HerNews.gr
Fitness

Πράγματα που αναζητάς (σχεδόν πάντα) μόλις μπαίνει η άνοιξη

Η αλλαγή του καιρού, η άνοδος της θερμοκρασίας, τα λουλούδια που ανθίζουν… Όλα αυτά σηματοδοτούν την πιο πολύχρωμη εποχή του χρόνου, την άνοιξη, και σε γεμίζουν με ενέργεια, φτιάχνοντας τη διάθεσή σου στο λεπτό!

Έτσι, ξεκινάς να έχεις νέες επιθυμίες, να θέτεις νέους στόχους, και να κάνεις όνειρα για το μέλλον. Είναι κάποια πράγματα, όμως, που αναζητάς πάντα μόλις μπαίνει η άνοιξη. Πάμε να τα δούμε;

Προσφορές σε γυμναστήρια

Κάθε χρόνο, όταν μπαίνει η άνοιξη, αρχίζεις να σκέφτεσαι τους fitness στόχους που έβαλες στην αρχή της χρονιάς: Τελικά τους τήρησες ή όχι; Αν δεν τους τήρησες, συνήθως αναζητάς τρόπους να τους πετύχεις όσο είναι καιρός, πριν το καλοκαίρι. Έτσι ξεκινάς να αναζητάς προσφορές για γυμναστήρια, ώστε να καταφέρεις να αποκτήσεις το πολυπόθητο beach body πριν τις καλοκαιρινές σου διακοπές.

Ευτυχώς, τα περισσότερα γυμναστήρια έχουν ειδικές προσφορές που απευθύνονται ειδικά σε όσους θέλουν να γυμναστούν πριν το καλοκαίρι, όπως οι προσφορές του Alterlife, οπότε δε θα δυσκολευτείς να βρεις αυτή που σου ταιριάζει.

Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής από το σπίτι. Πολλοί fitness youtubers, όπως η Maddie (MadFit) και η Chloe Ting, κάνουν τακτικά challenges, τα οποία μπορούν να φέρουν αποτελέσματα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα -αν τα ακολουθήσεις πιστά.

Προγράμματα διατροφής

Σε συνδυασμό με την άσκηση, σίγουρα θέλεις να ξεκινήσεις και ένα πρόγραμμα διατροφής, ώστε να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Μία από τις καλύτερες επιλογές που μπορείς να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε έναν επαγγελματία, δηλαδή σε κάποιο διαιτολόγο.

Στο διαδίκτυο θα βρεις διάφορες δίαιτες, οι οποίες υπόσχονται θεαματικά και γρήγορα αποτελέσματα, τα οποία όμως, όπως θα διαπιστώσεις αν τις ακολουθήσεις, δεν κρατάνε. Αντίθετα, ο διαιτολόγος θα σε βοηθήσει να πετύχεις το στόχο σου σταθερά και με συνέπεια, εξασφαλίζοντας ότι το αποτέλεσμα θα έχει διάρκεια στο χρόνο.

Ο διαιτολόγος δεν είναι όμως η μόνη επιλογή! Μπορείς επίσης και μόνη σου να υιοθετήσεις κάποιες συνήθειες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τη διατροφή σου και την υγεία σου συνολικά. Μερικές από αυτές είναι να πίνεις περισσότερο νερό, να εντάξεις στη διατροφή σου φρέσκα φρούτα και λαχανικά, να κόψεις το junk food και το αλκοόλ, και να τρως μικρά, αλλά συχνά γεύματα.

Προορισμοί διακοπών

Το καλοκαίρι είναι μια ανάσα μακριά από την άνοιξη, οπότε με το που ανοίγει λίγο ο καιρός, αρχίζεις να ονειρεύεσαι τις καλοκαιρινές σου διακοπές. Και όχι μόνο να τις ονειρεύεσαι, αλλά να τις σχεδιάζεις κιόλας! Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά websites, όπως το booking, το tripadvisor και το agoda, όπου μπορείς να χαζέψεις ξενοδοχεία, να δεις διαθεσιμότητες και να κλείσεις αυτό που σου ταιριάζει.

Κάτι άλλο στο οποίο αξίζει να έχεις το νου σου όταν ψάχνεις ξενοδοχείο για τις διακοπές σου είναι οι προσφορές. Πολλά ξενοδοχεία βγάζουν συχνά πολύ συμφέρουσες προσφορές, ειδικά εκτός σεζόν. Οπότε έχε τα μάτια σου ανοιχτά και μόλις δεις μια προσφορά που σε συμφέρει, τόσο με βάση το budget σου, όσο και με βάση τις ημερομηνίες που θέλεις, μη διστάσεις να την εκμεταλλευτείς.

Τέλος, καλό είναι να κλείσεις από νωρίς τα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά σου εισιτήρια.

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι οι μήνες με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση στην Ελλάδα, οπότε οι διαθεσιμότητες είναι περιορισμένες και οι τιμές πολύ υψηλές. Για να αποφύγεις…δυσάρεστες εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, φρόντισε να έχεις κλείσει τα εισιτήριά σου -ειδικά τα αεροπορικά- τουλάχιστον 3-5 μήνες πριν την αναχώρησή σου!

Νέα εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ

Θα ξεμείνεις στην πόλη αυτό το καλοκαίρι; Δεν πειράζει, το καλοκαίρι στην πόλη μπορεί να είναι εξίσου συναρπαστικό με τις διακοπές σε ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί. Οπότε, αν σκοπεύεις να περάσεις το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού στην πόλη, τότε σίγουρα πρέπει να αρχίσει να ψάχνεις νέα μέρη να πας και νέα πράγματα να δοκιμάσεις!

Η σκέψη του καλοκαιριού στην πόλη μπορεί να σε ρίχνει ψυχολογικά -λίγο έως πολύ- όμως μην σε παίρνει από κάτω, με λίγη οργάνωση μπορείς να περάσεις ένα υπέροχο καλοκαίρι.

Αρχικά, για να μη βαρεθείς στην πόλη το καλοκαίρι, θα πρέπει να κανονίζεις μία ή περισσότερες δραστηριότητες κάθε εβδομάδα.

Φτιάξε μια λίστα με όλα τα εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες που θέλεις να δοκιμάσεις και ξεκίνα να σβήνεις από τη λίστα σου ένα ή περισσότερα κάθε εβδομάδα.

Μπορείς να δημιουργήσεις και μία αντίστοιχη λίστα με δραστηριότητες, όπως επισκέψεις σε μουσεία, παραλίες, πάρκα, γειτονιές, κτλ. Έτσι, δεν υπάρχει περίπτωση να ξεμείνεις από πράγματα να κάνεις φέτος το καλοκαίρι!

Με καλή διάθεση, σωστή οργάνωση και προγραμματισμό, αυτο το καλοκαίρι θα σε βρει καλύτερα από ποτέ, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά, στην πόλη ή σε νησί!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Pilates: 5 τρόποι που επηρεάζει θετικά τη σεξουαλική μας ζωή

HerNewskl

H ζεστή σοκολάτα σου κάνει πραγματικά καλό!

Her News

Pilates: 4 μύθοι για την γυμναστική που επιλέγουν οι celebrities

Her News b