HerNews.gr
Rainbow

Ο Θέμης Κανέλλος μιλά στο HerNews: «Εύχομαι η Παγκόσμια Ημέρα κατα της Ομοφοβίας/Τρανσφοβίας να είναι απλώς μια υπενθύμιση στο τι έκαναν οι προηγούμενοι»

Σήμερα 17 Μαΐου είναι η Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Τρανσφοβίας & Αμφιφοβίας,  μια από τις ετήσιες καμπάνιες που εστιάζει στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις διακρίσεις που βιώνουν τα άτομα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ο κύριος στόχος των κινητοποιήσεων της 17ης Μαΐου είναι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη βία, τις διακρίσεις και την καταστολή της ΛΟΑΤΚΙ  κοινότητας παγκοσμίως, κάτι που με τη σειρά του παρέχει την ευκαιρία να αναλάβουμε δράση και να εμπλακούμε σε διάλογο με τα μέσα ενημέρωσης, τους φορείς χάραξης πολιτικής, την κοινή γνώμη και την ευρύτερη κοινωνία των πολιτών. 

Παρά τα τρία κύρια ζητήματα που αναφέρονται στο όνομα του εορτασμού, αυτή η ημέρα θεωρείται ευρέως ως μια πρωτοβουλία που «εργάζεται για την προώθηση των δικαιωμάτων ατόμων με διαφορετικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς, ταυτότητες φύλου ή εκφράσεις και χαρακτηριστικά φύλου». 

 Αυτό επιτρέπει μια ευρεία συνένωση διαφορετικών αυτοπροσδιοριζόμενων εκφράσεων που ενώνονται για να μοιραστούν την υπερηφάνεια για τον εαυτό τους, την ευτυχία και την αγάπη με τους άλλους, καθώς οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη ενάντια σε διαφορετικές αχαλίνωτες μορφές μίσους στον κόσμο.  

Ο Θέμης Κανέλλος μιλά στο HerNews και στέλνει το δικό του μήνυμα

“Τι να πω για την ομοφοβία; Ρωτήστε έναν ομοφοβικό. Εγώ θα σας πω για την φοβία (την πραγματική φοβία) που βιώνουμε όλα τα άτομα που δεν είμαστε ακόμη και σήμερα πλήρως κοινωνικά αποδεκτοί, την φοβία μην σε χτυπήσει κάποιος στον δρομό, την φοβία του στρατού που έχουν πολλά lgbtq+ άτομα, την φοβία αν η επόμενη πολιτική παράταξη θα μας πάρει πίσω τα δικαιώματα που τόσο σαν κοινότητα έχουμε παλέψει για να κερδίσουμε.
Τον περίγελο που θα ακούσεις επειδή εχεις βαμμένα μαλλιά, το σχόλιο της γιαγιάς στο σούπερ μάρκετ για την εμφάνιση σου, το αίσθημα που νιώθουν κάποια παιδιά ότι δεν αξίζουν και βρίσκουν τρόπους να τελειώσουν τη ζωή τους.

Πως θα αντιμετωπίσουν τους βίαιους γονείς τους…και άλλους πολλούς, δυστυχώς ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ φόβους.

Σε λίγους μήνες γίνομαι 21, εύχομαι λοιπόν όσο ζω να προλάβω να δω την Παγκόσμια Ημέρα κατα της Ομοφοβίας/Τρανσφοβίας να είναι όχι για να παλέψουμε ακόμη μια φορά να πούμε τα αυτονόητα σε άμυαλα μυρμήγκια, αλλά να είναι απλώς μια υπενθύμιση στο τι έκαναν οι προηγούμενοι για να απολαμβάνουν τα αυτονόητα οι επόμενοι”.

Ο Θέμης Κανέλλος μιλά στο HerNews: «Την πρώτη φορά που έβαλα κραγιόν φοβόμουν ότι θα με χτυπήσουν στο δρόμο»

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Έμιλι Ρατακόφσκι: “Δεν πιστεύω στους straight ανθρώπους”

Her News

Μάκης Τσέλιος: «Ερωτεύτηκα τον Μπίλι Μπο και έκανα ό,τι ήταν δυνατόν για να τον κρατήσω στη ζωή» – Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τη σχέση τους

Her News b

Η Τζεφ Μοντάνα μιλά στο HerNews: «Δυστυχώς έχω νιώσει πολλές φορές ασφάλεια σε μέρη ανασφαλή»

HerNews ka