HerNews.gr
DECORNEWS

Πώς μπορείτε μέσω του χρώματος να κάνετε το σαλόνι σας να δείχνει πιο ήρεμο & φιλόξενο;

Στο τέλος της ημέρας, όλοι θέλουμε ένα σπίτι που να είναι ήρεμο, χαλαρωτικό και “ζεστό”. Σε έναν κόσμο που συχνά υπερδιεγείρει, ένα σπίτι προσφέρει αυτή την υπόσχεση ειρήνης, μακριά από κάθε θόρυβο. 

 Η άνεση και η παρηγοριά είναι πρωταρχικής σημασίας σε εσωτερικούς χώρους, και η σωστή παλέτα μπορεί να δημιουργήσει αυτή τη διάθεση.

Εάν βρίσκεστε στη μέση μιας ανακαίνισης ή σχεδιάζετε το σπίτι σας από την αρχή και θέλετε να έχετε έναν χώρο διαχρονικό και πάντα άνετο, τότε αυτές οι αποχρώσεις που προτείνονται από τους ειδικούς είναι για εσάς. Ξεκινήστε με την περιήγηση σε αυτές τις χρωματικές ιδέες σαλονιού “βουτηγμένες” σε γαλήνη και ησυχία. Νιώθετε ήδη λιγότερο άγχος; 

1. Ροζ τόνοι

Ένα ροζ σαλόνι βουτηγμένο σε ανοιχτόχρωμους τόνους του “ρουζ” έχει μια αμέσως φιλόξενη αίσθηση. Το ροζ είναι διαχρονικό και είναι πλούσιο με μεγάλη ποικιλία υποτόνων και αποχρώσεων. Ένα πιο ζεστό ροζ με ίσως καφέ ή γκρι τόνο μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το σαλόνι σας να αισθάνεται πιο προσγειωμένο και γήινο. 

Εάν δεν είστε σίγουροι για τη δέσμευση για το χρώμα, θα μπορούσατε να ξεκινήσετε από μικρά κομμάτια και να εισάγετε το χρώμα σε ένα χώρο με μαξιλάρια και ένα χαλί. 

2. Αποχρώσεις εμπνευσμένες από τη φύση

Η φύση και τα χρώματά της έχουν μια οργανική γοητεία και μπορούν να σας βοηθήσουν να χτίσετε ένα χαλαρωτικό, κομψό σαλόνι που είναι πάντα φρέσκο ​​και φιλόξενο. Τα περισσότερα χρώματα που μπορείτε να σκεφτείτε είναι ήδη διαθέσιμα στη φύση, το κλειδί είναι απλά να βρείτε τους σωστούς συνδυασμούς.

Σκεφτείτε το μπλε-πράσινο που σας θυμίζει τη γη και τον ουρανό ή το ροζ και το κόκκινο που θυμίζουν έναν ανθισμένο κήπο. Επιλέξτε τους πιο απαλούς τόνους όλων των αποχρώσεων, ώστε το εσωτερικό να μην αισθάνεστε υπερβολικό. 

3. Ανοιχτοί τόνοι που κάνουν το χώρο να δείχνει ανοιχτός

Ένα γαλάζιο σαλόνι είναι ένα δροσερό χρώμα. Δημιουργεί αμέσως εικόνες της θάλασσας και του ουρανού. Όσο πιο απαλός είναι ο τόνος, τόσο περισσότερες ικανότητες ανάκλασης φωτός θα έχει, κάνοντας το δωμάτιο να αισθάνεται ανοιχτό, αεράτο και ελκυστικό. Εάν πρόκειται για ένα χαλαρωτικό εσωτερικό που θέλετε, προσπαθήστε να μην σπάσετε την αρμονία του ανοιχτού τόνου προσθέτοντας ποπ χρώματα ή άλλους έντονους τόνους. Ωστόσο, το λευκό και τα παστέλ είναι πάντα μια καλή συνοδεία με ψυχρούς τόνους. 

4. Ένα σκοτεινό χρώμα μπορεί να δημιουργήσει βάθος & θαλπωρή

Υπάρχει κάτι εκπληκτικά ηρεμιστικό σε ένα εσωτερικό με σκουρόχρωμους τόνους. Αυτά τα χρώματα δίνουν σε ένα δωμάτιο βάρος, βάθος και φέρνουν στο μυαλό μια αίσθηση που περιβάλλει, σαν να είναι κουκουλωμένα σε μια ζεστή αγκαλιά. Σκεφτείτε γαλαζοπράσινα, πράσινα, κόκκινα τερακότα, κεραμιδί ή ακόμα και μαύρα σαλόνια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Το ζευγάρι που έγινε viral με το σπίτι μινιατούρα

Her News b

Πως να μετατρέψετε την αυλή σας στο απόλυτο ησυχαστήριο

HerNews ka

Η ανυπέρβλητη ομορφιά μιας εξοχικής κατοικίας στη Σίφνο

Her News