HerNews.gr
Rainbow

Η Ελλάδα αναβαθμίστηκε στην κατάταξη για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+

Τη σημαντική πρόοδο της Ελλάδας στα δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ+ κατέγραψε ο δείκτης ανθρωπίνων δικαιωμάτων ILGA-Europe.

Η χώρα μας σκαρφάλωσε δέκα θέσεις μέσα σε δύο χρόνια και πλέον βρίσκεται 13η ανάμεσα στις 49 χώρες της Ευρώπης, δείχνοντας ότι συνεχίζει τις προσπάθειες προώθησης της ισότητας.

Το Tweet του Αλέξη Πατέλη για την κατάταξη της ILGA για την προστασία των ΛΟΑΤΚΙ+

Με αφορμή τη δημοσίευση του χάρτη, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης υπογραμμίζει την πρόοδο της χώρας.

«Η Ελλάδα ανεβαίνει δέκα μονάδες σε δύο χρόνια στην ετήσια κατάταξη της @ILGAEurope για την προστασία των #ΛΟΑΤΚΙ+ ????️‍????δικαιωμάτων. Είναι 13η από 49 χώρες στην Ευρώπη, υψηλότερα από Γερμανία, Αυστρία και Ιρλανδία», έγραψε στο Twitter.

Προκειμένου να δημιουργήσει την κατάταξη των χωρών μας, η ILGA-Europe εξετάζει τους νόμους και τις πολιτικές σε 49 χώρες χρησιμοποιώντας 74 κριτήρια, τα οποία κατανέμονται σε επτά θεματικές κατηγορίες: ισότητα και μη διάκριση, οικογένεια, εγκλήματα μίσους και ρητορική μίσους, νομική αναγνώριση του φύλου, σωματική ακεραιότητα των intersex, κοινωνία των πολιτών και άσυλο.

Ο χάρτης δημοσιεύεται λίγες ημέρες πριν την 17η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, της Τρανσφοβίας και της Αμφιφοβίας.

Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στον στην υλοποίηση σχεδίου με στόχο την αντιμετώπιση των διακρίσεων κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, καταργώντας την απαγόρευση αιμοδοσίας, τις θεραπείες μεταστροφής, ενώ ρυθμίστηκε το ζήτημα των επεμβάσεων σε intersex βρέφη.

Πηγή: Vradini.gr

 

Νεότερα Άρθρα

ΛΟΑΤΚΙ: Ο άνεμος της αλλαγής φυσά πλέον για τα καλά..

Her News

Παντελής Τουτουντζής: Συγκλονίζει με τις αποκαλύψεις για το bullying & την κακοποίηση που δέχθηκε

HerNews ka

Γάμοι ομόφυλων ζευγαριών: Η Δημοσκόπηση Pulse αποκαλύπτει τι γνώμη έχει η Ελληνική κοινωνία

HerNews ka