές ελαφριές ενυδατικές κρέμες είναι χωρίς λάδια και μη φαγεσωρογόνες. Η μείωση της ποσότητας του λαδιού που εφαρμόζεται στο δέρμα σας βοηθά στην αποτροπή του ξεσπάσματος του δέρματός σας. Οι ενυδατικές κρέμες με βάση το νερό ή το τζελ έχουν ενυδατική δράση χωρίς να φράζουν τους πόρους επειδή δεν περιέχουν λάδια

#2 Επιλέξτε προϊόντα περιποίησης δέρματος και μακιγιάζ χωρίς λάδι

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα προϊόντα σας είναι χωρίς λάδια ή μη φαγεσωρογόνα, συμπεριλαμβανομένου του αντηλιακού. Οι ενυδατικές κρέμες που περιέχουν λάδι μπορούν εύκολα να φράξουν τους πόρους τους θερμότερους μήνες. Αυτό ισχύει και για το μακιγιάζ. Ψάξτε για προϊόντα χωρίς λάδι γιατί τα προϊόντα που φράζουν τους πόρους μπορεί να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητα ξεσπάσματα.

Και σίγουρα μην παραλείψετε τελείως το αντηλιακό. Μπορεί να φοβάστε ότι το αντηλιακό μπορεί να φράξει τους πόρους σας ή να επιδεινώσει την υπάρχουσα ακμή. Αλλά οι δερματολόγοι τονίζουν ότι το αντηλιακό είναι ένα πραγματικά σημαντικό μέρος για την προστασία του δέρματός σας από την πρόωρη γήρανση, τη βλάβη από τον ήλιο και τον καρκίνο του δέρματος.

#3 Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας

Πολλοί άνθρωποι αγγίζουν τα πρόσωπά τους όλη την ημέρα χωρίς να συνειδητοποιούν ότι το κάνουν. Αλλά το άγγιγμα του προσώπου σας μπορεί να εισαγάγει βακτήρια στην επιφάνεια του δέρματος, προάγοντας τα σπυράκια. Αυτή είναι μια συνήθεια που αξίζει να κόψετε, καθώς μπορεί να εισάγει ανεπιθύμητη βρομιά, βακτήρια και λιπαρότητα στο δέρμα σας.

#4 Πλένετε συχνά τη μαξιλαροθήκη σας

Η μαξιλαροθήκη σας  είναι πιθανό να φιλοξενεί μια σοβαρή ποσότητα βακτηρίων , τα οποία μπορούν να συμβάλουν στην ακμή. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα,  πρέπει να βάζετε τακτικά τη μαξιλαροθήκη σας για πλύσιμο. Μία φορά την εβδομάδα είναι μια καλή αρχή, αλλά αν έχετε ενεργά εξανθήματα, πλύνετε τις μαξιλαροθήκες και τα σεντόνια σας δύο φορές την εβδομάδα

#5 Χρησιμοποιήστε καθαρές πετσέτες

Το τακτικό πλύσιμο των πετσετών προσώπου είναι επίσης μια καλή ιδέα. Οι βρεγμένες και υγρές πετσέτες μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητα βακτήρια που θέλετε να κρατήσετε μακριά από το πρόσωπό σας. Εάν χρησιμοποιείτε μια πετσέτα για να σκουπίζετε τον ιδρώτα ενώ γυμνάζεστε, βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρή και ότι χρησιμοποιείτε απαλές κινήσεις σκουπίσματος. Το τρίψιμο του ιδρώτα μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, οδηγώντας σε εξάρσεις.

#6 Καθαρίστε τα πινέλα μακιγιάζ σας μία φορά την εβδομάδα

 Τα πινέλα για το μακιγιάζ είναι «το έδαφος για βακτήρια» και πρέπει να πλένονται κάθε 7 έως 10 ημέρες. Άλλα εργαλεία και συσκευές εφαρμογής μακιγιάζ μπορεί επίσης να είναι προβληματικά. 

#7 Χρησιμοποιήστε ασύρματα ακουστικά για να μιλήσετε στο τηλέφωνο

Αναζητάτε μια δικαιολογία για να αγοράσετε επιτέλους μερικά AirPods; Μπορούν να είναι χρήσιμα για την αποφυγή των ξεσπασμάτων. Αν κρατάτε το τηλέφωνό σας στο πρόσωπό σας όταν συνομιλείτε, μπορείτε να μεταδώσετε βακτήρια που προκαλούν ακμή στο πρόσωπό σας. 

#8 Προσέχετε πώς το χλώριο επηρεάζει το δέρμα σας

Το να πηδήξεις σε μια πισίνα για ένα δροσιστικό μπάνιο είναι μια από τις μεγαλύτερες χαρές του καλοκαιριού. Αλλά το δέρμα σας μπορεί να διαφωνεί. Ο χρόνος στην πισίνα μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της ακμής, καθώς το χλώριο έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες – γι’ αυτό το λόγο, ένα περιστασιακό κολύμπι είναι πιθανότατα χρήσιμο για την ακμή σας. Εάν κολυμπάτε τακτικά σε μια  πισίνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το χλώριο μπορεί να στεγνώσει το δέρμα σας. Σε απάντηση, το σώμα σας μπορεί να παράγει περισσότερο λάδι, το οποίο μπορεί να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει ξέσπασμα. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Zendaya: Έκανε μια άκρως αυστηρή αλλαγή στο κούρεμα της

HerNewskl

Latte makeup: Η τάση ομορφιάς των social media

Her News

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Έκανε το πιο chic πασχαλινό μανικιούρ

HerNewskl