HerNews.gr
Διεθνή

Τα συντρίμμια του Τιτανικού όπως δεν τα έχουμε ξαναδεί (Εικόνες)

Ο Τιτανικός, το πιο διάσημο ναυάγιο στον κόσμο που βρίσκεται 3.800 μέτρα (12.500 πόδια) κάτω στον Ατλαντικό, αποκαλύφθηκε όπως δεν το έχουμε ξανά δει με τη χρήση χαρτογράφησης βαθέων υδάτων.

Η πρώτη ψηφιακή σάρωση πλήρους μεγέθους παρέχει μια μοναδική τρισδιάστατη προβολή ολόκληρου του πλοίου, επιτρέποντάς του να φαίνεται σαν να έχει αποστραγγιστεί το νερό.

Η ελπίδα είναι ότι αυτό θα ρίξει νέο φως στο τι ακριβώς συνέβη με το πλοίο της γραμμής, το οποίο βυθίστηκε στις 15 Απριλίου 1912. Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοίο χτύπησε ένα παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη.

«Υπάρχουν ακόμα ερωτήματα, βασικά ερωτήματα, που πρέπει να απαντηθούν σχετικά με το πλοίο», δήλωσε στο BBC News η Parks Stephenson, αναλυτής του Τιτανικού.

Είπε ότι το μοντέλο ήταν «ένα από τα πρώτα σημαντικά βήματα για να οδηγήσει την ιστορία του Τιτανικού προς την έρευνα που βασίζεται σε στοιχεία – και όχι σε εικασίες».

Ο Τιτανικός έχει εξερευνηθεί εκτενώς από τότε που ανακαλύφθηκε το ναυάγιο το 1985. Αλλά είναι τόσο τεράστιος που στο σκοτάδι οι κάμερες μπορούν να μας δείξουν μόνο δελεαστικά στιγμιότυπα του πλοίου σε αποσύνθεση – ποτέ ολόκληρο.

Η νέα σάρωση καταγράφει το ναυάγιο στο σύνολό του, αποκαλύπτοντας μια πλήρη άποψη του Τιτανικού. Βρίσκεται σε δύο μέρη, με την πλώρη και την πρύμνη να χωρίζονται κατά περίπου 800 μέτρα (2.600 πόδια). Ένα τεράστιο πεδίο συντριμμιών περιβάλλει το σπασμένο σκάφος, αναφέρει το BBC News .

Η σάρωση πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2022 από την Magellan Ltd , μια εταιρεία χαρτογράφησης βαθέων υδάτων, και την Atlantic Productions, που γυρίζουν ένα ντοκιμαντέρ για το έργο.

Τα υποβρύχια, τα οποία ελέγχονται εξ αποστάσεως από μια ομάδα σε ειδικό πλοίο, πέρασαν περισσότερες από 200 ώρες ερευνώντας το μήκος και το πλάτος του ναυαγίου.

Πήραν περισσότερες από 700.000 εικόνες από κάθε γωνία, δημιουργώντας μια ακριβή 3D ανακατασκευή.
 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μέριλ Στριπ: Διαζύγιο για την ηθοποιό μετά από 45 χρόνια γάμου

Her News

Ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα: Σε έλλειψη νερό, τρόφιμα και ρεύμα – Οι σοροί μπαίνουν ακόμα και σε φορτηγά ψυγεία για παγωτά.

HerNews ka

Νόβακ Τζόκοβιτς: Συνεχίστηκε και στο Australian Open το μυστήριο με τα σκευάσματα

Her News