HerNews.gr
DECORNEWS

Έξυπνες ιδέες για να γεμίσετε & να διακοσμήσετε τον τοίχο πάνω από τον καναπέ σας!

Ο τοίχος πάνω από τον καναπέ σας έχει μεγάλες δυνατότητες σχεδιασμού, είναι συχνά το σημείο εστίασης ενός καθιστικού, τελικά. Ωστόσο, μπορεί να είναι ένας άβολος χώρος για να γεμίσετε, τόσο από την άποψη της εύρεσης της κατάλληλης διακόσμησης για το στυλ του, όσο και αναφορικά με τις σωστές αναλογίες. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές ιδέες που λειτουργούν ιδιαίτερα καλά για τον κενό τοίχο πάνω από τον καναπέ σας.

1. Δημιουργήστε ενδιαφέρον με μια ταπετσαρία

Μια ταπετσαρία σαλονιού θα σας επιτρέψει να μετατρέψετε αυτήν την επιφάνεια σε τοίχο τονισμού, καθιερώνοντας ένα γενικό θέμα σχεδίασης για το χώρο. Αυτός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για ενοικιαστές που δεν μπορούν να βάψουν ή να τροποποιήσουν τα σπίτια τους. Μια ταπετσαρία θα προσθέσει χρώμα, υφή και κίνηση στο δωμάτιο και σε μικρούς χώρους θα ενισχύσει ακόμη και τις διαστάσεις. Στη vipart.gr θα βρείτε σίγουρα αυτό που σας ταιριάζει μέσα από μια μεγάλη γκάμα σχεδίων.

2. Επιλέξτε διακοσμητικά με ενδιαφέρουσα υφή

Μια υπέροχη, κομψή ιδέα διακόσμησης τοίχου σαλονιού είναι να κρεμάσετε ένα γλυπτό, δίνοντας στο δωμάτιο μια καλλιτεχνική ατμόσφαιρα που κανένα άλλο στοιχείο δεν μπορεί να κάνει. Εξετάστε ενδιαφέροντα υλικά για το γλυπτό, ίσως ξύλο, πέτρα, μέταλλο ή μικτά και κάντε το κομμάτι της συζήτησης στο δωμάτιο.

3. Διακοσμήστε με καλάθια

Για εναλλακτική διακόσμηση τοίχου πάνω από τον καναπέ σας, σκεφτείτε να διακοσμήσετε τοίχους με καλάθια για μια μοντέρνα, μποέμ εμφάνιση. 

Μεγιστοποιήστε την αισθητική τους και τοποθετήστε τα στον τοίχο, για ένα άνετο σαλόνι που αισθάνεται ζωντανό και αληθινό. Σκεφτείτε καλάθια σε διαφορετικά σχήματα, μεγέθη και ακόμη και ύφανση για μια ενδιαφέρουσα διακόσμηση τοίχου. Εάν το να κρεμάτε ένα άδειο καλάθι δεν είναι κάτι που σας αρέσει, θα μπορούσατε να αποθηκεύσετε τεχνητά φυτά μέσα σε αυτά.

4. Κρεμάστε υφασμάτινα διακοσμητικά

Δοκιμάστε κάτι απροσδόκητο – σκεφτείτε ένα ύφασμα που κρέμεται. Υφαντή ταπετσαρία, κουβέρτα με βελονάκι, κεντημένη επιτοίχια κρεμάστρα, χαλί ή μακραμέ όχι μόνο προσθέτουν βάθος, υφή και χαρακτήρα στο σπίτι αλλά λένε επίσης μια ιστορία – για τον κατασκευαστή του, από πού προήλθε. 

5. Δημιουργήστε έναν τοίχο gallery

Εάν θέλετε ένα σαλόνι που είναι μοντέρνο και με μια πινελιά εκλεκτικότητας, σκεφτείτε έναν τοίχο γκαλερί σαλονιού που έχει ένα τολμηρό μείγμα τέχνης απο καμβάδες, παλιές φωτογραφίες και τυχαία αντικείμενα.

Επιλέξτε καμβάδες διαφορετικών μεγεθών και τόνων και δημιουργήστε έναν πολύπλευρο τοίχο που γίνεται αντανάκλαση όλων όσων σας αρέσουν.
Μπείτε ΕΔΩ για να πάρετε ιδέες.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by vipart.gr (@vipart_gr)

6. Κρεμάστε έναν καθρέφτη

Το θέμα με τους καθρέφτες είναι ότι δεν είναι απλά λαμπερά, όμορφα, διακοσμητικά κομμάτια. Οι καθρέφτες μπορούν να κάνουν έναν χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, πιο ανοιχτός, άνετος και καλά φωτισμένος. Επιπλέον, οι καθρέφτες μπορούν να προσθέσουν διάσταση και βάθος σε έναν χώρο και να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του περισσότερου χώρου. 

Είτε σκέφτεστε έναν καθρέφτη σαλονιού, είτε κρεμάτε πολλούς μικρούς, χρησιμοποιήστε αυτό το σημαντικό εργαλείο για να έχετε αντίκτυπο.

Ενώ επιλέγετε πλαίσια για πολλούς καθρέφτες, μια απο τις ιδέες διακόσμησης είναι να χρησιμοποιήσετε αυτά που μοιράζονται το ίδιο πλαίσιο, καθώς θα φαίνονται φυσικά σαν να ανήκουν μαζί. Παίξτε με απόσταση και κρεμάστε τους καθρέφτες σε τυχαίες αποστάσεις καθώς θα δημιουργήσει μια αίσθηση κίνησης.

7. Γεμίστε τον τοίχο με κρυφά ράφια

Πολλαπλά μικρά ή μεγάλα ράφια πάνω από τον καναπέ σας όχι μόνο θα αυξήσουν τη λειτουργικότητα αλλά θα προσθέσουν επίσης βάθος, διάσταση και ευελιξία στο χώρο σας. 

Αυτά τα μικρά ράφια αποθήκευσης σαλονιού θα γίνουν μικροσκοπικές μονάδες προβολής για να επιδείξετε μερικά από τα καλύτερα συλλεκτικά σας αντικείμενα, φωτογραφίες με κορνίζα, ταξιδιωτικά αναμνηστικά, βιβλία, βάζα, φυτά, περιέργεια, τέχνη και αξεσουάρ. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αυτό είναι το ιδανικό επίπεδο υγρασίας για ένα άνετο σπίτι σύμφωνα με τους επαγγελματίες

HerNews ka

Ο οδηγός για ρούχα πάντα σιδερωμένα: Πώς να αποφύγετε το σίδερο μετά το πλύσιμο

HerNews ka

5 χρώματα σεντονιών που πρέπει να αποφύγετε – Φέρνουν λάθος ενέργεια στο υπνοδωμάτιο

HerNews ka