HerNews.gr
Τηλεοπτικά νέα

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Μαρέβα είναι ο έρωτας της ζωής μου» – Όλα όσα είπε για παιδιά, TikTok & πολιτική

Σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εκπομπή “Super Κατερίνα” με την Κατερίνα Καινούργιου στον Alpha.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην σχέση του με τη γυναίκα του Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και στις δυο κόρες τους.

Ερωτηθείς για το πώς έχει θωρακίσει τις κόρες του κατά των στερεοτύπων και της πατριαρχίας και τι συμβουλές τους έχει δώσει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:

«Μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό το κομμάτι έχει παίξει η μητέρα τους. Η Μαρέβα είναι μία εξαιρετικά δυναμική γυναίκα, μία αυτόνομη γυναίκα που πατάει γερά στα πόδια της, μία γυναίκα που πρώτα και πάνω από όλα έμαθε στα κορίτσια της να διεκδικούν, να μπορούν να στέκονται με αυτοπεποίθηση απέναντι σε οποιαδήποτε δυσκολία τους τύχει στη ζωή τους.

Γι’ αυτό είμαι χαρούμενος, γιατί έχω δύο κορίτσια με μεγάλη αυτοπεποίθηση και να δουλεύουν σκληρά για το μέλλον που οραματίζονται και θέλουν να διαμορφώσουν οι ίδιες για τους εαυτούς τους. Είμαι πολύ περήφανος για τα τρία μου παιδιά. Τα κορίτσια είναι σύγχρονα με πολλές ευαισθησίες και πρώτα και πάνω από όλα είναι άνθρωποι. Είναι κορίτσια που νοιάζονται για τον άνθρωπο γύρω τους που πονάει, είναι κορίτσια που βοηθούν.

Το μήνυμα που θέλαμε να περάσουμε ως γονείς στα παιδιά μας ήταν ότι είναι προνομιούχα παιδιά, τους έδωσε ο Θεός πολλά χαρίσματα και μεγαλώνουν σε μία οικογένεια με πολλά εφόδια, να σκεφτούν τι πρέπει να επιστρέψουν στην κοινωνία και πώς μπορούν να είναι επιτυχημένοι και χρήσιμοι άνθρωποι για την κοινωνία».

Εξαιρετικά σημαντικά τα θέματα των γυναικών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα, χαρακτήρισε ως εξαιρετικά σημαντικά τα θέματα των γυναικών, τονίζοντας ότι “πρέπει να μας απασχολήσει η θέση τους στο εργασιακό περιβάλλον”, ενώ δεσμεύτηκε πως στην επόμενη τετραετία θα κλείσει το χάσμα ανάμεσα στους μισθούς ανδρών και γυναικών. «Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω νέες γυναίκες που κάνουν το βήμα για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Έχουμε ήδη τέτοιες ιστορίες που αποδεικνύουν ότι μπορούμε να σπάσουμε στερεότυπα και ταμπού.

Υπάρχει ακόμα μια απόσταση στις αμοιβές και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσουμε στην πορεία. Πρέπει να μας απασχολήσει η θέση των γυναικών στο εργασιακό περιβάλλον», τόνισε Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους νέους & το TikTok

Ερωτηθείς για το άνοιγμα στους νέους μέσω TikTok απάντησε ότι: “Η συνεργάτιδά μου η Κύρα επέμενε ότι το TikTok είναι μέσο για να έρθουμε σε επαφή με τους νέους. Διασκεδάζω πολύ και βγάζω κομμάτια του χαρακτήρα μου πιο χαλαρή και πιο διασκεδαστική. Τη δουλειά μου την κάνω με επαγγελματισμό αλλά αυτές οι ευκαιρίες είναι καλές για να αυτοσαρκαζόμαστε”.

Τέλος, μιλώντας για τη σύζυγό του, Μαρέβα ο πρωθυπουργός είπε ότι το μεγάλο διάστημα που ήταν σε διάσταση, δυνάμωσε η σχέση τους. “Δεν την αγαπώ απλά, αλλά την σέβομαι και την εκτιμώ. Είναι ένα μεγάλο στήριγμα”, τόνισε και είπε χαρακτηριστικά: “Ναι, είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου”.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ελεωνόρα Ζουγανέλη:”Θα ήθελα όμως το παιδί μου να γευτεί τον δικό μου χώρο, να ζήσει λίγο όπως έζησα εγώ”

Her News b

Γιάννης Στάνκογλου: «Όταν μπήκα στην σχολή υποκριτικής δεν πίστευα ότι θα γίνω διάσημος»

Her News

Το Αμερικανικό “The Bachelor” ανακοίνωσε την πρώτη σεζόν με ηλικιωμένους!

HerNews ka